Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ταταύλα-Δ.Α.Ο. Ταύρου στον τελικό των παίδων, Άρης 2006-Τελαμών διεκδικούν το χρυσό στο ομαδικό κορασίδων

Koritsia Telamona

Koritsia TelamonaΜε το αγώνισμα του ομαδικού να φτάνει μέχρι και τους ημιτελικούς ολοκληρώθηκε το απόγευμα, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η πρώτη από τις συνολικά τρεις ημέρες της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων. Η δράση άρχισε από το πρωί με τους ομίλους και στο κλείσιμο του προγράμματος έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των δύο τελικών, οι οποίοι γίνονται αύριο στις 10 το πρωί και αναμένονται με ζωηρό ενδιαφέρον. Στα αγόρια διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί, ο Α.Ο. Ταταύλα και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου αντίστοιχα. Στα κορίτσια προκρίθηκαν στον τελικό ο Α.Ο. Άρης 2006 και ο Τελαμών Σαλαμίνας (στη φωτό η Σοφρά και η Ανδριανού του Τελαμώνα, που θα είναι παρούσες σ’ έναν ακόμα τελικό ομαδικού σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα μικρών ηλικιών).

Στο ομαδικό παίδων σχηματίστηκαν 4 γκρουπ των 3ων ομάδων. Ο Α.Ο. Ταταύλα ήταν επικεφαλής στο 1ο γκρουπ και επικράτησε με δύο νίκες 3-0 εναντίον του Ο.Ε.Α. Βέροιας και του Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων». Στα νοκ άουτ και τον προημιτελικό γύρο σημείωσε άλλη μία νίκη με το ίδιο σκορ κόντρα στον Αετό Κορυδαλλού. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε τον Άρη 2006 και πέτυχε άλλη μία νίκη με 3-0.

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου πήρε αρχικά την πρωτιά στο 2ο γκρουπ. Επιβλήθηκε 3-0 του Αετού Κορυδαλλού κι επίσης 3-0 του Φάρου Αλεξανδρούπολης. Στην 8άδα απέκλεισε τον Ο.Ε.Α. Βέροιας με 3-0 και στην 4άδα με το ίδιο σκορ τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς. Οι δύο φιναλίστ δηλαδή, δεν έχουν χάσει ούτε επί μέρους παιχνίδι, ο Δ.Α.Ο.Τ. είναι ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας και αυτά τα στοιχεία κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό το αυριανό ντέρμπι. Την 3η θέση μοιράζονται ο Άρης 2006 και η Ελευσίνα, η οποία στα προημιτελικά έκαμψε πολύ δύσκολα με 3-2 την αντίσταση της Ε.Α. Βόχας. Στους «8» προκρίθηκε και ο Α.Ο. Καρέα κι έχασε 3-1 από τον Άρη.

Στο ομαδικό κορασίδων έγιναν 2 όμιλοι των 4ων, προκρίνονταν οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα κι έτσι η αμέσως επόμενη φάση ήταν οι ημιτελικοί. Το νούμερο 1 του αγωνίσματος, ο Άρης 2006, αναδείχτηκε αρχικά νικητής στο 1ο γκρουπ. Αντιμετώπισε τους Φοίνικες Πάτρας, τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και τον Παγχιακό Γ.Σ. και τους νίκησε όλους με 3-1. Στα ημιτελικά αναμετρήθηκε με το 2ο φαβορί, το Π.Κ.Δ. Ταύρου κι έφτασε στη νίκη με 3-0.

Ο Τελαμών ήταν στο 2ο γκρουπ με το Π.Κ.Δ.Τ., τις Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς και τον Π.Α.Σ. Εχέδωρος. Επιβλήθηκε 3-0 της ομάδας του Ταύρου και 3-1 της Χ.Α.Ν.Κ. και του Εχέδωρου. Το σωματείο της Σαλαμίνας πέρασε στην 4άδα κι εκεί επικράτησε 3-2 σε πολύ δυνατή μονομαχία με τους Φοίνικες Πάτρας. Προηγήθηκε 2-0 όταν η Μαρία Λαδάκη κατέβαλλε την Ηλιοπούλου με 3-1 σετ και η Ελένη Σοφρά την Ιωάννα Γερασιμάτου με 3-2, όμως η ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας «απάντησε» με νίκες της Χριστίνας Αθανασοπούλου επί της Παναγιώτας Ανδριανού με 3-1 και της Γερασιμάτου επί της Λαδάκη με 3-0 σετ. Όλα κρίθηκαν στο διπλό όπου η Σοφρά με την Ανδριανού νίκησαν με 3-0 τις Βασιλική Ηλιοπούλου/Αθανασοπούλου.

Οι τελικοί του Σαββάτου αρχίζουν στις 10.00 και θ’ ακολουθήσουν τα ατομικά αγωνίσματα. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής, υπολογίζεται γύρω στη 1.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ