Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με συνέντευξη Τύπου κάνει τον απολογισμό της σεζόν για τις εθνικές ομάδες η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Sweschat finale_Semi-final

Sweschat finale_Semi-finalΜε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Τόκιο, έκλεισε για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μία εξαιρετικά αποδοτική αγωνιστική περίοδος σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Μία εντυπωσιακή, μία «μαγική», θα ‘λεγε κάποιος, σεζόν, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών την άρχισε με τα δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας (ασημένιο στο ομαδικό και χάλκινο στο απλό με τον Γκιώνη) και την τελείωσε με την άκρως τιμητική 9η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα! Με αφορμή λοιπόν, την ολοκλήρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα οργανώσει συνέντευξη Τύπου, την προσεχή Πέμπτη 15 Μαΐου και ώρα 11.30, στην αίθουσα ΣΤ΄ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων Μανώλης Κολυμπάδης και ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής θα κάνουν τον απολογισμό της σεζόν και θ’ αναφερθούν στις προοπτικές και τους στόχους για το μέλλον.

Η συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης δίνει τη δυνατότητα για ουσιαστική κουβέντα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η χρονική στιγμή κρίθηκε απολύτως κατάλληλη ώστε να γίνει ξανά, μετά από πολλά χρόνια, μία τέτοια κίνηση από την ομοσπονδία. Και μπορεί το θέμα να είναι τα πεπραγμένα των εθνικών μας ομάδων μέσα στην αγωνιστική χρονιά και οι προδιαγραφές για νέες επιτυχίες στο κοντινό ή πιο μακρινό μέλλον, όμως οι ανησυχίες για την επιτραπέζια αντισφαίριση δεν τελειώνουν και κυρίως βέβαια, αυτές που δημιουργούνται από την οικονομική ασφυξία του αθλήματος. Γι’ αυτό τον λόγο ο Μανώλης Κολυμπάδης και ο Κώστας Βατσακλής θ’ απαντήσουν και σε οποιοδήποτε θέμα τεθεί για το άθλημα. Στη συνέντευξη Τύπου θα είναι παρόντες και διεθνείς αθλητές. Πρόκειται να γυρίσουν το απόγευμα της Τετάρτης από την αγωνιστική τους δραστηριότητα στη Γαλλία και την Πέμπτη θα είναι κι αυτοί στη διάθεση των δημοσιογράφων.

Συνολικά πέντε Έλληνες πρωταθλητές μετέβησαν σήμερα στη χώρα, όπου μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού επαναρχίζουν αύριο τα εθνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα. Ο Παναγιώτης Γκιώνης απέφυγε τη θλάση στον τραυματισμό στον δελτοειδή μυ, που είχε στο Τόκιο και αφού ξεκουράστηκε για λίγες ημέρες μπορεί να επανέλθει στη δράση. Δίνει τα τελευταία του παιχνίδια με την Ανζέ πριν πάρει τον δρόμο για τη Μπορούσια Ντίσελντορφ και θέλει να τη βοηθήσει για την εξασφάλιση θέσης στο ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη βαθμολογία της Α΄κατηγορίας μετά από 15 αγωνιστικές η Ανζέ ισοβαθμεί στην 4η θέση με την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Το βράδυ της Τρίτης η Ενεμπόν υποδέχεται την Ποντουάζ και η Ανζέ την Καέν.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Λαγογιάννης της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ, όπως και ο Τάσος Ρηνιώτης της Μετς θα μετάσχουν αύριο στα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής στη Β΄κατηγορία. Η 4η της κατάταξης Αμικάλ θα φιλοξενήσει την Ποντό και η 8η Μετς τη Ρουέν. Ο Λευτέρης Μάκρας, που έπαιξε πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία με την Αμικάλ την προηγούμενη αγωνιστική, δεν πηγαίνει τώρα στη Γαλλία και θα έχει άλλη μία συμμετοχή στις 27 του μήνα. Αυτή θα είναι η προτελευταία αγωνιστική και τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν στις 3 Ιουνίου με τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής.

* Τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών, που θα συγκροτήσουν τις εθνικές ομάδες νέων και νεανίδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας (Ρίβα ντελ Γκάρντα 11-20 Ιουλίου) ανακοίνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί να γίνουν οι αγώνες κατάταξης και σε παίδες και κορασίδες. Την εθνική νέων αποτελούν οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πρόοδος), Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα), Νικόλαος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος) και Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.). Την εθνική νεανίδων οι: Φιλία Εμίρη (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 2004), Γεωργία Χατζηλυγερούδη (ΑΣΕΑ Καβάλας), Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας) και Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας).

* Ο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ επανεξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η θητεία του λήγει το 2018. Οι εκλογές είχαν γίνει πριν από λίγες ημέρες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του Τόκιο και στην επιτροπή μπήκαν επίσης με την ψήφο των αθλητών ο Βέλγος Ζαν Μισέλ Σέιβ, ο Κροάτης Ζόραν Πρίμορατς, η Ουγγαρέζα Κριστίνα Τοτ και ο Αυστραλός Ντέιβιντ Πάουελ.

 

* Φωτό: Πανηγυρισμοί των μελών της εθνικής ανδρών μετά τον νικηφόρο ημιτελικό με τη Λευκορωσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας.  

                                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ