Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πονάει ο Γκιώνης, αμφίβολος για το νοκ άουτ με την Αυστρία!

Gionis amina

Gionis aminaΔεν μπορούν να χαρούν όσο θα ήθελαν στην ελληνική αποστολή τη σημερινή νίκη επί της Γαλλίας και την πρόκριση στην πρώτη 12άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο λόγος είναι ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης εξακολουθεί να πονάει και καθώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την πρωινή νοκ άουτ αναμέτρηση με την Αυστρία η συμμετοχή του είναι αμφίβολη! Θυμίζουμε ότι ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών τραυματίστηκε πίσω στο δεξί χέρι  (στον δελτοειδή μυ συγκεκριμένα) στο 1ο σετ του αγώνα του με τον Λεμπεσόν στην προσπάθειά του ν’ απαντήσει δύσκολο σερβίς με forehand spin. Συνέχισε ν’ αγωνίζεται με τη βοήθεια φυσιοθεραπευτή, όμως οι ενοχλήσεις δεν τον εγκαταλείπουν. Μέχρι αργά το βράδυ ώρα Ιαπωνίας έκανε κρυοθεραπεία και χρησιμοποίησε tense, ενώ πήρε και παυσίπονο. Το αν θα ενισχύσει την ομάδα στο πολύ δύσκολο ματς με τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2005 θα εξαρτηθεί από το πώς θα είναι το πρωί την ώρα της προθέρμανσης. Στο μεταξύ, η κλήρωση για το ταμπλό των θέσεων 37-48 των γυναικών φέρνει ως πιθανούς αντιπάλους της Ελλάδας τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και το Ισραήλ. Αναμετριόνται αύριο το πρωί και ο νικητής θ’ αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το Σάββατο στις 04.00 Ελλάδας (10.00 τοπική) για τις θέσεις 37-44.

Η σκέψη όλων στην αποστολή είναι αυτή τη στιγμή στην κατάσταση του Γκιώνη, αφού όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας μειώνονται κατά πολύ αν δεν αγωνιστεί οι ελπίδες για νίκη και πρόκριση στην 8άδα. Γιατρός που τον εξέτασε μετά την επιστροφή στο ξενοδοχείο τόνισε ότι υπάρχει φόβος και για θλάση ελαφριάς μορφής. Γίνεται αγώνας δρόμου και όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν από το παιχνίδι. Ενοχλήσεις εξακολουθεί να έχει και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στον δεξιό ώμο, απλά η δική του περίπτωση είναι λιγότερο σοβαρή. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής έκανε σχόλιο για την κλήρωση με την Αυστρία, έκανε ξεκάθαρο ότι δεν του άρεσε, αλλά έτσι κι αλλιώς έχει τον τραυματισμό του Γκιώνη να τον ανησυχεί περισσότερο. «Είναι πολύ δύσκολη κλήρωση και δεν το κρύβω ότι από τις ομάδες που πήραν 2η θέση στα γκρουπ προτιμούσαμε για αντίπαλο τη Σιγκαπούρη. Επιπλέον, ο Γκιώνης πονάει πολύ και δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να παίξει. Σε κάθε περίπτωση θα παλέψουμε για το καλύτερο έχοντας την ικανοποίηση της επίτευξης ενός πολύ δύσκολου στόχου και θα δούμε αύριο τι θα γίνει».

Στο ταμπλό των «16» η εθνική μας βρέθηκε στο πάνω μέρος. Αντιμετωπίζει την 4η Ολυμπιονίκη του Πεκίνου Αυστρία στις 04.00 ώρα Ελλάδας και αν την αποκλείσει θα δώσει ιστορικό προημιτελικό με την υπερδύναμη του αθλήματος, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα (επίσης αύριο και στις 13.30 ώρα Ελλάδας αυτός ο αγώνας)! Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ η Αυστρία θα φέρνει πάντα ευχάριστες αναμνήσεις στους φίλους του ελληνικού πινγκ πονγκ, όμως με την εθνική ομάδα της χώρας η παράδοση είναι αρνητική τα τελευταία χρόνια. Συμπτωματικά, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βρέμης, το 2006, το ελληνικό ανδρικό συγκρότημα είχε κληρωθεί με την Αυστρία επίσης μετά την είσοδό του, και τότε (επί ημερών Νίκου Κωστόπουλου), στην πρώτη 12άδα και με το ίδιο σύστημα διεξαγωγής. Είχε χάσει 3-1 και στο τέλος είχε πάρει την τιμητική σαφώς 11η θέση.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι Κινεζική Ταϊπέι-Κροατία (η νικήτρια διασταυρώνεται με την Κορέα), Πολωνία-Πορτογαλία (η νικήτρια παίζει με την Ιαπωνία) και Σιγκαπούρη-Σουηδία (η νικήτρια συναντά τη Γερμανία). Οι πρώτες ομάδες των τεσσάρων γκρουπ δηλαδή, πέρασαν απευθείας στην 8άδα.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε η κλήρωση για τη SecondDivisionτων γυναικών κι εκεί έμαθαν οι αθλήτριές μας από ποιο ζευγάρι περιμένουν αντίπαλο στο νοκ άουτ παιχνίδι. Το Ισραήλ περιορίστηκε στην 5η θέση του γκρουπ Fή Βοσνία έμεινε τελευταία στο γκρουπ E. Ο αγώνας διεξάγεται στις 04.00 ώρα Ελλάδας αύριο και η νικήτρια ομάδα θ’ αντιμετωπίσει την εθνική μας την ίδια ώρα το Σάββατο. Οι διεθνείς μας έχουν ακόμα το μυαλό τους στο πώς έχασαν την ευκαιρία για νίκη στον αγώνα με τη Σλοβενία και την πρόκριση στις θέσεις 25-36, όμως αισιοδοξούν ότι θα επικρατήσουν στο επόμενο ματς και θα φτάσουν στον στόχο της παραμονής. «Τη θεωρώ καλή την κλήρωση. Το Ισραήλ είναι φαβορί για τη νίκη, αυτό περιμένουμε ν’ αντιμετωπίσουμε μεθαύριο και σίγουρα είναι αντίπαλος στα μέτρα μας. Είναι ομάδα με εμπειρία, αλλά και νεανικό ενθουσιασμό, δεδομένα θα συναντήσουμε δυσκολίες, πάντως πιστεύουμε ότι θα εξαρτηθεί κυρίως από τη δική μας απόδοση», σχολίασε η Κατερίνα Τόλιου και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούμε πολύ από τον τρόπο που ήρθε αυτό το 0-3 με τη Σλοβενία και θα είμαστε έτοιμες για τη νίκη, που θα οδηγήσει στην παραμονή στη 2η κατηγορία. Σίγουρα δεν μας άξιζε τέτοια ήττα, κάλλιστα μπορούσαμε να είμαστε εμείς οι νικήτριες, όμως δεν πρέπει ν’ απογοητευτούμε αλλά να κοιτάξουμε μπροστά για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας στο επόμενο παιχνίδι».

Με την ολοκλήρωση των γκρουπ έπεσε η αυλαία στο πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης. Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στα γκρουπ της 1ης κατηγορίας των ανδρών και οι τελικές βαθμολογίες έχουν ως εξής:

Γκρουπ Α: Κίνα-Σερβία 3-0, Αυστρία-Πολωνία 3-0, Βραζιλία-Ρωσία 3-2

Στη βαθμολογία: 1.Κίνα 10 βαθμοί, 2. Αυστρία 9, 3. Πολωνία 8. 4. Ρωσία 6, 5. Βραζιλία 6, 6. Σερβία 6.

Γκρουπ Β: Γερμανία-Ουκρανία 3-2, Σιγκαπούρη-Κροατία 3-1, Χονγκ Κονγκ-Δανία 3-1

Στη βαθμολογία: 1. Γερμανία 10 βαθμοί, 2. Σιγκαπούρη 8, 3. Κροατία 8, 4. Χονγκ Κονγκ 7, 5. Ουκρανία 6, 6. Δανία 6

Γκρουπ D: Βόρεια Κορέα-Κορέα 3-2, Κινεζική Ταϊπέι-Ισπανία 3-0, Σουηδία-Λευκορωσία 3-2

Στη βαθμολογία: 1. Κορέα 9 βαθμοί, 2. Κινεζική Ταϊπέι 9, 3. Σουηδία 8, 4. Βόρεια Κορέα 8, 5. Λευκορωσία 6, 6. Ισπανία 5

Οι αντίστοιχες εξελίξεις στη 2η κατηγορία των γυναικών ήταν οι ακόλουθες:

Γκρουπ E: Ταϊλάνδη-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-2, Καναδάς-Ελβετία 3-1, Αίγυπτος-Πουέρτο Ρίκο 3-1. Στη βαθμολογία: 1. Ταϊλάνδη 10 βαθμοί, 2. Καναδάς 8, 3. Αίγυπτος 8, 4. Ελβετία 8, 5. Πουέρτο Ρίκο 6, 6. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 5.

Γκρουπ F: Αγγλία-Ισραήλ 3-0, Λιθουανία-Κολομβία 3-1, Ουαλία-Μαλαισία 3-2. Στη βαθμολογία: 1. Λιθουανία 9 βαθμοί, 2. Αγγλία 9 βαθμοί, 3. Μαλαισία 8, 4. Ουαλία 7, 5. Ισραήλ 6, 6. Κολομβία 6.

Γκρουπ G: Ινδία-Βουλγαρία 3-2, Τουρκία-Νιγηρία 3-1, Πορτογαλία-Ιταλία 3-1. Στη βαθμολογία: 1. Ινδία 10 βαθμοί, 2. Βουλγαρία 9, 3. Πορτογαλία 8, 4. Τουρκία 7, 5. Νιγηρία 6, 6. Ιταλία 5.

* Στη Championship Division των γυναικών τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους και πέρασαν απευθείας στα προημιτελικά οι ομάδες της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Ιαπωνίας. Στη 16άδα γίνονται αύριο οι αγώνες Ουκρανία-Βόρεια Κορέα, Κορέα-Ρουμανία, Λευκορωσία-Γερμανία και Κινζεική Ταϊπέι-Ολλανδία. 

* Βρέθηκαν ξανά στις εξέδρες του Yoyogi Gymnasium για να συμπαρασταθούν στους διεθνείς μας ο Έλληνας πρέσβης στο Τόκιο Νικόλαος Τσαμαδός και η Ελληνίδα πρόξενος Χρύσα Αλεξοπούλου. Κάθισαν δίπλα–δίπλα με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη και φυσικά είχαν ξανά μαζί τους την ελληνική σημαία.

* «Εντυπωσιακή αρχή, πετυχημένο κλείσιμο, για να εξασφαλίσει η Ελλάδα θέση στη 12άδα», έγραψε στον τίτλο το ρεπορτάζ της I.T.T.F. μετά τον αγώνα με την Γαλλία. «Ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο τουρνουά με τη μεγάλη νίκη εναντίον της διοργανώτριας χώρας, όμως οι ήττες από την Ουγγαρία και την Πορτογαλία , σήμαιναν ότι προκειμένου να εξασφαλίσει πλασάρισμα στις κορυφαίες 12 του κόσμου η Ελλάδα έπρεπε να κερδίσει τη Γαλλία στο καταληκτικό ματς της Πέμπτης. Η Ελλάδα εν τέλει τα κατάφερε. Νίκησε 3-1 και κατέκτησε την 3η θέση του γκρουπ με τον Παναγιώτη Γκιώνη να είναι ο ιθύνων νους της ομάδας», σημείωσε ακόμα το ρεπορτάζ, που φιλοξένησε δηλώσεις και φωτογραφία του 34χρονου άσου. 

 

* Άμυνα του Γκιώνη από τον σημερινό αγώνα σε φωτό του Remy Gros.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ