Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανζέ και Ενεμπόν παλεύουν για το Τσάμπιονς Λιγκ προς το φινάλε της γαλλικής Pro A

Gio-Kre

Gio-KreΣτην προτελευταία στροφή τους έφτασαν τα κορυφαία γαλλικά διασυλλογικά πρωταθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη παρουσία «ξενιτεμένων» Ελλήνων αθλητών. Το βράδυ της Τρίτης διεξάγεται η 17η αγωνιστική στην Α΄και τη Β΄κατηγορία και τέσσερις διεθνείς μας βρίσκονται από σήμερα εκεί για να ενισχύσουν τις ομάδες τους. Στην Pro A μάλιστα, παρατηρείται προς το φινάλε και ζωηρό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις ομάδες του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα επειδή κυνηγούν την εξασφάλιση της πρώτης 4άδας και κατ’ επέκταση του δικαιώματος συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2014-2015. Στην Pro B θα λείψει από αυτή την αγωνιστική ο Κώστας Παπαγεωργίου, όπως είχε συμφωνήσει με την ομάδα του. Τις τελευταίες ημέρες εξάλλου, υπάρχουν και ορισμένες εξελίξεις όσον αφορά στις συζητήσεις των αθλητών με τις ομάδες τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στη γαλλική λίγκα η Ανζέ του Γκιώνη είναι στην 4η θέση με 32 βαθμούς, ενώ η Ενεμπόν του Κρεάνγκα ακολουθεί στην 5η με 30. Αύριο η Ενεμπόν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Καέν και η Ανζέ είναι φιλοξενούμενη της Μπαγιάρ Αρζεντάν. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη σερί χρονιά, που δίνουν ανάλογη «μάχη» για το Τσάμπιονς Λιγκ τα κλαμπ των σπουδαιότερων Ελλήνων αθλητών του πινγκ πονγκ. Πέρσι τερμάτισαν μαζί στην 4η και κανονικά τελευταία προνομιούχο θέση από τη Γαλλία, αλλά ευνοήθηκαν από μία συγκυρία και βγήκαν και οι δύο στη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Ο λόγος ήταν ότι η 3η ομάδα της βαθμολογίας, η Λα Ρομάν, δεν ήθελε να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ για οικονομικούς λόγους κι επιπλέον δεν κάλυπτε κάποιες προϋποθέσεις. Φέτος όμως, δεν έχει φανεί κάτι ανάλογο από κάποια άλλη ομάδα της πρώτης 4άδας κι ως εκ τούτου έχουν βαθμολογική σημασία οι αγώνες της Ανζέ και της Ενεμπόν. Στο παιχνίδι της πρώτης με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν ίσως αγωνιστεί και ο Γιώργος Φραγκούλης, όπως είχε γίνει στον 1ο γύρο. Μάλιστα, ο νεαρός πρωταθλητής είχε αντιμετωπίσει τον Γκιώνη.  

Στην Pro B η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ βρίσκεται στην 4η θέση με 33 βαθμούς και δεν έχει καμία πίεση για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Παίζει εκτός έδρας με τη Ροάν και αυτή τη φορά θα έχει στη σύνθεσή της από Έλληνες αθλητές μόνο τον Κώστα Λαγογιάννη. Ο Παπαγεωργίου είχε συμφωνήσει να λείψει από το ματς της 17ης αγωνιστικής και να ξαναδώσει το «παρών» στον επίλογο του πρωταθλήματος. Στη θέση του ήταν να χρησιμοποιηθεί ο Λευτέρης Μάκρας, που αγωνίστηκε κυρίως με τη 2η ομάδα της Αμικάλ στην 4η κατηγορία, όμως έχει κάποιες ενοχλήσεις στο χέρι και δεν πήγε τελικά στη Γαλλία. Θυμίζουμε ότι ο περσινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών δοκίμασε σ’ ένα ματς την εμπειρία της 2ης γαλλικής κατηγορίας.   

Η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη είναι στην 8η θέση με 25 βαθμούς και θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή. Αύριο κοντράρεται εκτός έδρας με τη Σεν Λουί. Στο πρωτάθλημα παίρνουν μέρος δέκα ομάδες και η προκήρυξη προβλέπει ότι πέφτουν οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης.

Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι οι αθλητές έχουν αρχίζει και διαπραγματεύσεις με τις ομάδες τους για την επόμενη σεζόν. Προς το παρόν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λαγογιάννης συμφώνησε για νέα συνεργασία με την Αμικάλ, ενώ σε καλό δρόμο είναι και οι συζητήσεις του Παπαγεωργίου με την ίδια ομάδα. Επίσης, ο Κρεάνγκα, που συμπλήρωσε 11 χρόνια στην Ενεμπόν έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να μείνει με λιγότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις και περιμένει την απάντηση της διοίκησης. Για τον Γκιώνη είναι εδώ και μήνες γνωστό ότι φεύγει από την Ανζέ και θα συνεχίσει στη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ. Μάλιστα για να καλύψει το κενό του η ομάδα του έχει έρθει σε συμφωνία με δύο γνωστά ονόματα του διεθνούς πινγκ πονγκ τον δυνατό νεαρό Ιάπωνα Κένζι Ματσουντάιρα και τον πολύπειρο Γάλλο, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού, Κριστόφ Λεγκού.

 

* Στη φωτό Γκιώνης και Κρεάνγκα σε προπονητικό στιγμιότυπο από παλαιότερη παρουσία της εθνικής ομάδας στο Καρπενήσι.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ