Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πολύ δυνατές Κίνα, Γερμανία στους άνδρες, όλες οι εξελίξεις στις κατηγορίες των εθνικών μας ομάδων

Ma Long

Ma LongΗ πρωταθλήτρια και η δευτεραθλήτρια κόσμου των ανδρών κάνουν επίδειξη δύναμης στα γκρουπ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Τόκιο. Για Οvtcharov 3την Κίνα και τη Γερμανία ο λόγος, που φυσικά είχαν από πριν την πρόκριση στο …τσεπάκι τους, όμως είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα σιγούρεψαν την πρωτιά συμπληρώνοντας τέσσερις νίκες χωρίς να έχουν χάσει επί μέρους ματς. Κι αν σκεφτείτε (και δεν θα έχετε και άδικο…) ότι κι αυτό το σενάριο ήταν το πιθανότερο για τη φάση των ομίλων και τις συγκεκριμένες δυνάμεις, τότε χρειάζεται να επισημάνουμε ότι η Γερμανία δεν έχει στη διάθεσή της τον Πάτρικ Μπάουμ, ενώ η Κίνα λίγο έλειψε να ξεφύγει από τον …κανόνα του 3-0 όταν ο Πολωνός Ντάνιελ Γκόρακ προηγήθηκε χτες 2-0 σετ του Φαν Ζεντόνγκ. Η Κίνα έχει χάσει μόνο 3 σετ και η Γερμανία 5! Να δούμε τις εξελίξεις στα υπόλοιπα γκρουπ της Championship Division των ανδρών και της Second Division των γυναικών, στις κατηγορίες δηλαδή, όπου αγωνίζονται οι εθνικές μας ομάδες (στις φωτό Μα Λονγκ και Οβτσάροφ από το photo gallery της IT.T.F.) :

Στην κορυφαία κατηγορία η Κίνα προηγείται στο γκρουπ Α με 8 βαθμούς και μαζί της εξασφάλισαν ήδη την πρόκριση στις θέσεις 1-12 η Αυστρία και η Πολωνία, που έχουν από 7 βαθμούς.

Στο γκρουπ Β η Γερμανία είναι 1η με 8 βαθμούς και η Κροατία, που την ακολουθεί στους 7 θα βρεθεί μαζί της στην πρώτη 12άδα. Στην αυριανή τελευταία αγωνιστική των γκρουπ η Κροατία αντιμετωπίζει τη Σιγκαπούρη. Αν χάσει, θα περάσει ως 3η και η ασιατική χώρα θα είναι 2η. Αν όμως νικήσει, τότε δεν αποκλείεται να επωφεληθεί η Δανία από ισοβαθμία με τη Σιγκαπούρη γιατί τη νίκησε στο μεταξύ τους ματς.

Στο γκρουπ Dείναι αήττητη η Κορέα κι έχει 8 βαθμούς. Έναν πιο πίσω είναι η Κινεζική Ταϊπέι κι έχει κι αυτή πλέον τη σιγουριά της πρόκρισης Η Σουηδία και η Βόρεια Κορέα είναι στους 6 βαθμούς, έναν λιγότερο έχει η Λευκορωσία και διατηρεί κι αυτή τις ελπίδες της. Θυμίζουμε ότι η πρωτιά προσφέρει byeστον γύρο των «16» και δίνει απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Όλα τα αποτελέσματα της Τετάρτης στην 1η κατηγορία των ανδρών:

Γκρουπ Α: Κίνα-Ρωσία 3-0, Αυστρία-Βραζιλία 3-2, Πολωνία-Σερβία 3-1

Κίνα-Αυστρία 3-0, Πολωνία-Βραζιλία 3-1, Ρωσία-Σερβία 3-0

Γκρουπ Β:

Γερμανία-Κροατία 3-0, Σιγκαπούρη-Χονγκ Κονγκ 3-1, Ουκρανία-Δανία 3-0

Γερμανία-Χονγκ Κονγκ 3-0, Κροατία-Ουκρανία 3-1, Δανία-Σιγκαπούρη 3-2

Γκρουπ D: Κορέα-Σουηδία 3-2, Βόρεια Κορέα-Ισπανία 3-2, Κινεζική Ταϊπέι-Λευκορωσία 3-0

Κορέα-Κινεζική Ταϊπέι 3-1, Σουηδία-Βόρεια Κορέα 3-0, Λευκορωσία-Ισπανία 3-1

Στη 2η κατηγορία των γυναικών έγινε σήμερα η 4η αγωνιστική σε όλα τα γκρουπ. Τα αποτελέσματα και οι ομάδες, που κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και πιθανόν να τις βρει η Ελλάδα στο ταμπλό 25-36, έχουν ως εξής:

Στο γκρουπ Ε: Ταϊλάνδη-Καναδάς 3-0, Αίγυπτος-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-0, Ελβετία-Πουέρτο Ρίκο 3-1. Στη βαθμολογία η Ταϊλάνδη κλείδωσε την πρωτιά με 8 βαθμούς. Η Ελβετία ακολουθεί με 7, όμως δεν είναι σίγουρη για την πρώτη τριάδα του γκρουπ γιατί την τελευταία αγωνιστική ενδέχεται να προκύψει τριπλή ισοβαθμία με τον Καναδά και την Αίγυπτο των 6 βαθμών.

Στο γκρουπ F: Λιθουανία-Αγγλία 3-1, Κολομβία-Ουαλία 3-1, Μαλαισία-Ισραήλ 3-2. Στο ρετιρέ της κατάταξης συγκατοικούν Αγγλία, Μαλαισία και Λιθουανία με 7 βαθμούς. Αύριο θα ξεκαθαρίσουν οι θέσεις τους, όμως όλες προκρίνονται στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας τους.

Στο γκρουπ G: Ινδία-Ιταλία 3-1, Βουλγαρία-Τουρκία 3-2, Πορτογαλία-Νιγηρία 3-0. Στη βαθμολογία προπορεύονται Ινδία και Βουλγαρία με 8 βαθμούς και πάνε σίγουρα στις θέσεις 25-36. Το ίδιο ισχύει και για την 3η της κατάταξης Πορτογαλία (6 βαθμοί).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ I.T.T.F.

Ανακοίνωσε και χτες τυπικά προς όλες τις ομοσπονδίες του αθλήματος και τους εκπροσώπους του Τύπου ο Άνταμ Σαράρα την απόφασή του ν’ αποσυρθεί από την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης την 1η Σεπτεμβρίου. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι δεν φεύγει από την I.T.T.F., μάλιστα συστάθηκε νέα θέση και εκλέχτηκε σε αυτή κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των ομοσπονδιών-μελών στο Τόκιο (την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εκπροσώπησε ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης). Η θέση ονομάζεται «chairman of I.T.T.F.», αλλά ουσιαστικά παραπέμπει σε πρόεδρο των γενικών συνελεύσεων. Άλλωστε, διευκρινίστηκε ότι είναι ανεξάρτητη και μη πολιτική θέση, χωρίς δικαίωμα ψήφου ή εξουσία λήψης αποφάσεων και ότι ο chairmanθα προεδρεύει κάθε χρόνο στη γενική συνέλευση της I.T.T.F.. «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Αυτή η νέα θέση είναι πολύ κατάλληλη για μένα σε αυτό το στάδιο, και θα έχω το χρόνο να συμβάλλω αποτελεσματικά σε ειδικούς χώρους εστίασης για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ώστε να μπει στα πέντε πρώτα αθλήματα στον κόσμο», δήλωσε μετά το πέρας της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ο 60χρονος Καναδός. Το 80% των εκπροσώπων των ομοσπονδιών ψήφισαν για τη δημιουργία αυτής της θέσης και ο Σαράρα ψηφίστηκε πρόεδρος ως ο πρώτος με το 90% των ψήφων. Η νέα θέση θα τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2014 οπότε θ’ αποχωρήσει ο Σαράρα και θ’ αναλάβει την προεδρία μέχρι τις εκλογές του 2017 ο αναπληρωτής πρόεδρος της I.T.T.F. Τόμας Βάικερτ. Στη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στο YoyogiGymnasiumο Βάικερτ, που είναι πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και θα μπορεί και μετά το φθινόπωρο να διατηρήσει τη θέση, δήλωσε: «Είναι τιμή μου να είμαι ο επόμενος πρόεδρος της I.T.T.F.. Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκληση και ανυπομονώ να συνεχίσω τη φανταστική δουλειά, που έχει κάνει ο Άνταμ για την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος τα τελευταία 15 χρόνια».

* Η I.T.T.F. αριθμεί σήμερα 220 εθνικές ομοσπονδίες κι έχει να υπερηφανεύεται ότι μαζί με το βόλεϊ έχει τα περισσότερα μέλη από οποιοδήποτε άθλημα στον πλανήτη. Εσχάτως εγγράφηκαν στην οικογένεια του πινγκ πονγκ το Μάλι και οι Παρθένοι Νήσοι.

* Απίστευτος ο Ζαν Μισέλ Σέιβ. Όχι μόνο δίνει το παρών σ’ ένα ακόμα Παγκόσμιο πρωτάθλημα για να ενισχύσει το Βέλγιο στη 2η κατηγορία, αλλά δηλώνει ότι δεν αποκλείεται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να βάλει στόχο και αυτούς του Τόκιο. Ο θρυλικός πινγκπονίστας, που βρίσκεται στα 45 του χρόνια, τόνισε σχετικά σε δημοσιογράφους: «Ίσως να έρθω εδώ και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Θα είμαι 50 χρονών βέβαια, εκείνο τον καιρό, αλλά ποιος ξέρει;»     

* Λύθηκε σήμερα το πρόβλημα με το livescoring της διοργάνωσης. Ορισμένες άλλες δυσκολίες, που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία εξακολουθούν να υφίστανται, πάντως η live ενημέρωση λειτούργησε κανονικά.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ