Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νικητής στο απλό παίδων ο Δαμιανής στη Μάλτα, χρυσό και στο διπλό παίδων με τον Σγουρόπουλο!

Lamis me_Damiani

Lamis me_DamianiΗ …ψήφος στη νέα γενιά. Το κλίμα εκλογών δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό βέβαια, αλλά όταν δύο από τους φερέλπιδες νεαρούς της Sgouros 2014_Xobtoninελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυρίζουν από διεθνές τουρνουά με τρία χρυσά μετάλλια, τότε ασυζητητί μεγαλώνουν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό τους για το μέλλον. Στο τουρνουά της Μάλτας, που είναι ενταγμένο στο Global Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος, ο Στράτος Δαμιανής και ο Γιάννης Σγουρόπουλος ολοκλήρωσαν σήμερα την παρουσία τους με τρία ακόμα μετάλλια. Τα δύο από αυτά χρυσά! Ο 15άχρονος Δαμιανής αναδείχτηκε νικητής στο απλό παίδων. Ο 14χρονος Σγουρόπουλος κατέκτησε την 3η θέση στο απλό νέων (κατηγορία, που έχει ηλικιακό όριο τέσσερα χρόνια πάνω από τη δική του ηλικία), ενώ μαζί ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο διπλό παίδων! Υπολογίζοντας και την επικράτηση στο ομαδικό παίδων την Παρασκευή οι αθλητές του Χρήστου Λάμη φεύγουν από την Κοτονέρα με τέσσερα μετάλλια. Πήραν όλες τις πρωτιές στην κατηγορία τους, το τέταρτο μετάλλιο ήρθε σε μεγαλύτερη κατηγορία, συνεπώς οι δύο ταλαντούχοι αθλητές πέτυχαν απόλυτα στο νέο αγωνιστικό τους τεστ στο εξωτερικό.

ΧΡ. ΛΑΜΗΣ: «ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

«Κάναμε ικανοποιητική προσπάθεια. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα, μάλιστα πιστεύω ότι στους παίδες θα έπρεπε να φτάσει και ο Γιάννης στον τελικό και να είναι ελληνική υπόθεση η διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο προπονητής Χρήστος Λάμης και σε ερώτηση αν οι εμφανίσεις στο συγκεκριμένο όπεν μπορούν να δημιουργήσουν ελπίδες για κάτι καλό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του καλοκαιριού, απάντησε: «Περιμέναμε να δώσουμε πιο δυνατά παιχνίδια, όπως έγινε στα προηγούμενα διεθνή τουρνουά, που παίξαμε φέτος. Για το Πανευρωπαϊκό θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε ένα δυνατό τεστ, συμμετοχή στους Βαλκανικούς Αγώνες νέων για παράδειγμα, και μια ποιοτική προετοιμασία για να ελπίζουμε σε κάτι καλό στην Ιταλία».

Στο απλό παίδων θυμίζουμε κατ’ αρχάς, ότι ο Σγουρόπουλος ήταν το 1ο φαβορί, ο Δαμιανής το 2ο και αμφότεροι είχαν bye στον 1ο γύρο. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του αγωνίσματος συνάντησε μεγάλες δυσκολίες από δυνατό Ρουμάνο αθλητή και έμεινε έξω από τα μετάλλια. Ο Δαμιανής βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και με σταθερότητα και ψυχραιμία κατέκτησε την 1η θέση. Στους δύο τελευταίους αγώνες του μάλιστα, κατέβαλλε Σουηδούς αθλητές με τη σκανδιναβική χώρα να εμφανίζει παραδοσιακά αξιόλογους αθλητές στις μικρές ηλικίες. Στην 8άδα ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού παίδων απέκλεισε τον Μιγκέλ Μοντεμπέλο από τη Μάλτα με 3-0 σετ (11-1, 11-5, 11-3). Στα ημιτελικά έκαμψε τον Σουηδό Τιμ Κορνέλιους με 3-1 σετ (11-2, 11-6, 3-11, 14-12) και στον τελικό τον συμπατριώτη του Μέλκερ Νίλσον, επίσης με 3-1 (5-11, 11-6, 11-7, 11-8).

Ο Σγουρόπουλος προηγήθηκε 1-0 και 2-1 σετ στον γύρο των «8» του Ρουμάνου Μπογκντάν Σινγκορτζάν, όμως στο τέλος λύγισε με 3-2. Το «κόντρα» σετ κρίθηκε στην παράταση (11-6, 6-11, 11-6, 7-11, 14-16).

ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΣΕΤ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ!

Στο διπλό παίδων το ελληνικό δίδυμο έφτασε στο χρυσό μετάλλιο χωρίς να χάσει σετ! Το αγώνισμα άρχισε το Σάββατο από τον προημιτελικό γύρο. Οι Σγουρόπουλος/Δαμιανής, αφού απέκλεισαν κατά σειρά τους Γκάμπριελ Γκρίξτι/Μιγκέλ Μοντεμπέλο από τη Μάλτα με 3-0 σετ και τους Τζόσουα Στέισι/Τζακ Τζένκινς από την Ουαλία με το ίδιο σκορ, συνάντησαν στον τελικό το απόγευμα της Κυριακής τους Σουηδούς Μέλκερ Νίλσον/Τιμ Κορνέλιους. Συνδυάστηκαν εξαιρετικά άλλη μια φορά, έδειξαν μεγάλη προσοχή στα κρίσιμα σημεία και κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-0 σετ (11-7, 13-11, 11-9).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού παίδων είχαν επιλέξει, ως γνωστόν, να μετάσχουν και στα ατομικά αγωνίσματα της εφηβικής κατηγορίας με σκοπό να δώσουν περισσότερα και πιο δύσκολα ματς. Το Σάββατο αποκλείστηκαν στο διπλό νέων, σήμερα αγωνίστηκαν στο ταμπλό του απλού νέων και ο Σγουρόπουλος, που ήταν 2ο φαβορί έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο. Το ταμπλό άρχισε σήμερα από τον γύρο των «16». Ο Σγουρόπουλος πέρασε bye στον 2ο γύρο κι εκεί ξεπέρασε το εμπόδιο του Σουηδού Τιμ Κορνέλιους με 4-2 σετ (11-4, 11-13, 9-11, 11-6, 11-3, 11-8). Εξασφάλισε είσοδο στα ημιτελικά και μετάλλιο, όμως έμεινε έξω από τον τελικό με ήττα 4-2 σετ από τον Τσάι Τσουν Γιου από την Κινεζική Ταϊπέι (6-11, 11-3, 12-10, 6-11, 7-11, 5-11). Ο Δαμιανής αποκλείστηκε στους «16» από τον Ινδό Γιντάλ Χιμανσού με 4-1 και όλα τα σετ να λήγουν με οριακή διαφορά (9-11, 10-12, 11-9, 10-12, 11-13).

 

* Φωτό αριστερά ο Στράτος Δαμιανής με τον Χρήστο Λάμη. Δεξιά αγωνιστικό στιγμιότυπο με τον Γιάννη Σγουρόπουλο.

                                                         

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ