Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλη εμφάνιση από την εθνική γυναικών και σπουδαία νίκη 3-0 κόντρα στη Σουηδία!

P4293033

P4293033Η σημερινή ημέρα …ανήκει στις γυναίκες! Συνέχισαν το βράδυ την υπέροχη παρουσία τους, έθελξαν με την απόδοσή τους και πέτυχαν σπουδαία νίκη με 3-0 επί της Σουηδίας μειώνοντας στην ελληνική αποστολή τη στεναχώρια για την ήττα των ανδρών από την Ουγγαρία. Αυτή η νίκη απέναντι σε μία ομάδα, με την οποία υπήρχε κακή παράδοση, έφερε την εθνική μας πολύ κοντά στον στόχο της εισόδου στην πρώτη 12άδα της 2ης κατηγορίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και της ταυτόχρονης παραμονής. Το πρωί είχε προηγηθεί στο Tokio Metropolitan Gymnasium η νίκη επί του Ουζμπεκιστάν και η νέα επιτυχία ανέβασε τα γαλανόλευκα χρώματα στη 2η θέση του γκρουπ Η. Όλες οι αθλήτριες άγγιξαν το τέλειο και η εμφατική επικράτηση ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας. Στις 10 αύριο το πρωί έρχεται ο αγώνας με το Περού (04.00 Ελλάδας), η εθνική μας ομάδα είναι φαβορί κι αν το επιβεβαιώσει στο τραπέζι μπορεί και να «κλειδώσει» πριν από την τελευταία αγωνιστική μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις του γκρουπ.

 

«Δεν ξέρω αν ακούγεται παράξενο, αλλά εγώ πίστευα πάρα πολύ σε αυτή τη νίκη. Είχα δηλώσει μετά την ήττα της πρεμιέρας ότι τα κορίτσια αφήνουν θετικά σημάδια και περιμένω στην πορεία να βγάλουν και την ουσία. Είμαι πολύ χαρούμενη λοιπόν, που αυτό έγινε από την επόμενη ημέρα και απ’ ό,τι φαίνεται μετέδωσα στα κορίτσια αυτή την εμπιστοσύνη. Πετύχαμε μεγάλη νίκη όχι μόνο γιατί η Σουηδία είναι ποιοτική ομάδα, αλλά και γιατί όσα χρόνια έπαιζα στην εθνική ομάδα δεν θυμάμαι να την κερδίσαμε ποτέ», σχολίασε με πλατύ χαμόγελο η τεχνική υπεύθυνος της ομάδας Χριστίνα Φίλη και αναφορικά με τα στοιχεία, που έφεραν τη νίκη, επισήμανε: «Οι κοπέλες διαχειρίστηκαν το άγχος και ήταν συγκεντρωμένες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εφάρμοσαν τις οδηγίες, έπαιξαν με πάθος σε κάθε πόντο, όπως τους ζήτησα και ευχαριστήθηκαν τον αγώνα. Όταν πήρε τη νίκη η Αγγελίνα κόντρα σε αθλήτρια που είναι ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το ηθικό μας ανέβηκε κι άλλο και πιστέψαμε απόλυτα ότι θα φτάσουμε στην τελική επικράτηση. Επίσης, έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι ήμασταν καλά διαβασμένες. Και εγώ γνωρίζω καλά την Έκολμ, ακόμα και στο κομμάτι της ψυχολογίας, γιατί την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν και τα κορίτσια, που παίζουν στη Σουηδία ήξεραν βασικά πράγματα για τις υπόλοιπες αθλήτριες. Δεν χαλαρώνουμε τώρα, παραμένουμε συγκεντρωμένες για να νικήσουμε αύριο και να μπούμε στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας. Είναι στο χέρι μας».

 

Η Μαρία Χριστοφοράκη δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες. Πιστεύαμε στη νίκη, αλλά σίγουρα δεν φανταζόμασταν αυτό το αποτέλεσμα. Παίξαμε όλες πολύ καλό πινγκ πονγκ όμως, εφαρμόσαμε σωστή τακτική και είχαμε δυνατή ψυχολογία. Η νίκη της Αγγελίνας στην αρχή κόντρα σε εγνωσμένης αξίας αθλήτρια έδωσε ακόμα μεγαλύτερο αέρα στην ομάδα, συνεχίσαμε με πολύ καλό ρυθμό και κάναμε πραγματικά το καλύτερο. Είμαστε κοντά στην πρόκριση στις θέσεις 25-36 και την παραμονή και δε νομίζω ότι θ’ αφήσουμε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία».

 

Η Παπαδάκη (Νο 275) άρχισε το ματς από ελληνικής πλευράς και βρήκε απέναντί της την πρώτη Σουηδέζα, τη Ματίλντα Έκολμ, που είναι στο νούμερο 55 της παγκόσμιας κατάταξης. Ήθελε πολύ να την αντιμετωπίσει από την …ημέρα της κλήρωσης κιόλας επειδή με συμπαίκτρια στην Ιταλία μία άλλη ικανότατη αριστερόχειρα αθλήτρια, τη Στεφάνοβα, έχει βελτιωθεί στο κομμάτι της τακτικής. Αυτό φάνηκε από την αρχή, καθώς είχε σταθερή απόδοση και κατέκτησε το 1ο σετ. Η έμπειρη Έκολμ ανέβηκε και πήρε με διαφορά τα δύο επόμενα σετ, ενώ δημιούργησε σημαντικότατη διαφορά με 9-4 στο 4ο. Κι όμως, η 25χρονη αθλήτρια είχε ηχηρή απάντηση και αφού κάλυψε το χάντικαπ ισοφάρισε σε 2-2! Με ακλόνητη αυτοπεποίθηση πια έκανε πολύ καλό παιχνίδι στο «κόντρα» σετ, την ίδια ώρα η Σουηδέζα υπέπεσε σε πολλά λάθη κι έτσι ήρθε η υπερπολύτιμη νίκη.

 

Δεύτερη στη σειρά αγωνίστηκε η Κατερίνα Τόλιου (Νο 217) και ήταν αποφασισμένη ν’ αξιοποιήσει κι άλλο τη νίκη-έκπληξη της συμπαίκτριάς της και να μεγαλώσει το αβαντάζ για την Ελλάδα. Είχε δύσκολο έργο φυσικά με αντίπαλο τη Ντανιέλα Μόσκοβιτς (σ.σ. είναι εκτός πινάκων αξιολόγησης), αλλά ήταν πανέτοιμη στα πιο κρίσιμα σημεία κι επικράτησε κι αυτή στα πέντε σετ. Μόνο στο 2ο σετ δεν πήγε καλά, γιατί γενικά ήταν σταθερή, είχε διάρκεια στις άμυνες και αποτελεσματικότητα στις επιλεγμένες επιθέσεις με το forehand.

 

Στη θέση 3 και πάλι ήταν έτοιμη να δείξει και τη δική της ετοιμότητα η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 260). Μπορεί στο σουηδικό πρωτάθλημα να έχει 4 ήττες και μόνο 1 νίκη εναντίον της Λίντα Μπέργκστρομ (Νο 235), όμως απόψε ήταν σαν να τις …διέγραψε. Αντιμετώπισε όπως ακριβώς έπρεπε το αμυντικό στυλ παιχνιδιού της Σκανδιναβής, είχε την κατάλληλη ψυχολογία και ηρεμία στους κρίσιμους πόντους και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την ελληνική πλευρά με 3-0 σετ.

 

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σουηδία-Ελλάδα 0-3:

 

Ματίλντα Έκολμ-Αγγελίνα Παπαδάκη 2-3 (7-11, 11-4, 11-4, 10-12, 8-11)

 

Ντανιέλα Μόσκοβιτς-Κατερίνα Τόλιου 2-3 (9-11, 11-5, 5-11, 11-9, 7-11)

 

Λίντα Μπέργκστρομ-Μαρία Χριστοφοράκη 0-3 (7-11, 9-11, 8-11)

 

Στους υπόλοιπους δύο αγώνες του γκρουπ Η η Βραζιλία κατέβαλλε και τη Σλοβενία με 3-0 και προηγείται αήττητη με 6 βαθμούς, ενώ το Ουζμπεκιστάν επικράτησε 3-0 του Περού. Η Ελλάδα και η Σουηδία έχουν από 5 βαθμούς και είναι ισοβαθμία που ευνοεί την πρώτη λόγω του σημερινού αποτελέσματος.

 

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ