Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποχωρεί ο Σαράρα, αλλαγή στην προεδρία της I.T.T.F. από τον Σεπτέμβριο

Sharara

ShararaΜετά από 15 έτη θ’ αλλάξει χέρια η ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης! Ο Άνταμ Σαράρα, που ήταν σταθερά στην προεδρία όλα αυτά τα χρόνια, αποκάλυψε από το Τόκιο σε διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του την 1η Σεπτεμβρίου. Αύριο το πρωί, στην ετήσια γενική συνέλευση της I.T.T.F., στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, θ’ ανακοινώσει τα σχέδιά του σε όλες τις ομοσπονδίες και θα εξηγήσει τους λόγους για την παραίτησή του. Για τον ίδιο λόγο θα παραχωρήσει το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στο Yoyogi Gymnasium και θα δεχτεί ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Η εξέλιξη αυτή πάντως, αποτελεί έκπληξη για πολλούς διότι μόλις τον περασμένο χρόνο στο Παρίσι, στη διάρκεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων, ο Σαράρα είχε επανεκλεγεί πρόεδρος της I.T.T.F….

Τώρα ανακοίνωσε απροσδόκητα ότι αποχωρεί από τον προεδρικό θώκο, πάντως υποστηρίζει ότι θέλει να παραμείνει στην ομοσπονδία ώστε να βοηθήσει την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο να μειώσουν το χάσμα με την Κίνα. Την 1η Σεπτεμβρίου νέος πρόεδρος της I.T.T.F. θ’ αναλάβει ο νυν αναπληρωτής Τόμας Βέικερτ, που είναι παράλληλα επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας. Στη συνέντευξη Τύπου θα βρίσκεται και ο Γερμανός παράγοντας.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Στο αγωνιστικό κομμάτι στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με την Κροατία να σημειώνει τη δεύτερη έκπληξη στην κορυφαία κατηγορία μετά τη χτεσινή νίκη της Ελλάδας κόντρα στην οικοδέσποινα Ιαπωνία. Με δύο νίκες του Γκάτσινα και μία του Κολάρεκ επικράτησε 3-1 του Χονγκ Κονγκ, νούμερο 2 στο γκρουπ μετά τη Γερμανία. Στη Championship Division των ανδρών προηγούνται ύστερα από δύο αγωνιστικές η Κίνα και η Αυστρία στο γκρουπ Α, η Γερμανία και η Κροατία στο γκρουπ Β, η Πορτογαλία μόνη της στο γκρουπ C της Ελλάδας, η Κορέα και η Κινεζική Ταϊπέι στο γκρουπ D.

P4283003Όλα τα αποτελέσματα της Τρίτης στην 1η κατηγορία των ανδρών (στη φωτό γενική άποψη στο κέντρο της σάλας από το πρώτο ωράριο στη χτεσινή πρεμιέρα των αγώνων):

Γκρουπ Α: Κίνα-Πολωνία 3-0, Αυστρία-Ρωσία 3-0, Σερβία-Βραζιλία 3-2

Γκρουπ Β: Γερμανία-Δανία 3-0, Κροατία-Χονγκ Κονγκ 3-1, Σιγκαπούρη-Ουκρανία 3-1

Γκρουπ C: Ουγγαρία-Ελλάδα 3-2, Ιαπωνία-Ρουμανία 3-0, Πορτογαλία-Γαλλία 3-1

Γκρουπ D: Κορέα-Ισπανία 3-0, Κινεζική Ταϊπέι-Σουηδία 3-1, Βόρεια Κορέα-Λευκορωσία 3-0

Στη 2η κατηγορία των γυναικών, όπου μετέχει η εθνική μας ομάδα, έγιναν δύο αγωνιστικές σήμερα σε όλα τα γκρουπ. Τα αποτελέσματα και οι ομάδες, που κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και πιθανότατα μπουν μαζί με την Ελλάδα στο ταμπλό 25-36, έχουν ως εξής:

Στο γκρουπ Ε: Ταϊλάνδη-Ελβετία 3-0, Αίγυπτος-Καναδάς 3-2, Πουέρτο Ρίκο-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-0, Ταϊλάνδη-Αίγυπτος 3-2, Ελβετία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-0, Καναδάς-Πουέρτο Ρίκο 3-1. Στη βαθμολογία προπορεύεται η Ταϊλάνδη με 6 βαθμούς και ακολουθούν Ελβετία και Καναδάς με 5.

Στο γκρουπ F: Αγγλία-Κολομβία 3-0, Μαλαισία-Λιθουανία 3-1, Ουαλία-Ισραήλ 3-1, Αγγλία-Μαλαισία 3-0, Λιθουανία-Ουαλία 3-1, Ισραήλ-Κολομβία 3-1. Στη βαθμολογία προηγείται η Αγγλία με 6 βαθμούς κι έπονται Μαλαισία και Λιθουανία με 5.

Στο γκρουπ G: Ινδία-Πορτογαλία 3-1,  Τουρκία-Ιταλία 3-1, Βουλγαρία-Νιγηρία 3-1, Ινδία-Τουρκία 3-0, Νιγηρία-Ιταλία 3-1, Βουλγαρία-Πορτογαλία 3-2. Στη βαθμολογία είναι μπροστά η Ινδία και η Βουλγαρία με 6 βαθμούς και στην 3η θέση ισοβαθμούν με 4 βαθμούς Τουρκία, Νιγηρία και Πορτογαλία.

* Όπως προκάλεσε έκπληξη στα mediaχτες η μαγική εμφάνιση και η νίκη της Ελλάδας εναντίον της Ιαπωνίας, έτσι ξάφνιασε σήμερα η ήττα από την Ουγγαρία, κυρίως για τον τρόπο που ήρθε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα σημείο από το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της I.T.T.F. ότι «η επιτυχία για την Ουγγαρία μοιάζει απίθανη διότι η Ελλάδα φάνηκε αρχικά να διατηρεί την αγωνιστική μορφή της προηγούμενης ημέρας».

* Ψηφίζουν οι παίκτες στο Τόκιο αυτές τις ημέρες, καθώς είναι σε εξέλιξη οι εκλογές για την Επιτροπή Αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος. Θα εκλεγούν πέντε μέλη και θα έχουν θητεία για τέσσερα χρόνια. Ο σημερινός πρόεδρος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ από τη Λευκορωσία διεκδικεί ξανά την πλειοψηφία με συνυποψήφιους τον Βέλγο Ζαν Μισέλ Σέιβ, τον Γιανγκ Ζι από τη Σιγκαπούρη, τον Κροάτη Ζόραν Πρίμορατς, τον Ρουμάνο Αντρέι Φιλιμόν, τον Αυστραλό Ντέβιντ Πάουελ και την Κριστίνα Τοτ από την Ουγγαρία.

* Δεν είναι μόνο οι Ιάπωνες θεατές, που δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα στο YoyogiGymnasium. Τη δική τους εξέδρα έχουν δημιουργήσει και οι Κορεάτες φίλαθλοι, που είναι περίπου 1.000 και υποστηρίζουν με θέρμη την εθνική τους ομάδα. Όταν δε, βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο η Ιαπωνία τότε ο κόσμος προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο γιατί και οι Κορεάτες δείχνουν προτίμηση στη διοργανώτρια χώρα. Στο καλύτερο σημείο της η προσέλευση στο κεντρικό γυμναστήριο των αγώνων έφτασε σήμερα περίπου στις 4.000 κόσμου.

* Πρωτοπόροι σε θέματα τεχνολογίας οι Ιάπωνες, όμως το σύστημα με το livescoringστην ιστοσελίδα της I.T.T.F. κατέρρευσε. Είχε προβλήματα από την πρώτη ημέρα και σήμερα σταμάτησε εντελώς να λειτουργεί κάποια στιγμή και βγήκε και η σχετική ένδειξη… Γενικά πάντως, η οργάνωση ενός ακόμα κορυφαίου πρωταθλήματος είναι καλή από τους Ιάπωνες και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους εθελοντές, οι οποίοι είναι φοβερά εξυπηρετικοί και προσπαθούν να δίνουν λύσεις σε οποιαδήποτε δυσκολία.         

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ