Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με επιτυχία στην Πάτρα δύο σημαντικές αγωνιστικές εκδηλώσεις

Patra Tournoua_AMEA_1

Patra Tournoua_AMEA_1Δύο ξεχωριστές, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες αθλητικές εκδηλώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης έγιναν πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα. Ένα τουρνουά για αθλητές και αθλήτριες με αναπηρίες κι ένα πασχαλινό ατομικό όπεν για άνδρες και γυναίκες. Η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έστειλε τη σχετική ενημέρωση, όπως και φωτογραφικό υλικό. Στις εγκαταστάσεις της Τ.Ε., στην αίθουσα Stag του Παμπελοποννησιακού Σταδίου το Αθλητικό Σωματείο Α.με.Α. Ήφαιστος πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Ανοικτό Τουρνουά ατόμων με κινητικές αναπηρίες. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν αθλητές με αναπηρίες, αλλά και άτομα με αναπηρίες, τα οποία είχαν μικρή επαφή ή δεν είχαν καμία σχέση με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και απλά θέλησαν να το γνωρίσουν. Συμμετείχαν 16 αθλητές και αθλήτριες σε καροτσάκια και 10 όρθιοι, οι οποίοι δεν προέρχονταν μόνο από την Πάτρα, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία των θεατών, που βρέθηκαν στο στάδιο για να ενισχύσουν και να εμψυχώσουν τους αθλητές. Επίσης, μεγάλη τιμή για τη διοργάνωση αποτέλεσε η παρουσία αθλητών, που ανήκουν στα κλιμάκια των εθνικών και προεθνικών ομάδων και παρουσίασαν το εξαιρετικό αγωνιστικό τους επίπεδο.

Patra Tournoua_AMEA_3Το Α.Σ. Α.με.Α. Ήφαιστος θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στο τουρνουά, την Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α Δυτικής Ελλάδος, όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους στην διεξαγωγή των αγώνων, το Τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας και τους χορηγούς επικοινωνίας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην εκπρόσωπο της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. Δυτικής Ελλάδας Λέττα Παστού, η οποία αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ του Α.Σ. ΑμεΑ Ήφαιστος και της oμοσπονδίας και συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία της διοργάνωσης τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Αποτελέσματα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΤ1-ΤΤ5 (ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ):

1. Χρήστος Στάμου (Τριπτόλεμος)

2. Χρήστος Φράγκος (Αργώ)

3. Μανώλης Χαλούλος (Ήφαιστος)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΤ6-ΤΤ10 (ΟΡΘΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ):

1. Γιώργος Μουχθής (ΠΑΣΚΑ)

2. Μάριος Χατζηκυριάκος (ΠΑΣΚΑ)

3. Φωτεινή Μπούσιου (ΠΑΣΚΑ)

Εξάλλου, τις ημέρες του Πάσχα διεξήχθη στο ΠΕΑΚ Τόφαλος εορταστικού χαρακτήρα τουρνουά ανδρών–γυναικών με πολύ ικανοποιητική συμμετοχή από αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, καθώς και από ανεξάρτητους. Μάλιστα, το έπαθλο ήταν από ένα αρνί για τους 1ους των δύο κατηγοριών, χορηγία της Εταιρίας Εμπορίας Κρεάτων CARNA. Στους άνδρες αγωνίστηκαν 65 αθλητές, ενώ στις γυναίκες 12 αθλήτριες, ανάμεσά τους σχεδόν όλα τα κορυφαία ονόματα της Πάτρας. Τα δύο αρνιά πήραν ο Ανδρέας Τσεγγενές, που κατέκτησε την 1η θέση στους άνδρες και η Κωνσταντίνα Παρίδη, η οποίαα αναδείχτηκε νικήτρια στις γυναίκες.

Οι νικητές και οι νικήτριες:

ΑΠΛΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

1. Ανδρέας Τσεγγενές (ΑΣ Ίφιτος)

2. Κωνσταντίνος Χατζηλυγερούδης (ΑΟ Παγώνα)

3. Ιωάννης Ξουρίδας (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΑΠΣ Αναγεννησιακός)

ΑΠΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Κωνσταντίνα Παρίδη (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

2. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Αθηνά Λιβιεράτου (ΑΠΣ Αναγεννησιακός)

3. Παρασκευή Παρίδη (ΑΠΣ Αναγεννησιακός)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ