Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τί έγινε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα των φοιτητών και των αθλητών με αναπηρίες

Οι φοιτητές διέδωσαν και ανέδειξαν στον δικό τους χώρο την ομορφιά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι άνθρωποι με αναπηρίες, μικροί ήρωες της καθημερινότητας, φανέρωσαν γι’ άλλη μία φορά, μέσα από την αγάπη τους για το άθλημα, τη μεγάλη τους θέληση για σωματική άσκηση. Φοιτητές και Α.με.Α. έδωσαν αυτές τις ημέρες τα οικεία Πανελλήνια πρωταθλήματα, έζησαν συγκινήσεις και παράλληλα πρόβαλλαν με τον δικό τους τρόπο το δημοφιλές σπορ του πινγκ πονγκ.

Χτες και σήμερα διεξήχθη σε δύο γυμναστήρια της Αθήνας το Πανελλήνιο Φοιτητικό πρωτάθλημα. Οι φοιτητές αγωνίστηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Εθν. Αντιστάσεως στην Καλλιθέα και οι φοιτήτριες στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Παντείου στον Νέο Κόσμο. Το πρωτάθλημα συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.) του υπουργείου Παιδείας διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Παντείου.

Στο απλό φοιτητών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Μιχάλης Τσαχάκης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ασημένιο πήρε ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, επίσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το χάλκινο ο Παναγιώτης Κούνουπας (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και ο Γιάννης Γεωργαντάς (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο).

Στο απλό φοιτητριών πρώτευσε η Αγγελίνα Παπαδάκη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη 2η θέση κατέλαβε η Ελένη Γεωργιάδου του Πανεπιστήμιου Θράκης και την 3η η Αλίκη Κιούφη (Πανεπιστήμιο Θράκης) και η Γεωργία Ζαβιτσάνου (Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Στο ομαδικό φοιτητών κυριάρχησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τους Τσαχάκη και Γ. Κωνσταντινόπουλο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Καριοφυλλίδης Καλαϊτζής), ενώ το χάλκινο μοιράστηκαν το Πανεπιστήμιο Πειραιά (Κούνουπας, Τσαμάκος) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Χατζηλυγερούδης, Τσοκανάς).

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέκτησε την πρωτιά και στο ομαδικό φοιτητριών. Αγωνίστηκε με την Παπαδάκη και τη Ζαβιτσάνου. Τη 2η θέση πήρε το Πανεπιστήμιο Θράκης με τις Κιούφη, Γεωργιάδου, ενώ στην 3η αρκέστηκαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Λεοτσινίδη, Παυλίνα) και η μικτή ομάδα Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης/ΤΕΙ Πειραιά (Γκουρλιά, Τσακιράκη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι οργάνωσαν και καινοτόμους αγώνες δίνοντας διαφορετικό χρώμα στη διοργάνωση (ανέδειξαν και νικητές). Πρωτοτύπησαν κάνοντας παιχνίδια χωρίς φιλέ και με τα τραπέζια να διασπώνται! Επιπλέον, σε αγώνες με τη μικρή ρακέτα επιδόθηκαν και οι καθηγητές!

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες διεξήχθη το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες με τη συνδρομή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Σε ομαδικό και ατομικά έγιναν κατηγορίες ορθίων (6-10) και αθλητών με αμαξίδιο (1-5), όπως και η κατηγορία 11, που αφορά αθλητές με νοητική υστέρηση.

Στο ομαδικό της κλάσης 3 πρώτευσε ο Π.Α.Σ.Κ.Α. με τους Κωνσταντίνο Σιάχο, Πολυχρόνη Πολίτση, ενώ τη 2η θέση πήρε ο Σπάρτακος με τον Παναγιώτη Ζαφείρη και τον Χρήστο Φράγκο.

Ο Π.Α.Σ.Κ.Α. αναδείχτηκε πρωταθλητής και στο ομαδικό των κλάσεων 6-10. Αγωνίστηκε με τους Γιώργο Μουχθή, Γιώργος Μακρή, Λάζαρο Τέλογλου και Μιχάλη Φωτάκη. Ακολούθησε το σωματείο Αργώ με τους Γιάννη Δημητρακόπουλο, Βασίλη Σφυρή.

Στα ατομικά έγιναν έξι κατηγορίες για τους άνδρες και μία για τις γυναίκες. Στην κλάση 3 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντίνος Σιάχος, 2ος ήρθε ο Πολυχρόνης Πολίτσης και 3ος ο Παναγιώτης Ζαφείρης του Σπάρτακου.

Στην κλάση 11 επικράτησε ο Λευτέρης Βενετσανάκης από τη Ζωοδόχο Πηγή και τον ακολούθησαν ο Γιάννης Βαραζάκης από το ίδιο σωματείο και ο Γιώργος Συρίγας από τον Π.Α.Σ.Κ.Α. Στην κλάση 8 πήρε την πρωτιά ο Γιάννης Δημητρακόπουλος. Το ασημένιο μετάλλιο φόρεσε στο στήθος του ο Γιώργος Μακρής και το χάλκινο ο Θεόδωρος Καφές του σωματείου Λιμναίοι. Στην κλάση 6 αναδείχτηκε νικητής ο Γιώργος Μουχθής, 2ος ήταν ο Παναγιώτης Σγαρδέλης, επίσης του Π.Α.Σ.Κ.Α. και 3ος ο Θωμάς Καραγιάννης από τον σύλλογο Αίγες.

Στις κλάσεις 9 και 10, όπου ήταν λιγότερες οι συμμετοχές, πρώτευσαν ο Βασίλης Σφυρής (2ος ο Σταύρος Βόλτσης από τους Λιμναίους) και ο Λάζαρος Τέλογλου αντίστοιχα (2ος ο Σπύρος Μαργέλλος του Πήγασου Κυψέλης).

Τέλος στις γυναίκες έγινε ένας όμιλος για την κλάση 6 (ορθίων). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ειρήνη Δρακωνάκη, το ασημένιο η Φωτεινή Μπούσιου (αμφότερες του Π.Α.Σ.Κ.Α.) και το χάλκινο η Αγγελική Τζωρτζάτου (Σπάρτακος).

                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ