Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα συμπεράσματα του Κώστα Βατσακλή από την ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

PA022040

PA022040Την αποτίμηση της ελληνικής συμμετοχής στο 52ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έκανε σήμερα από το Τόκιο ο Κώστας Βατσακλής. Λίγες ώρες πριν πάρει η αποστολή τον δρόμο για την επιστροφή στην Αθήνα ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε τα συμπεράσματά του για τα πεπραγμένα των εθνικών μας ομάδων και δήλωσε ικανοποιημένος. Για το συγκρότημα των ανδρών υπογράμμισε ότι η είσοδος στην πρώτη 12άδα και η κατάληψη της 9ης (όπως επισήμως αναφέρεται από τη διεθνή ομοσπονδία) θέσης αποτελεί μία ακόμα μεγάλη και περήφανη στιγμή του αθλήματος, ενώ για την ομάδα των γυναικών (της οποίας, ως γνωστόν, έχει επίσης την εποπτεία) επισήμανε ότι έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και από συγκυρίες δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη 16άδα της Second Division, που ήταν ο στόχος της.

«Στο κλείσιμο ενός ακόμα Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των αθλητών και των αθλητριών. Όσον αφορά στα αποτελέσματα, ικανοποιημένος από την 9η θέση, όπως υπολογίζεται, της ανδρικής ομάδας και με μία πικρή γεύση στο στόμα από τα δύο τελευταία παιχνίδια των γυναικών. Έπαιξαν καλά όμως, και οι αθλήτριές μας, θα μπορούσαμε να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα και με τη Σλοβενία και με το Ισραήλ και να χαιρόμασταν τώρα μία επιτυχία. Το θετικό όμως, είναι ότι η ομάδα έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, τα κορίτσια είναι κοντά μεταξύ τους στην παγκόσμια κατάταξη και τελευταία έχει παρατηρηθεί άνοδος τόσο στις θέσεις τους όσο και στην απόδοσή τους».

Ο εθνικός προπονητής πάντως, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που διέκρινε στις αθλήτριές του: «Είναι η ψυχολογική τους προετοιμασία και η συμπεριφορά τους σε κρίσιμους αγώνες. Υστερήσαμε εκεί στις δυσκολότερες στιγμές των αγώνων, θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό και πιστεύω ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα».

Ο Κώστας Βατσακλής σημείωσε ότι η εθνική ανδρών μπορούσε κάλλιστα να μπει και στα προημιτελικά αν είχε στο τελευταίο ματς «ετοιμοπόλεμο» τον Παναγιώτη Γκιώνη: «Κάναμε εντυπωσιακό ξεκίνημα απέναντι στην Ιαπωνία και ναι, θεωρώ ότι αξίζαμε και ψηλότερα. Επειδή ως ομάδα όμως, έχουμε μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, είναι δύσκολο να μπορούμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί με κάθε αντίπαλο σε αυτό το επίπεδο όταν οι αγώνες γίνονται μέσα σε λίγες ώρες. Χωρίς φυσιοθεραπευτή δεν γίνεται να λύσουμε θέματα κούρασης και τραυματισμών. Φτάσαμε εκεί που θέλαμε παρόλα αυτά κι αν είχαμε κανονικά στη διάθεσή μας και τον Παναγιώτη στον τελευταίο αγώνα θα ήμασταν στην πρώτη 8άδα. Αυτά συμβαίνουν όμως».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι στην εθνική ανδρών «περιμένουμε με αγωνία το νέο ranking list, να δούμε που θα βρεθούμε και βάσει αυτού θα καταρτιστεί το πλάνο για την επόμενη σεζόν αναφορικά με τις συμμετοχές μας σε διεθνείς αγώνες. Στο Τόκιο ζήσαμε μία ακόμα πολύ σημαντική στιγμή για το ελληνικό πινγκ πονγκ και διατηρούμε το πολύ καλό ηθικό μετά το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας».

* Η Βραζιλία αναδείχτηκε νικήτρια στη Second Division των γυναικών. Μαζί της εξασφάλισε την άνοδο στη Championship Division του επόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος η Σουηδία ως 2η της κατηγορίας. Κατέλαβαν δηλαδή, την 25η και την 26η θέση στη διοργάνωση, θυμίζουμε ότι και οι δύο ήταν αρχικά στο γκρουπ της εθνικής μας ομάδας, μάλιστα τη χώρα της Σκανδιναβίας τα κορίτσια τη νίκησαν κατά κράτος με 3-0! Μία ακόμα απόδειξη ότι άξιζαν με τις εμφανίσεις τους να βρεθούν αρκετά πιο ψηλά από την 41η θέση. Ο τελικός Βραζιλίας-Σουηδίας έληξε 3-0.

* Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών έπαιξαν στον τελικό του γοήτρου η Αγγλία και η Ιταλία, που είχαν εξασφαλίσει από το Σάββατο τις προνομιούχες θέσεις (25 και 26) για την άνοδο στη Championship Division. Τη νίκη και την 1η θέση κατέκτησε με σκορ 3-1 η Αγγλία, η οποία σημειωτέον γυρίζει στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ύστερα από 17 χρόνια.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ