Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο ακόμα χρυσά στα ατομικά αγωνίσματα των παίδων ο Σγουρόπουλος, πρωταθλήτρια στο απλό κορασίδων η Φίσερ

Sgouros _Fiser

Sgouros _FiserΟ Γιάννης Σγουρόπουλος και η Έλλη Φίσερ (φωτό) εξελίχτηκαν σε μεγάλους πρωταγωνιστές του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ο αθλητής της Ελευσίνας, που αγωνίζεται στον Α.Ο. Ταταύλα, έφυγε από το φαληρικό στάδιο με όλα τα χρυσά μετάλλια, που μπορούσε να πάρει! Μετά το χτεσινό στο ομαδικό, σήμερα πήρε άλλα δύο στα ατομικά αγωνίσματα. Στο απλό παίδων και στο διπλό με παρτενέρ τον Στράτο Δαμιανή, επίσης του Α.Ο. Ταταύλα. Μάλιστα, ο 14χρονος διεθνής πρόσθεσε το όνομά του δίπλα σε αυτό του πατέρα του Νίκου, ο οποίος είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων το 1980. Η 13άχρονη Φίσερ γράφει ήδη ιστορία στο άθλημα διότι μετά τις δύο σερί πρωτιές στο απλό παγκορασίδων το 2012 και το 2013 πήρε τον πανελλήνιο τίτλο και στο απλό κορασίδων στην πρώτη κιόλας χρονιά της στην κατηγορία! Το Σάββατο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό με τον Άρη 2006, ενώ σήμερα προχώρησε και μέχρι τον τελικό του διπλού κορασίδων. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα ανακηρύχτηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας η Ελένη Σοφρά και η Παναγιώτα Ανδριανού του Τελαμώνα Σαλαμίνας.

Aponomi diplo_korasidon_2014Ευκαιρία να προσθέσουμε εδώ ότι και η Παναγιώτα δίνει …οικογενειακή διάσταση στην επιτυχία γιατί το 1984 η μητέρα της (και προπονήτριά της σήμερα) Μαρία Καλογιάννη είχε κατακτήσει την 1η θέση στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την Κυβέλη Παπαϊωάννου (παίζοντας κι αυτές για τον Τελαμώνα).  

Στο απλό παίδων επικράτησε το 1ο φαβορί, αλλά στον τελικό έδωσε σκληρή και αμφίρροπη αναμέτρηση με τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας και νούμερο 2 στα φετινά φαβορί Στράτο Δαμιανή. Ο Σγουρόπουλος ξεπέρασε στο τέλος το εμπόδιο του συμπαίκτη του με 3-2 σετ.

Η Φίσερ, που μόλις αυτόν τον μήνα ανέβηκε στο ρετιρέ του πίνακα αξιολόγησης των κορασίδων και ήταν πρώτο φαβορί των αγώνων, επικράτησε πιο εύκολα στον τελικό. Είχε αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων το 2011 Αλεξάνδρα Τουντακώβα και την κατέβαλλε με 3-0 σετ.  

Aponomi diplo_paidonΣτον τελικό του διπλού παίδων οι Γιάννης Σγουρόπουλος/Στράτος Δαμιανής ξεπέρασαν με 3-0 σετ τους Δημήτρη Κορδούτη/Βασίλη Αντωνιάδη από τον Δ.Α.Ο. Ταύρου. Στον τελικό του διπλού κορασίδων οι Παναγιώτα Ανδριανού/Ελένη Σοφρά-νίκησαν με 3-0 σετ τις Έλλη Φίσερ/Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου από τον Άρη 2006.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Γιώργος Σταματούρος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

-. Δημήτρης Κορδούτης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

-. Βασιλική Τζίμου (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος/Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Δημήτρης Κορδούτης/Βασίλης Αντωνιάδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Νίκος Βλαχάκης/Γιάννης Ράμμος (Α.Ο. Καρέα)

-. Γιώργος Σταματούρος/Νίκος Σωτηρίου (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ε.Α. Βόχας)

ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Παναγιώτα Ανδριανού/Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Έλλη Φίσερ/Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006).

3. Τζούλια Μυτακίδου/Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

-. Αφροδίτη Αθανασοπούλου/Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα/Π.Κ.Δ. Ταύρου)

Το ίδιο ρεπορτάζ ενδεχομένως να εμπλουτιστεί αύριο με περισσότερα στοιχεία…

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ