Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό παίδων στη Μάλτα!

Aponomi Malta_omadiko_paidon

Aponomi Malta_omadiko_paidonΤο πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών, που ανήκει στη σειρά του Global Junior Circuit της I.T.T.F., κατέκτησε σήμερα στη Μάλτα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Αναδείχτηκε νικήτρια στο ομαδικό παίδων με τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Στράτο Δαμιανή να κάνουν άψογη πορεία υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Λάμη και να επιβεβαιώνουν τον ρόλο του 1ου φαβορί. Στον τελικό κατέβαλλαν την Ουαλία με 3-1, ενώ στα προηγούμενα τρία παιχνίδια τους επικράτησαν με 3-0. Στην περιοχή Κοτονέρα, που φιλοξενεί το καθιερωμένο όπεν νέων και παίδων, τα δυο παιδιά πιστοποιούν τη σημαντική αγωνιστική τους πρόοδο και μετά την πρωτιά στο ομαδικό έχουν την ευκαιρία να πάρουν κι άλλα χρυσά μετάλλια στο απλό και το διπλό παίδων. Η Ελλάδα έχει πανηγυρίσει φυσικά κι άλλες πρωτιές σε διεθνή τουρνουά νέων, απλά αυτή είναι η παρθενική στα όπεν αυτής της επωνυμίας, που έχει θεσμοθετήσει η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος τα τελευταία χρόνια. Είναι επίσης το πρώτο χρυσό για τους δυο πρωταθλητές, που ήδη είχαν διακρίσεις σε όπεν παίδων. Η απονομή στο ομαδικό παίδων στην Κοτονέρα από το photo gallery της I.T.T.F. με τους Έλληνες αθλητές να καμαρώνουν στην 1η θέση (photo by: Patrizia Val Madiona).

Φέτος θα γίνουν συνολικά 31 τουρνουά του G.J.C. σε όλο τον κόσμο, αυτό στο όμορφο νησί της Μεσογείου είναι το 11ο της χρονιάς και τα πιο δυνατά εντάσσονται στην κατηγορία Premium. Στη Μάλτα οι πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού παίδων είναι πρώτα φαβορί σε όλα τα αγωνίσματα με βάση τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Στο ομαδικό πήραν μέρος επτά ομάδες, αρχικά έπαιξαν σε δύο γκρουπ και μετά σε νοκ άουτ από την 4άδα, αλλά και σε παιχνίδια «παρηγοριάς».   

Η Ελλάδα ήταν επικεφαλής στο 1ο γκρουπ και την Πέμπτη έκαμψε με 3-0 τη Μάλτα και την Ουαλία χωρίς μάλιστα να χάσει σετ! Στους «χιαστί» ημιτελικούς αντιμετώπισε σήμερα το πρωί τη Σουηδία, που είχε πάρει τη 2η θέση στο άλλο γκρουπ. Παρουσιάστηκε ξανά πολύ δυνατή και επιβλήθηκε με 3-0. Στον απογευματινό τελικό αναμετρήθηκε δεύτερη φορά σε δύο μέρες με την Ουαλία. Αυτή τη φορά συνάντησε μεγαλύτερη αντίσταση, βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ μετά το εναρκτήριο ματς, όμως με σταθερή απόδοση δικαίωσαν τα προγνωστικά και πήραν τη νίκη με 3-1.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού με την Ουαλία:

Γιακ Τζένκινς-Στράτος Δαμιανής 3-2 (9-11, 13-15, 11-8, 11-3, 11-6)

Τζόσουα Στέισι-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (6-11, 2-11, 6-11)

Τζένκινς/Στέισι-Δαμιανής/Σγουρόπουλος 0-3 (9-11, 5-11, 8-11)

Τζένκινς-Σγουρόπουλος 2-3 (4-11, 5-11, 11-9, 13-11 6-11)

Η εξέλιξη του ημιτελικού με τη Σουηδία:

Τιμ Κορνέλιους-Στράτος Δαμιανής 1-3 (6-11, 5-11, 11-9, 8-11)

Μέλκερ Νίλσον-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (5-11, 5-11, 6-11)

Κορνέλιους/Νίλσον-Δαμιανής/Σγουρόπουλος 1-3 (11-13, 6-11, 11-9, 9-11)

Αύριο οι αθλητές του Α.Ο. Ταταύλα συνεχίζουν τη συμμετοχή τους στην Κοτονέρα με τα ατομικά αγωνίσματα. Στο απλό παίδων έχουν σχηματιστεί στην πρώτη φάση 5 γκρουπ των 4ων αθλητών. Ο Σγουρόπουλος, είναι νούμερο 1 του αγωνίσματος και τέθηκε επικεφαλής στο 1ο γκρουπ. Αντιμετωπίζει τον Σάχα Πάσε από τη Μάλτα και τον Τζόσουα Στέισι από την Ουαλία.   

Ως νούμερο 2 φαβορί ο Δαμιανής είναι επικεφαλής στο 2ο γκρουπ. Τίθεται αντιμέτωπος με δύο αθλητές από τη Μάλτα, τον Μιγκέλ Πουλιτσίνο και τον Ισαάκ Γκρίξτι. Οι Έλληνες διεθνείς είναι 1ο φαβορί και στο διπλό παίδων, το οποίο αρχίζει από τον προημιτελικό γύρο. Κοντράρονται το Σάββατο με τους Γκάμπριελ Γκρίξτι/Μιγκέλ Μοντεμπέλο από τη Μάλτα.

ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Με sold out στο «Hale Omnisport» των 1.500 θεατών η γαλλική Ποντουάζ υποδέχεται αύριο το βράδυ τη ρωσική Όρενμπουργκ στον πρώτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Ο αγώνας αρχίζει στις 20.45 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο από το LAOLA1.tv. Οι φιλοξενούμενοι είναι οι κάτοχοι του τίτλου τις δύο τελευταίες χρονιές και φαβορί για να κρατήσουν τα σκήπτρα. Δίνουν τον πέμπτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τελικό, καθώς το 2010 κατέκτησαν το E.T.T.U. Cupκαι το 2011 ήταν φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Ποντουάζ παίζει πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης και ουσιαστικά θα κυνηγήσει μίνι υπέρβαση.

                                                                 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ