Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε 3ο τελικό θα κριθεί ο τίτλος για τη Νορμπέλο της Παπαδάκη

Papadaki Norbello_service

Papadaki Norbello_serviceΠαίρνει παράταση η υπόθεση τίτλος στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών της Ιταλίας για τη Νορμπέλο! Η ομάδαNorbello parousiasi_final της Αγγελίνας Παπαδάκη ηττήθηκε το βράδυ της Παρασκευής εκτός έδρας 4-1 από τον Ζευς, στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ και η σειρά των τελικών πήγε στο 1-1. Έτσι, όλα θα κριθούν σε 3ο τελικό, ο οποίος θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στον ίδιο χώρο. Αυτό μάλιστα, δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα, που έχει ο Ζευς επειδή είχε κατακτήσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής των Ιταλών για τον ίδιο λόγο θ’ αναδειχτεί πρωταθλητής ακόμα και στην περίπτωση, που ο καθοριστικός τελικός λήξει ισόπαλος, συνεπώς η Νορμπέλο θέλει μόνο νίκη για να κατακτήσει την πρωτιά! Τα σετ των δύο τελικών ουδόλως μετράνε.

Η χτεσινοβραδινή αναμέτρηση καλύφθηκε στη γειτονική χώρα από τηλεόραση και διαδίκτυο και συγκέντρωσε φιλάθλους και των δύο ομάδων. Η Παπαδάκη έδωσε ένα παιχνίδι και κάμφθηκε στα πέντε σετ και στην παράταση από την πρώην διεθνή Ιταλίδα Λάουρα Νεγκριζόλι. Ήταν το τρίτο στη σειρά ματς και είχε κρισιμότητα, καθώς το σκορ ήταν 1-1. Η Αθηναία πρωταθλήτρια, που έχασε όλα τα σετ με οριακή διαφορά, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ με 1-0 και 2-1 και ισοφάρισε ισάριθμες. Το 5ο σετ ήταν γκραν γκινιόλ. Η Παπαδάκη έσωσε ματς μπολ, έχασε εκείνη δικές της ευκαιρίες να τελειώσει τον αγώνα και τελικά κάμφθηκε με 17-15. Η εξέλιξη 9-11, 11-9, 9-11, 11-6 και 15-17.

Η μοναδική νίκη για την ομάδα της Σαρδηνίας ήρθε από τη Νικολέτα Στεφάνοβα, η οποία όμως στο τέταρτο στη σειρά ματς λύγισε 3-2 σετ από την κινεζικής καταγωγής Τιαν Γινγκ. Γενικά, αυτά τα δύο πολύ σημαντικά, για την τελική έκβαση, παιχνίδια ήρθαν …ανάποδα για τη Νορμπέλο συγκριτικά με τον 1ο τελικό.

Το περασμένο Σάββατο η Παπαδάκη είχε νικήσει τη Νεγκριζόλι με 3-1 και η Στεφάνοβα την Τιαν με 3-2 και η Ελληνίδα αριστερόχειρας σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στάθηκε σε αυτά τα δύο ματς αναφορικά και με τον 2ο τελικό και με αυτόν που έρχεται. «Μας βγήκε το στήσιμο των τριάδων όπως το θέλαμε, αλλά βέβαια γνωρίζαμε ότι οι αντίπαλες αθλήτριες θα παρουσιαστούν πιο δυνατές στην έδρα τους και ότι θα είναι πιο δύσκολα τα παιχνίδια! Δεν μας βγήκε ούτε η δική μου νίκη, ούτε της Νικολέτας αμέσως μετά και χάσαμε! Έπαιξα καλά νομίζω, απλά ξέφευγα κάπου στην τεχνική, ενώ στο τέλος ήμουν και λίγο άτυχη και απρόσεκτη! Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να χαθούν πάλι δύο παιχνίδια με τέτοιο τρόπο και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξη για τον τελευταίο αγώνα», τόνισε η Παπαδάκη, η οποία θα παραμείνει όλες αυτές τις ημέρες στην Ιταλία για να προετοιμαστεί με τις συμπαίκτριές της.

                                              

* Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον 2ο τελικό. Στην πρώτη η Παπαδάκη έτοιμη να σερβίρει και στη δεύτερη η παρουσίαση των δύο ομάδων (φωτό MarcelloTrois). 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ