Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτο βήμα για τον τίτλο η Νορμπέλο στην Ιταλία, πρωταγωνίστρια ξανά η Παπαδάκη!

Norbello final_celebrate

Norbello final_celebrateΝέα επιτυχία για την Αγγελίνα Παπαδάκη και τη Νορμπέλο. Στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας γυναικών στην Ιταλία η ομάδα της Σαρδηνίας έκαμψε το βράδυ του Σαββάτου στην έδρα της τον Ζευς με 4-1, έκανε βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και είχε ξανά πρωταγωνίστρια την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία αναδείχτηκε νικήτρια και στα δύο ατομικά της παιχνίδια! Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Παρασκευή στην έδρα του Ζευς. Σύμφωνα με την ενημέρωση, που έχουμε από την Ιταλία, αν πάρει τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ ο Ζευς και ισοφαρίσει η υπόθεση τίτλος θα οδηγηθεί σε τρίτο και καθοριστικό τελικό. Δεν μετράνε δηλαδή, όπως στους ημιτελικούς, τα σκορ των δύο τελικών, ώστε να βγει ποιος υπερισχύει. Φυσικά η Νορμπέλο στέφεται πρωταθλήτρια στην περίπτωση που επικρατήσει και στο δεύτερο ματς.

Ο Ζευς είχε κατακτήσει την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στους αγώνες με τη Νορμπέλο είχε ήττα στον 1ο γύρο και νίκη στον 2ο, ενώ στα ημιτελικά των πλέι οφ απέκλεισε εύκολα με δύο νίκες τη Μπανιολέζε. Το Σάββατο στη Σαρδηνία η ομάδα της Παπαδάκη ήταν καλύτερη και σίγουρα πιο αποφασισμένη και ψύχραιμη στις κρίσιμες στιγμές. Το τελικό 4-1 δείχνει ουσιαστικά ότι άγγιξε το τέλειο, καθώς ηττήθηκε μόνο η τρίτη παίκτριά της. Η Νικολέτα Στεφάνοβα, το νούμερο 1 της ομάδας σημείωσε δύο νίκες και άλλες δύο πέτυχε η βασική αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών. Στο πρώτο της παιχνίδι κατέβαλλε την κινεζικής καταγωγής Λι Γιουνάν με 3-1 σετ (15-13, 13-11, 10-12, 11-8) και στο δεύτερο την πρώην διεθνή Ιταλίδα Λάουρα Νεγκριζόλι, επίσης με 3-1 (11-9, 11-5, 6-11, 12-10). Σημειωτέον ότι ο Ζευς έχει και δεύτερη Κινέζα, την Τιαν Γινγκ.

ΝΙΚΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΠΟΝΤΟΥΑΖ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 

Προβάδισμα τίτλου πήρε στον πρώτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών η Ποντουάζ. Εκεί που λίγοι το περίμεναν το γαλλικό κλαμπ πέτυχε σπουδαία νίκη 3-1 στην έδρα της απέναντι στην κάτοχο του τίτλου τη ρωσική Όρενμπουργκ, και μάλιστα με καλή διαφορά σετ (10-5)! Ο καθοριστικός δεύτερος τελικός θα γίνει στη Ρωσία στις 30 Μαΐου και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον μετά την επικράτηση του αουτσάιντερ το βράδυ του Σαββάτου. Ήταν τόσο μεγάλη η βραδιά για την Ποντουάζ, που κατάφερε δύο νίκες εναντίον του πιο πετυχημένου αθλητή του Τσάμπιονς Λιγκ, του Λευκορώσου Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ποντουάζ-Όρενμπουργκ 3-1:

Μάρκος Φρέιτας-Ντιμίτρι Οβτσάροφ 1-3 (11-13, 9-11, 12-10, 6-11)

Βανγκ Τζιαν Τζουν-Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ 3-0 (11-9, 11-8, 11-8)

Κριστιάν Κάρλσον-Αλεξέι Σμιρνόφ 3-1 (12-10, 5-11, 12-10, 11-8)

Φρέιτας-Σαμσόνοφ 3-1 (11-7, 11-8, 10-12, 11-5)

Την Κυριακή έγινε και ο πρώτος τελικός στο E.T.T.U. Cup ανδρών, τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου. Στη γερμανική κόντρα η Σααρμπρίκεν εμφανίστηκε πολύ δυνατή απέναντι στην Οχσενχάουζεν και με νίκη 3-0 μέσα στο Μπίμπεραχ ουσιαστικά έχει αγκαλιάσει τον τίτλο. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 31 του μήνα στην έδρα της Σααρμπρίκεν. Η νικήτρια ομάδα στηρίζεται στον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς, τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια και τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ.

Μία μέρα πριν διεξήχθη στη Γαλλία ο πρώτος τελικός στο E.T.T.U. Cup των γυναικών. Προβάδισμα απέκτησε η Στροκ από την Αυστρία, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Λιλ Μετροπόλ με 3-2. Την τριάδα της συγκρότησαν η Ρουμάνα Ντανιέλα Ντοντεάν, η κινεζικής καταγωγής Λι Φεν και η Ουγγαρέζα Πέτρα Λόβας. Η ρεβάνς θα γίνει στις 5 Ιουνίου.

 

* Φωτό: Πολύ λίγες ημέρες μετά την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ οι αθλήτριες και όλα τα υπόλοιπα στελέχη της Νορμπέλο πανηγύρισαν στην έδρα τους και τη μεγάλη νίκη στον πρώτο τελικό της Α1 γυναικών.

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ