Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η I.T.T.F. για τον Παπαγεωργίου: «Ο ήσυχος άνθρωπος, που αξιοποιεί τις μεγάλες ευκαιρίες»

P5013107

P5013107Πέρα από κάθε αμφιβολία ο Κώστας Παπαγεωργίου ήταν και στο Τόκιο από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν σε μία ακόμα πετυχημένη πορεία της εθνικής μας ομάδας σε μεγάλη διοργάνωση. Σημείωσε τρεις νίκες εναντίον δυνατών αθλητών, οι δύο από αυτές βοήθησαν καθοριστικά για το τελικό θετικό αποτέλεσμα και ειδικά εκείνη της πρεμιέρας εναντίον  του Ματσουντάιρα ήταν από τις μεγαλύτερες της καριέρας του και προκάλεσε τεράστια αίσθηση. Η γενικά καλή του εμφάνιση σχολιάστηκε ευρέως και η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης βρήκε αφορμή και από τη σημερινή νίκη του επί του Χάμπεσον για να του…βγάλει το καπέλο. Στο ρεπορτάζ για τα πρώτα νοκ άουτ ματς των θέσεων 1-12 των ανδρών η ιστοσελίδα της I.T.T.F. εγκωμίασε τον Κώστα Παπαγεωργίου. Αφού τονίζει ότι οι Έλληνες έχασαν μέρος της δύναμής τους λόγω της απουσίας του Γκιώνη χαρακτηρίζει σε μεσότιτλο τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας «άνθρωπο για την κρίση»! Και αναφέρει παρακάτω: «Η Ελλάδα σε δυσκολία, ο ήσυχος άνθρωπος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου ήρθε κι απέδειξε γι’ άλλη μια φορά ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη μεγάλη ευκαιρία. Δεν υπάρχει τίποτα το φανταχτερό στο παιχνίδι του, αλλά όταν έρχεται η κρίση, έρχεται ο Κωνσταντίνος. Στη φάση των ομίλων, όπου είχε παίξει ξανά στη θέση 3, είχε νικήσει κόντρα στην Ιαπωνία τον Ματσουντάιρα και κατά της Γαλλίας τον Φλορέ. Και οι δύο αυτές νίκες είχαν ρίξει τη ζυγαριά υπέρ της Ελλάδας».

ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Χωρίς εκπλήξεις κύλησαν τα υπόλοιπα νοκ άουτ παιχνίδια του 1ου γύρου στη ChampionshipDivision των ανδρών, όπως και οι δύο πρώτοι προημιτελικοί αργότερα. Η Ιαπωνία κατ’ αρχάς, ξαναβρήκε στον δρόμο της την Πορτογαλία, η οποία το πρωί είχε αποκλείσει 3-1 την Πολωνία. Έπαιξε ακόμα καλύτερα απ’ ό,τι στα γκρουπ και νίκησε τους Ίβηρες με 3-0 για να εξασφαλίσει την 4άδα και το μετάλλιο. Πέτυχε λοιπόν, η διοργανώτρια, τον πρώτο στόχο της να φτάσει ως το βάθρο και μην ξεχνάμε ότι έχει υποστεί μόνο μία ήττα και είναι από την Ελλάδα! Στα ημιτελικά πέρασε και η Κίνα, που υπέταξε με το συνηθισμένο 3-0 την Αυστρία. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και «χρυσός» Ολυμπιονίκης του απλού Ζανγκ Τζικ λίγο έλειψε να υποστεί ήττα-έκπληξη από τον φορμαρισμένο Ρόμπερτ Γκάρντος. Ο Αυστριακός είχε 2-1 μπροστά και ματς μπολ 11-10…Στον 1ο γύρο η Σιγκαπούρη κατέβαλλε 3-1 τη Σουηδία και η Κινεζική Ταϊπέι επίσης 3-1 την Κροατία. Στους εναπομείναντες δύο προημιτελικούς, που γίνονται αύριο, το 2ο φαβορί, η Γερμανία θ’ αντιμετωπίσει τη Σιγκαπούρη και η Κορέα την Κινεζική Ταϊπέι. Τα ίδια ζευγάρια είχαν συναντηθεί και στα γκρουπ. Η Γερμανία είχε επιβληθεί 3-0 και η Κορέα 3-1.

* Στην πρώτη 12άδα των γυναικών προέκυψαν τα ζευγάρια των προημιτελικών. Είναι Κίνα-Βόρεια Κορέα, Σιγκαπούρη-Ρουμανία, Γερμανία-Χονγκ Κονγκ και Ολλανδία-Ιαπωνία. Στον 1ο γύρο δημιούργησε μίνι έκπληξη η Ρουμανία, που ύστερα από τρεις ώρες λύγισε με 3-2 την Κορέα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στα υπόλοιπα ματς του ταμπλό των «16» η Βόρεια Κορέα επιβλήθηκε 3-0 της Ουκρανίας, η Γερμανία 3-0 της Λευκορωσίας και η Ολλανδία 3-0 της Κινεζικής Ταϊπέι.    

* Ανάποδα τους πόντους έβαλε κάποια στιγμή κατά λάθος η διαιτήτρια στον αγώνα του Παπαγεωργίου με τον Χάμπεσον. Στη διάρκεια του 2ου σετ πέρασε με δική της υπόδειξη το 8-4 υπέρ του Αυστριακού στα φωτεινά πινακάκια, ενώ το σωστό σκορ ήταν 7-5. Ο Παπαγεωργίου το αντιλήφθηκε και το είπε στη διαιτήτρια και αμέσως μετά διαμαρτυρήθηκε και ο Κώστας Βατσακλής. Κλήθηκε και ο επιδιαιτητής, διαπιστώθηκε το λάθος με τον Χάμπεσον φυσικά να μην έχει ένσταση και μπήκε το 7-5.

* Στα στατιστικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αναφέρεται ότι ο αγώνας του Γκιώνη με τον Φρέιτας για την 3η αγωνιστική των γκρουπ κατέγραψε τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλον στις αναμετρήσεις της Τετάρτης. Συνολικά παίχτηκαν 119 πόντοι με την εξέλιξη να είναι 8-11, 14-16, 11-5, 13-11, 16-14 για τον Πορτογάλο αθλητή.

* Σε ανάλογο στοιχείο από την ίδια ημέρα σημειώνεται ότι το σετ που τράβηξε περισσότερο καταγράφηκε στο παιχνίδι του Ινδού Ντεσάι Χάρμιτ με τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ. Ήταν το 4ο και τελευταίο στη νίκη του Ινδού με 3-1 κι έληξε 24-22.

 

* Η πανηγυρική φωτό του Κώστα Παπαγεωργίου είναι από το Yoyogi Gymnasium λίγα λεπτά μετά τη χτεσινή νίκη επί της Γαλλίας

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ