Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον τελικό του διπλού παίδων Σγουρόπουλος/Δαμιανής, πέρασαν ταμπλό στα απλά παίδων και νέων

Sgouropoulos ITTF

Sgouropoulos ITTFΔιατεθειμένοι να πετύχουν το καλύτερο δυνατό και να μην αφήσουν τίποτα να τους …ξεφύγει, τουλάχιστον στην κατηγορία τους, είναι στη Μάλτα ο Damianis EthnikiΓιάννης Σγουρόπουλος και ο Στράτος Δαμιανής. Με πολύ καλές εμφανίσεις και μεγάλη αυτοπεποίθηση οι νεαροί πρωταθλητές διεκδικούν κι άλλα χρυσά μετάλλια στο τουρνουά του Global Junior Circuit μετά από αυτό, που κατέκτησαν την Παρασκευή στο ομαδικό παίδων. Προχώρησαν στον τελικό του διπλού παίδων, όπου είναι 1ο φαβορί και παράλληλα προκρίθηκαν εύκολα στο ταμπλό του απλού παίδων, όπου είναι το νούμερο 1 και το νούμερο 2 αντίστοιχα. Επιπλέον, ο 14χρονος Σγουρόπουλος και ο 15άχρονος Δαμιανής επέλεξαν να μετάσχουν και στα ατομικά αγωνίσματα της εφηβικής κατηγορίας με σκοπό να δώσουν περισσότερα παιχνίδια και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Στο απλό νέων είναι το 2ο και το 3ο φαβορί αντίστοιχα και προκρίθηκαν αήττητοι στο ταμπλό, ενώ στο διπλό νέων αποκλείστηκαν πολύ δύσκολα στα προημιτελικά από Ασιάτες αθλητές.

Το διπλό παίδων άρχισε από τον προημιτελικό γύρο λόγω της μικρής συμμετοχής. Οι Σγουρόπουλος/Δαμιανής απέκλεισαν άνετα τους Γκάμπριελ Γκρίξτι/Μιγκέλ Μοντεμπέλο από τη Μάλτα με 3-0 σετ (11-1, 11-6, 11-3) και στην 4άδα κατέβαλλαν με το ίδιο σκορ τους Τζόσουα Στέισι/Τζακ Τζένκινς από την Ουαλία (12-10 11-8, 11-6). Στον κυριακάτικο τελικό, που έχει ώρα έναρξης 16.45 Ελλάδας, αντιμετωπίζουν τους Σουηδούς Μέλκερ Νίλσον/Τιμ Κορνέλιους.

Η 3η ημέρα στο όπεν της περιοχής Κοτονέρα, είχε στο πρώτο μέρος της τα προκριματικά του απλού. Στους παίδες σχηματίστηκαν 5 γκρουπ των 4ων αθλητών. Ο Σγουρόπουλος τέθηκε επικεφαλής στο 1ο γκρουπ και αναδείχτηκε νικητής επικρατώντας του Σάχα Πάσε από τη Μάλτα με 3-0 σετ (11-3, 11-4, 11-8) και του Τζόσουα Στέισι από την Ουαλία με το ίδιο σκορ (11-3, 11-4, 11-2).  

Ο Δαμιανής ήταν επικεφαλής στο 2ο γκρουπ και πήρε με την ίδια ευκολία την 1η θέση. Νίκησε άνευ αγώνα τον Μιγκέλ Πουλιτσίνο από τη Μάλτα και αργότερα τον Ισαάκ Γκρίξτι από την ίδια χώρα με 3-0 σετ (11-5, 11-2, 11-1).

Στο ταμπλό των «16» οι δύο αθλητές μας έχουν byeστον 1ο γύρο ως πρώτα φαβορί του αγωνίσματος. Για την 8άδα ο Σγουρόπουλος περιμένει αύριο τον νικητή από το παιχνίδι Μπογκντάν Σινγκορτζάν (Ρουμανία)-Ισαάκ Γκρίξτι (Μάλτα) και ο Δαμιανής όποιον επικρατήσει από την αναμέτρηση του Ουαλού Γιοσούα Στέισι με τον Μιγκέλ Μοντεμπέλο από τη Μάλτα.

Στο απλό νέων έγιναν 7 προκριματικά γκρουπ ων 4ων αθλητών. Ο Σγουρόπουλος επικράτησε στο 2ο γκρουπ με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Κατέβαλλε δύσκολα τον Γιντάλ Χιμανσού από την Ινδία με 3-1 σετ (11-3, 11-4, 8-11, 12-10) και χωρίς πίεση τον Λούκε Κάσαρ από τη Μάλτα με 3-0 (11-4, 11-4, 11-6) και τον συμπατριώτη του Γιούργκεν Σαμούτ επίσης με 3-0 (11-6, 11-4, 11-3).

Ο Δαμιανής κατέκτησε την πρωτιά με ανάλογο απολογισμό στο 3ο γκρουπ. Επιβλήθηκε κατά σειρά του Τζόσουα Στέισι από την Ουαλία με 3-1 σετ (6-11, 11-6, 11-4, 11-3), του Κριστιάν Ντετζιόρτζιο από τη Μάλτα με 3-0 (11-1, 11-2, 11-4) και του Μιγκέλ Μοντεμπέλο, επίσης από τη Μάλτα, με 3-1 σετ (11-4, 11-6, 11-13, 11-2).

Το κυρίως ταμπλό αρχίζει αύριο το πρωί από τον γύρο των «16». Ο Σγουρόπουλος έχει byeως 2ο φαβορί και περνάει απευθείας στην 8άδα. Εκεί θα συναντήσει είτε τον Σουηδό Τιμ Κορνέλιους είτε τον Ινδό Μουντί Ντάνι. Ο Δαμιανής κληρώθηκε στους «16» με τον Ινδό Γιντάλ Χιμανσού.

Στο διπλό νέων οι πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού παίδων ήταν 2ο φαβορί. Είχαν bye στον γύρο των «16» και στα προημιτελικά έδωσαν πολύ γερή κόντρα με τους Λέι Τσι Τσίεν/Τσάι Τσουν Γιου από την Κινεζική Ταϊπέι ώσπου κάμφθηκαν με 3-2 σετ (11-5, 2-11, 7-11, 11-8, 7-11).

Να σημειωθεί ότι για την επιτυχία της Ελλάδας στο ομαδικό παίδων έγραψε χτες βράδυ η ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας (www.ittf.com). Μάλιστα, στο ρεπορτάζ της για τους νικητές του αγωνίσματος και στις τέσσερις κατηγορίες (νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων) επέλεξε να βάλει φωτογραφία του Σγουρόπουλου σημειώνοντας ότι έμεινε αήττητος στο ομαδικό και ότι στον τελικό ήταν εκείνος, που οδήγησε την Ελλάδα στη νίκη.

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟΥ

Στην Ελευσίνα θα διεξαχθεί το τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, που είναι αυτό της μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας. Η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έλαβε υπόψη τη μη διαθεσιμότητα της αίθουσας STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας λόγω διεξαγωγής εξετάσεων του Βρετανικού Συμβουλίου, παράλληλα εξέτασε όλα τα οικονομικά δεδομένα και αποφάσισε τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων στην αίθουσα του Γ.Α.Σ. «Η Ελευσίς» στην Ελευσίνα στις εγκαταστάσεις της Παλαιάς Ελαιουργικής. Η διοργάνωση θα γίνει από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, όπως προέβλεπε από την αρχή το αγωνιστικό πρόγραμμα.

* Η Τεχνική Επιτροπή αποφάσισε επίσης την ακύρωση της διοργάνωσης TOP 8 για οικονομικούς λόγους.

 

* Η φωτό του Σγουρόπουλου αριστερά είναι από τους αγώνες στη Μάλτα και δημοσιεύτηκε στο σάιτ της I.T.T.F. Η φωτό του Δαμιανή δεξιά είναι από το περσινό Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων.

                                                          

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ