Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχασαν 3-0 από τη Σλοβενία οι γυναίκες, έμειναν 4ες στο γκρουπ και συνεχίζουν την προσπάθεια για την παραμονή

P4242933

P4242933Αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα δεν το άξιζε…Η εθνική μας ομάδα των γυναικών κάμφθηκε 3-0 από τη Σλοβενία, έχασε στην ισοβαθμία την προνομιούχο πρώτη τριάδα του γκρουπ Η και θα συνεχίσει την προσπάθεια για την παραμονή στη Second Division του Παγκοσμίου πρωταθλήματος από τις θέσεις 37-44. Η επιτραπέζια αντισφαίριση βέβαια, είναι δίκαιο άθλημα και προφανέστατα οι Σλοβένες έπαιξαν καλύτερα στο καθοριστικό ματς για την είσοδο στις θέσεις 25-36, ωστόσο οι Ελληνίδες διεθνείς έκαναν άλλη μία καλή εμφάνιση, είχαν το απαιτούμενο πάθος και πλήρωσαν κυρίως δικά τους λάθη στα πιο κρίσιμα σημεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τρία παιχνίδια κρίθηκαν στα πέντε σετ και με οριακές διαφορές! Τα κορίτσια λύγισαν 3-0 σ’ ένα απολύτως ισορροπημένο ματς, όπου θα μπορούσαν να είχαν εκείνες υπέρ τους αυτό το σκορ, πάντως με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα για την κατάκτηση θέσης στην πρώτη 16άδα της κατηγορίας τους, που χαρίζει αυτομάτως την παραμονή. Αύριο αρχίζουν τα νοκ άουτ, η Ελλάδα έχει byeστο ταμπλό 37-48 επειδή πήρε την 4η θέση του γκρουπ και μετά τη βραδινή κλήρωση θα μάθει ποιοι θα είναι οι δύο πιθανοί αντίπαλοί της.

Καλά προετοιμασμένες από κάθε άποψη οι διεθνείς μας ήταν έτοιμες για τον «τελικό» με τις Σλοβένες στο φινάλε των γκρουπ στο Tokyo Metropolitan Gymnasium (έγινε και απευθείας μετάδοση στο ίντερνετ μέχρι που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα κάποια στιγμή στον αγώνα της Χριστοφοράκη και σταμάτησε). Αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα όταν η Αγγελίνα Παπαδάκη (νούμερο 275 στην παγκόσμια κατάταξη) τέθηκε αντιμέτωπη με την πρώτη αθλήτρια της αντίπαλης ομάδας, την Άλεξ Γκάλιτς (Νο 219) και πήρε με διαφορά το 1ο σετ. Στην αγωνιστική βελτίωση της Σλοβένας και την εύκολη ισοφάριση, η αθλήτρια της ιταλικής Νορμπέλο απάντησε με καλά ποσοστά στην επίθεση και επικράτηση στην παράταση. Δέχτηκε νέα ισοφάριση όμως, και ο αγώνας πήγε στο ψυχοφθόρο 5ο σετ όπου κάμφθηκε με οριακή διαφορά. Έκανε λάθη κυρίως στην υποδοχή, ενώ στους αποφασιστικούς πόντους έχασε δύο forehand spin.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Τόλιου (Νο 217) κόντραρε τη Μάνκα Φαζμούτ (Νο 254). Άρχισε μουδιασμένα, όμως βρήκε ρυθμό μετά το 1ο σετ και με χαμηλές άμυνες και επιλεγμένες επιθέσεις έφερε την αντίπαλό της σε πολύ δύσκολη θέση. Όπως η συμπαίκτριά της προηγήθηκε κι εκείνη 2-1 και τελικά της στοίχησαν οι μικρές μεταπτώσεις στην απόδοση. Στο 4ο σετ δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια και κάμφθηκε εύκολα και στο 5ο έχασε τέσσερις σερί πόντους για το 3-5. Έκανε την αντεπίθεση για να ισοφαρίσει σε 8-8, όμως στο φινάλε έχασε δύο «δικά» της χτυπήματα με καρφί και spin!

Με το σκορ στο 0-2 η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 260) είχε στο τρίτο παιχνίδι την πίεση ότι χρειαζόταν απαραιτήτως το θετικό αποτέλεσμα για να ξαναβάλει την εθνική μας στη διεκδίκηση του ματς. Η Γιάνα Τομαζίνι (Νο 233) ήταν και γι’ αυτή μία αντίπαλος στα μέτρα της, έγινε γερή αναμέτρηση, αλλά δυστυχώς επικράτησε πάλι η άλλη πλευρά και πάλι με σκορ 3-2. Η 25χρονη πρωταθλήτριά μας προσπάθησε να πιάσει καλά το σερβίς και να πιέσει με κόντρες πάνω από το τραπέζι. Έχασε το 1ο σετ στην παράταση (και με την μπάλα να βρίσκει στον τελευταίο πόντο στο φιλέ και ν’ αλλοιώνεται η πορεία του) και με μικρή διαφορά το 2ο. Δεν έχασε όμως και την αυτοπεποίθησή της και αντέδρασε πετυχημένα περνώντας τα χτυπήματά της. Έστειλε το παιχνίδι στο 5ο σετ και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Με το σκορ στο 8-8 εκείνη που έπαιξε πιο σωστά ήταν η Τομαζίνι, ήρε τρεις πόντους στη σειρά και τη νίκη. Η Σλοβενία έφτασε έτσι τους 8 βαθμούς και κατετάγη 3η, ευνοημένη από την ισοβαθμία με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σλοβενία-Ελλάδα 3-0:

Άλεξ Γκάλιτς-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-2 (4-11, 11-2, 10-12, 11-6, 11-9)

Μάνκα Φαζμούτ-Κατερίνα Τόλιου 3-2 (11-7, 4-11, 8-11, 11-4, 11-9) 

Γιάνα Τομαζίνι-Μαρία Χριστοφοράκη 3-2 (12-10, 11-7, 8-11, 5-11, 11-8)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ Η

ΧΩΡΑ                    ΒΑΘΜΟΙ       Ν.-Η.

1. Σουηδία               9                  4-1 (3-1)

2. Βραζιλία               9                  4-1 (1-3)

3. Σλοβενία             8                  3-2 (3-0)

——————————————————–

4. Ελλάδα                8                  3-2 (0-3)

5. Ουζμπεκιστάν        6                  1-4

6. Περού                 5                  0-5

 

* Φωτό: Στεναχωρήθηκαν με την ήττα από τη Σλοβενία, αλλά χρειάζεται να το ξεπεράσουν άμεσα όλα τα στελέχη της εθνικής γυναικών, που εδώ διακρίνονται σε διάλειμμα προπόνησης στο Σ.Ε.Φ., μία ημέρα πριν φύγουν για το Τόκιο 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ