Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κυριαρχεί η απογοήτευση στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρά την πρόσθετη επιχορήγηση…

ST Kolibadis_2

ST Kolibadis_2Η υλοποίηση της κυβερνητικής υπόσχεσης για πρόσθετη επιχορήγηση προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αποφέρει στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 130.000 ευρώ περισσότερα για το 2014, όμως στις τάξεις της δεν κυριαρχούν ευχάριστα συναισθήματα. Η διοίκηση αναγνωρίζει φυσικά πως ήταν θετική αυτή η κίνηση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, όμως βγάζει απογοήτευση για τη μικρή μείωση σε σχέση με το 2013 τονίζοντας ότι δεν εκτιμήθηκαν καθόλου οι επιτυχίες και οι προσπάθειες της ομοσπονδίας σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Η φετινή επιχορήγηση θα φτάσει συνολικά τις 350.000 ευρώ όταν πέρσι ήταν 368.200. Στη συνέντευξη Τύπου, που είχε παραχωρήσει πριν από οκτώ ημέρες, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης (φωτό) είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να επαναφέρει η πολιτεία την αξιολόγηση των αθλημάτων. Πικραμένος από το γεγονός ότι η ομοσπονδία δεν πήρε κάποια χρήματα παραπάνω συγκριτικά με την περσινή επιχορήγηση τόνισε δεικτικά ότι «η διανομή των χρημάτων έγινε με όρους παλαιοκομματικού τύπου και όχι οι γνωστές μεγάλες διακρίσεις της εθνικής ανδρών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο δεν υπολογίζονται, αλλά ακόμα και το …διαπλανητικό πρωτάθλημα να κατακτήσουμε πάλι λιγότερα θα παίρνουμε κάθε χρόνο»!

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανέφερε: «Από τη μια πλευρά υπάρχει ανακούφιση, που υλοποιήθηκε η υπόσχεση και παίρνουμε επιπλέον ποσό, το οποίο σχεδόν καλύπτει έστω τα περσινά δεδομένα. Από την άλλη όμως, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση γιατί δεν επιβραβεύτηκε κανένα από τα σπουδαία αποτελέσματα της περασμένης σεζόν. Τι λήφθηκε υπόψη δηλαδή; Τα δύο μετάλλια σε ομαδικό και ατομικό ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Η 9η θέση επίσης της εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η ιστορική νίκη επί της Ιαπωνίας, για την οποία μίλαγε όλος ο κόσμος; Ή μήπως λήφθηκε υπόψη η χρηστή διοίκηση και διαχείριση για την οποία παίρνουμε συγχαρητήρια; Ότι δεν χρωστάμε σε εφορίες, σε ασφαλιστικά ταμεία, σε προσωπικό, όταν άλλες ομοσπονδίες χρωστάνε έξι και επτά μήνες; Περιμέναμε να πάρουμε έστω ελάχιστα χρήματα πάνω από την περσινή επιχορήγηση, αλλά δυστυχώς λείπει παντελώς η οποιαδήποτε διάθεση για αξιολόγηση. Ακόμα και το …διαπλανητικό πρωτάθλημα να κατακτήσουμε λιγότερα θα παίρνουμε κάθε χρόνο.

Επαναλαμβάνουμε ότι από τη μια λέμε μπράβο στην πολιτεία, που αναγνώρισε το λάθος της κι εξασφάλισε πρόσθετη επιχορήγηση-ανάσα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όμως από την άλλη πρέπει να εκφράσουμε την πλήρη απογοήτευση για τον τρόπο, που διανεμήθηκαν τα ποσά στα αθλήματα. Ούτε οι διακρίσεις στο αγωνιστικό κομμάτι αξιολογήθηκαν, ούτε οι πετυχημένες προσπάθειές μας στο διοικητικό επίπεδο. Η ομοσπονδία θεωρεί ότι η διανομή των έξτρα χρημάτων έχει να κάνει με κριτήρια συσχετισμών και κακώς εννοούμενων δημοσίων σχέσεων. Έγινε με όρους παλαιοκομματικού τύπου για να μην δυσαρεστήσουμε κάποιες ομοσπονδίες. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτόν τον τόπο».

Σχετικά με τις αγωνιστικές δραστηριότητες και το τι μπορεί να κάνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με το τελικό ποσό της επιχορήγησης ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου ανέφερε: «Μας επιτρέπει να κάνουμε τα στοιχειώδη. Ούτε λόγος να έχουμε δικά μας χρήματα για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων το καλοκαίρι, απλά θα μπορέσουμε να πάμε τον Σεπτέμβριο στο Ευρωπαϊκό ανδρών-γυναικών στην Πορτογαλία. Προτεραιότητα άλλωστε, θα είναι να ξοφλήσουμε τα χρέη σε όλους αυτούς, που έχουν διευκολύνει οικονομικά την ομοσπονδία τους τελευταίους μήνες. Όσον αφορά στο εσωτερικό αγωνιστικό πρόγραμμα θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Άλλωστε, δεν υπάρχει …πιο κάτω για να πάμε. Τόσα έχουν κοπεί Πιστεύω λοιπόν, ότι έστω με τα ίδια …τρικ θα βγάλουμε το καλεντάρι».

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ