Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ρεβάνς από την Κορέα μπήκε στα μετάλλια η Κινεζική Ταϊπέι στους άνδρες!

Taipei celebrate

Taipei celebrateΜία συναρπαστική, μία δραματική αναμέτρηση της Κινεζικής Ταϊπέι με την Κορέα έκλεψε την παράσταση στους σημερινούς αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος  στο Yoyogi Gymnasium. Ήταν για τον προημιτελικό γύρο των ανδρών και αποτέλεσε δεύτερη κόντρα των ασιατικών χωρών ύστερα από αυτή στο γκρουπ D. Την περασμένη Τετάρτη η Κορέα, το 4ο φαβορί της διοργάνωσης, είχε επιβληθεί με 3-1, σήμερα έφτασε μία ανάσα από το να κάνει το ίδιο, όμως η Ταϊπέι πήρε στο τέλος μεγάλη ρεβάνς με 3-2! Προκρίθηκε στα ημιτελικά, εξασφάλισε τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο και αύριο αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Κίνα. Ο Τσουάν Τσι Γιουάν έκανε την ανατροπή στο 2-1 πετυχαίνοντας μάλιστα την πρώτη νίκη του εναντίον του «αμυντικού» Γιου Σε Χιουκ, από τον οποίο έχανε μονίμως εδώ και επτά ματς! Ήταν 2-0 πίσω στα σετ, έσωσε ματς μπολ στο επόμενο και τελικά έφτασε στην επικράτηση με 3-2! Στο 2-2 των δύο ομάδων χάρισε τη νίκη στην Ταϊπέι ο Τσεν Τσίεν Αν, ο συμπαίκτης του Καλλίνικου Κρεάνγκα στη γαλλική Ενεμπόν. Ο νεαρός αθλητής, που πριν από δύο μήνες είχε επισκεφτεί για ολιγοήμερες προπονήσεις την Αθήνα, κατέβαλλε τον Τζουνγκ Γιουν Σικ με 3-1 σετ!

Αυτή ήταν η σημαντικότερη είδηση από τα νοκ άουτ της 6ης ημέρας της διοργάνωσης, καθώς στους άλλους αγώνες ήρθαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στον βραδινό τελευταίο προημιτελικό των ανδρών η Γερμανία ξεπέρασε στα προημιτελικά το εμπόδιο της Σιγκαπούρης με 3-0, όπως είχε κάνει και για το γκρουπ Β πριν λίγες ημέρες. Έτσι ο δεύτερος αυριανός ημιτελικός είναι μεταξύ του 2ου φαβορί των αγώνων Γερμανίας και της οικοδέσποινας Ιαπωνίας.

Στους προημιτελικούς των γυναικών επικράτησαν τα φαβορί και όπως ήταν το πιθανότερο σταμάτησε από τις ασιατικές χώρες και η φιλοδοξία Ευρωπαϊκών χωρών για ένα μετάλλιο. Πολύ μεγάλη αντίσταση πάντως, πρόβαλλε η Ολλανδία στην Ιαπωνία. Έχει βέβαια, δύο…Κινέζες στις τάξεις της (η Λι Τζιάο πέτυχε δύο νίκες μάλιστα), όμως και στο καθοριστικό παιχνίδι η Μπριτ Έρλαντ έχασε 3-2 σετ στις λεπτομέρειες από την Κασούμι Ισικάουα. Από κει και πέρα η Κίνα κατέβαλλε τη Βόρεια Κορέα με 3-0, η Σιγκαπούρη τη Ρουμανία με 3-1 και το Χονγκ Κονγκ τη Γερμανία με 3-0. Οι τέσσερις νικήτριες καλύπτουν τις θέσεις των μεταλλίων και στους αυριανούς ημιτελικούς θα κοντραριστούν η Κίνα με τη Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία με το Χονγκ Κονγκ.

* Στον αγώνα της Ιαπωνίας με την Ολλανδία παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση έως τώρα στο YoyogiGymnasium. Η χωρητικότητα του γυμναστηρίου είναι 9.000 θεατές και στις κερκίδες βρέθηκαν περισσότεροι από 6.000 με τους Ιάπωνες να δημιουργούν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.  

* Η Αγγλία και η Ιταλία έφτασαν στις δύο πρώτες θέσεις στη 2η κατηγορία και παράλληλα κατέκτησαν την άνοδο στη Championship Division για το Παγκόσμιο του 2016. Η Αγγλία βγήκε νικήτρια σε ντέρμπι με τη Σλοβακία και σκορ 3-2. Η Ιταλία νίκησε πιο εύκολα την Τσεχία με 3-0. Πήραν την 25η και την 26η θέση αντίστοιχα και αύριο θα παίξουν μεταξύ τους για τον πρωταθλητή της κατηγορίας. 

* Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο στη σημερινή επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά καταγράφηκε δύο φορές σήμερα σε αγώνες γυναικών στην κορυφαία κατηγορία. Στο σύστημα επίσπευσης αναφερόμαστε, που εφαρμόστηκε μεταξύ αθλητριών με αμυντικό στυλ παιχνιδιού, οι οποίες έπαιζαν για αρκετά λεπτά και …δεν έχαναν την μπάλα. Στην προημιτελική αναμέτρηση Γερμανίας-Χονγκ Κονγκ και το 5ο σετ στο παιχνίδι Τζιαν Χουατζούν-Ιρέν Ιβάνκαν κι επίσης στον προημιτελικό Ιαπωνίας-Ολλανδίας και το 1ο σετ μεταξύ της Γιούκα Ισιγκάκι και της Λι Τζίε! Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα (όπου όταν ξεπεράστηκαν τα 10 λεπτά, που χρειάζονται για να ορίσουν οι διαιτητές την αλλαγή, το σκορ ήταν ακόμα στο 7-3), έγιναν και τα επόμενα σετ με το σύστημα επίσπευσης. Σημειώνουμε ότι τα σερβίς πηγαίνουν εναλλάξ και αυτός που σερβίρει πρέπει να πάρει τον πόντο μέσα σε ανταλλαγή 13 χτυπημάτων. Αλλιώς κατακτά τον πόντο εκείνος που υποδέχτηκε το σερβίς.   

* Έγιναν γνωστά σήμερα τα μέλη για την Επιτροπή Αθλητών της I.T.T.F., που πλειοψήφησαν στις εκλογές στο Τόκιο.  Εκλέχτηκαν ο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ από τη Λευκορωσία, ο Ζαν Μισέλ Σέιβ από το Βέλγιο, ο Ζόραν Πρίμορατς από την Κροατία, η Κριστίνα Τοτ από την Ουγγαρία και ο Ντέιβιντ Πάουελ από την Αυστραλία. Το ποιος θα είναι πρόεδρος θα το αποφασίσουν μεταξύ τους τις επόμενες ημέρες.

* Δεν θα διοργανώσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 η Γερμανία, όπως αποφασίστηκε στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Παρά τις έντονες προσπάθειές της ανακοίνωσε ότι δεν κατάφερε να βρει μέρος που να φιλοξενήσει τη διοργάνωση το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς και να υπάρχει και οικονομικό όφελος. Η E.T.T.U. είναι τώρα σε αναζήτηση άλλης χώρας για τη διοργάνωση του κορυφαίου event.  

 

* Ο Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι πανηγυρίζει στο φινάλε του παιχνιδιού με τον συμπαίκτη του Τσιανγκ Χουν Τσίε (photo Remy Gros)

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ