Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο τουρνουά του Global Junior Circuit της Μάλτας από αύριο Σγουρόπουλος και Δαμιανής

TT140

TT140Νέα «εξόρμηση» σε τουρνουά του εξωτερικού για τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Στράτο Δαμιανή, τους δύο κορυφαίους Έλληνες αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην κατηγορία των παίδων. Ο σημερινός πρωταθλητής και δευτεραθλητής Ελλάδας αντίστοιχα, του απλού παίδων μεταβαίνουν αύριο στη Μάλτα προκειμένου να μετάσχουν στο διεθνές όπεν νέων και παίδων του νησιού, που θα διεξαχθεί στην περιοχή Κοτονέρα από μεθαύριο Πέμπτη έως τις 18 Μαΐου.Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο Global Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και περιλαμβάνουν το απλό, το διπλό και το ομαδικό. Οι σημερινοί πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού παίδων θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Χρήστου Λάμη και καθώς το τουρνουά είναι στα μέτρα τους έχουν σίγουρα τη δυνατότητα να φτάσουν σε διακρίσεις.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Cottonera Sports Complex και στο πρώτο τους κομμάτι έχουν το ομαδικό. Οι παίδες αγωνίζονται με το σύστημα κορμπιγιόν, συνεπώς η κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιεί και δύο αθλητές. Τις δύο πρώτες ημέρες θα γίνει το ομαδικό σε όλες τις κατηγορίες (νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων) και από τις 16 έως τις 18 του μήνα θ’ ακολουθήσουν τα ατομικά αγωνίσματα. Θα λάβουν μέρος δεκάδες αθλητές κι αθλήτριες από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι ο Καναδάς, η Ινδία και η Ταϊπέι.

Οι αθλητές του Α.Ο. Ταταύλα θα συγκροτήσουν φυσικά και το δίδυμο στο διπλό. Πέρσι στη Μάλτα ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Ανδρέας Τσόπελας κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό και το χάλκινο στο ομαδικό παίδων. Μάλιστα, σηματοδότησαν την πρώτη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών σε τελικό όπεν του Global Junior Circuit. Σγουρόπουλος και Δαμιανής θα κοιτάξουν να βαδίσουν στα χνάρια τους και να φτάσουν στα μετάλλια σ’ ένα ακόμα διεθνές τουρνουά.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΟΡΜΠΕΛΟ

Αύριο κρίνεται η προσπάθεια της Νορμπέλο να προκριθεί στους τελικούς των πλέι οφ στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας γυναικών της Ιταλίας. Η ομάδα της Αγγελίνας Παπαδάκη δίνει τον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στην Κορτεματζιόρε και με νίκη θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό, όπου αναμένεται να συναντήσει τον Ζευς. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, στον πρώτο αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 3-3. Η Νορμπέλο παίζει τώρα στην έδρα της, θέλει να την εκμεταλλευτεί και μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ισοπαλία και καλύτερη διαφορά στα σετ. Από τον πρώτο ημιτελικό η ομάδα της Σαρδηνίας έχει τα σετ 11-10 υπέρ της, ενώ η Παπαδάκη σημείωσε τότε μία νίκη και μία ήττα. Για όσους ενδιαφέρονται ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας στο ίντερνετ μέσα από τη WebTVτου γηπεδούχου σωματείου. Τη μετάδοση τη βρίσκετε στην ιστοσελίδα tennistavolonorbello.it.

Στον άλλο ημιτελικό ο Ζευς θα οριστικοποιήσει λογικά την πρόκριση με μία ακόμα νίκη ύστερα από το 4-1 εκτός έδρας εναντίον της Μπανιολέζε.

 

* Φωτό: Δαμιανής αριστερά, Σγουρόπουλος δεξιά, πριν από προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. ποζάρουν στον φακό του Πέτρου Γιαννακούρη.

                                                

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ