Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Κ. Ντουλάκη για τη Χρ. Φίλη και την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ως προπονήτρια: «Η καλύτερη επιλογή»

DSC 6228

DSC 6228Ήταν μαζί στην εθνική ομάδα γυναικών επί σειρά ετών. Υπήρξαν συμπαίκτριες σε σωματεία, δοκίμασαν παρέα την εμπειρία του πορτογαλικού διασυλλογικού πρωταθλήματος, έγιναν αχώριστες φίλες και κουμπάρες. Ο λόγος για τη Χριστίνα Φίλη και την Κατερίνα Ντουλάκη. Η μεν είναι σήμερα πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών και σε λίγες ημέρες θα ζήσει ξεχωριστή εμπειρία ως υπεύθυνη προπονήτρια της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο. Η δε εγκατέλειψε για προσωπικούς λίγους την ενεργό δράση πριν από τρία χρόνια, ζει κι εργάζεται πια στην πατρίδα της, την Κρήτη, αλλά φυσικά διατηρεί τη συχνή επαφή με τη φίλη της κι ενημερώνεται όσο μπορεί για τα δρώμενα στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε από την Ντουλάκη να μιλήσει για τη Φίλη και την πρόκληση που εκτάκτως αναλαμβάνει στο επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η 3η Μεσογειονίκης του απλού γυναικών το 2009 υπογραμμίζει χωρίς ενδοιασμό ότι είναι η καλύτερη περίπτωση, που μπορούσε να προκύψει για τη συγκεκριμένη θέση.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ στη Χριστίνα τα καλύτερα. Να πραγματοποιήσει τους στόχους με την εθνική ομάδα στην Ιαπωνία, να είναι τυχερή στη θέση αυτή κι από κει και πέρα να της πάνε γενικά τα πράγματα όπως τα σκέφτεται και τα θέλει στον τομέα της προπονητικής. Εύχομαι επίσης καλή επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια οι ομάδες στη δεύτερη κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά δίχως αμφιβολία το επίπεδο παραμένει υψηλό. Αν τα κορίτσια παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους ασφαλώς και μπορούν να εξασφαλίσουν την παραμονή», δήλωσε από το Καστέλι Κίσσαμου Χανίων η Κατερίνα Ντουλάκη, η οποία είναι νέα μητέρα, ενώ πριν από λίγες ημέρες πήρε το πτυχίο της νηπιαγωγού από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία!

Η πρώην «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης του διπλού νεανίδων εξηγεί γιατί θεωρεί ότι η ομοσπονδία έκανε την καλύτερη επιλογή, ανεξάρτητα από το αν λείπει από τη Φίλη η προπονητική εμπειρία. «Είναι η καταλληλότερη που θα μπορούσε να πάει γι’ αυτή τη θέση στο Τόκιο. Η καταλληλότερη γιατί είναι η μόνη, που γνωρίζει τόσο καλά τα πράγματα και από μέσα στην εθνική ομάδα, αλλά και το γυναικείο πινγκ πονγκ στο εξωτερικό. Ξέρει πως είναι ν’ αγωνίζεσαι σε τέτοιες διοργανώσεις και με δυνατές γυναικείες ομάδες από διαφορετικές ηπείρους, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που έχει αποχωρήσει από την εθνική ομάδα και στην ουσία δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Επιπλέον, έχει πολύ καλή επαφή με τα κορίτσια κι αυτό μετράει. Αντιλαμβάνεται απόλυτα το νέο της ρόλο, ξέρει που βαδίζει και είμαι σίγουρη ότι η πλούσια εμπειρία, την οποία απέκτησε ως παίκτρια από αυτές τις διοργανώσεις, αρκεί για να βοηθήσει το εθνικό μας συγκρότημα».

Εδώ να σημειωθεί ότι στην επιστροφή της στον κορυφαίο θεσμό η Φίλη θα βρεθεί συμπτωματικά σε εδάφη, όπου είχε κάνει την τελευταία της εμφάνιση. Ήταν την άνοιξη του 2009, όταν σ’ ένα άλλο μέρος της Ιαπωνίας, τη Γιοκοχάμα, πήρε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων.

Σε ερώτηση αν διακρίνει άγχος στη φίλη της και αν θα είχε κάτι να τη συμβουλέψει η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών σημείωσε: «Επειδή είναι κι εκείνη μητέρα ξέρω ότι το άγχος της είναι να τα έχει όλα τακτοποιημένα εδώ για την οικογένειά της και όχι το πώς θα τα πάει με την ομάδα στο Τόκιο. Δεν φοβάται το διαφορετικό αυτό πόστο και τη διοργάνωση, είναι κάτι που ήθελε και η ίδια να δοκιμάσει γιατί σκέφτεται πιο μακριά πάνω στην προπονητική. Το μόνο που έχω να της συστήσω είναι υπομονή γιατί σίγουρα είναι διαφορετικό να είσαι σε μία τέτοια αποστολή με συμπαίκτριες και φίλες και διαφορετικό να είσαι η υπεύθυνη προπονήτρια και να τις έχεις σαν αθλήτριές σου».

Να θυμίσουμε ότι η εθνική Ελλάδας μετέχει στη 2η κατηγορία (Second Division) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, θ’ αγωνιστεί δηλαδή στις θέσεις 25-48  κι έχει στόχο την παραμονή. Έχει κληρωθεί στο γκρουπ Η και θ’ αντιμετωπίσει τη Βραζιλία (επικεφαλής), τη Σουηδία, τη Σλοβενία, τη Χιλή και τη Βενεζουέλα. Θα στηριχτεί στις Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Αγγελίνα Παπαδάκη, ενώ έχει δηλωθεί στις αθλήτριες και η Φίλη προκειμένου να έχει το δικαίωμα να παίξει αν προκύψει κάποιο απρόοπτο με την τριάδα.   

 

* Η Κατερίνα Ντουλάκη (αριστερά) και η Χριστίνα Φίλη δίπλα-δίπλα σε παράταξη της εθνικής ομάδας γυναικών πριν από αγώνα για την 1η κατηγορία της Ευρώπης στο Σ.Ε.Φ. (φωτό Παντελής Θεοδωράκης).

 

* Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εύχεται σε όλο τον κόσμο του αθλήματος καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, πάντα με υγεία, χαμόγελο και δύναμη

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ