Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κράτησε τα σκήπτρα η Καβάλα στις νεάνιδες, πρώτος πανελλήνιος τίτλος για την Πρόοδο στους νέους

Aponomi Omadiko_neon_2014

Aponomi Omadiko_neon_2014Άκρως ενδιαφέρον και γεμάτο σασπένς ήταν το πρωί το πρώτο κομμάτι της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων, που γίνεται στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Περιλάμβανε δύο συναρπαστικούς τελικούς στο ομαδικό, οι οποίοι κρίθηκαν στα πέντε επί μέρους ματς και ανέδειξαν νικητές τον Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας στα αγόρια και τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στα κορίτσια. Η ομάδα της Μακεδονίας κράτησε τα πρωτεία κι έγραψε ιστορία. Στα χρονικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών έγινε η μοναδική γυναικεία ομάδα από την Περιφέρεια, που παίρνει δύο τίτλους στη σειρά! Το 2013, όταν κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο, ήταν η μοναδική επαρχιακή, που το κατάφερε στο ομαδικό νεανίδων. Η Πρόοδος έζησε μία ακόμα κορυφαία διάκριση στο αγώνισμα έπειτα από τους τρεις τίτλους στο ομαδικό παίδων (2004, 2008, 2011). Η διοργάνωση συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται πιο αργά το μεσημέρι.  

P4162858Στο ομαδικό νέων έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί, τα Ταταύλα και η Πρόοδος αντίστοιχα. Τα δύο πρώτα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν στα τρία σετ υπέρ των αθλητών, που είχαν τις πιθανότητες με το μέρος τους, αλλά μετά το 1-1 ο αγώνας καθήλωσε τους θεατές. Ο 14χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος έκανε το 2-1 για τα Ταταύλα επικρατώντας του 16άχρονου Νίκου Αντωνιάδη και φάνηκε να δίνει στην ομάδα του και το προβάδισμα στα προγνωστικά. Ο πρώτος παίκτης της Προόδου, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, κατέβαλλε τον Πάρι Ζώνιο και ισοφάρισε και στο διπλό του τελευταίου επί μέρους ματς μέτρησε κυρίως η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα του διδύμου από την Πρόοδο. Ο Νίκος Σκουτέρης και ο Αντωνιάδης ήταν το αουτσάιντερ απέναντι στους Στράτο Δαμιανή/Σγουρόπουλο. Όχι τόσο με βάση το παλμαρέ, που έχουν οι τελευταίοι, όσο το γεγονός ότι παίζουν καιρό μαζί (σ.σ. πέρσι ήταν συμπαίκτες στην Ελευσίνα και είχαν κατακτήσει το χρυσό στο ομαδικό με νίκη στο διπλό, στο φινάλε…) κι έχουν διακριθεί και σε διεθνές επίπεδο! Κι όμως, ο αριστερόχειρας Σκουτέρης και ο δεξιόχειρας Αντωνιάδης συνδυάστηκαν θαυμάσια, έπαιξαν από την αρχή με δυνατή ψυχολογία κι έφτασαν στη σπουδαία νίκη. Πολύ σημαντικό αποδείχτηκε το 1ο σετ, όπου το ζευγάρι της Προόδου έχασε πρώτο την ευκαιρία να το κατακτήσει, στη συνέχεια έσωσε σετ μπολ και τελικά επικράτησε με 14-12…

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πρόοδος 2-3:

Πάρις Ζώνιος-Νίκος Σκουτέρης 3-0 (11-9, 11-5, 11-7)

Στράτος Δαμιανής-Κωνσταντίνος Αγγελάκης 0-3 (9-11, 7-11, 9-11)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Νίκος Αντωνιάδης 3-1 (11-7, 11-8, 9-11, 11-6)

Ζώνιος-Αγγελάκης 1-3 (3-11, 11-5, 8-11, 11-13)

Σγουρόπουλος/Δαμιανής-Αντωνιάδης/Σκουτέρης 1-3 (12-14, 8-11, 11-3, 5-11)  

P4162863Ο Λουίτζι Σκέμβρης καθοδήγησε την Πρόοδο και σε αυτή την πετυχημένη πορεία. Μην ξεχνάμε ότι προηγήθηκε η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας με το απόλυτο των νικών! Εκτός από τους τρεις αθλητές του τελικού στη σύνθεση της ομάδας ήταν και ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος. Στα Ταταύλα ο Χρήστος Λάμης είχε αναπληρωματικούς τον Γιάννη Μπόσκοβιτς και τον Γιώργο Πανταζόπουλο.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Άρης Νικαίας (με τους Ηλία Μιχαηλίδη, Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο, Άρη Πετρόπουλο και Κωνσταντίνο Πλέσσα) και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου, που ήταν φιναλίστ του τελικού το 2013 (Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης, Γιάννης Πετρόπουλος, Βασίλης Αντωνιάδης, Χρήστος Ξανθόπουλος και προπονητής ο Άρης Τσακίρογλου).

P4162860Ο τελικός του ομαδικού νεανίδων κράτησε 2,5 ώρες και είχε σημεία που …έσπαγαν καρδιές. Η Καβάλα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας όταν η Θάλεια Κορδούτη λύγισε στα πέντε σετ τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη κι έκανε το 2-1 για την ομάδα του Πειραιά. Ο τελικός μάλιστα, θα μπορούσε να κριθεί αμέσως μετά όταν η Κωνσταντίνα Παρίδη προηγήθηκε 6-0 της Χριστιάνας Κανάρη στο κόντρα σετ! Η Καβαλιώτισσα όμως, δεν τα παράτησε. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα ισοφάρισε, μετά έσωσε ματς μπολ, έκανε την ανατροπή κι έστειλε τον τελικό στο διπλό! Εκεί πια οι πιθανότητες ήταν με το μέρος της Καβάλας κι αυτό επιβεβαιώθηκε έστω με πολύ άγχος και από την πλευρά του φαβορί. Στο 3ο σετ οι Ζωή Αθανασοπούλου/Κορδούτη είχαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν όταν είχαν τρία σετ μπολ, ωστόσο οι Βασιλική Τζάμου/Χατζηλυγερούδη πήραν πέντε πόντους στη σειρά και πανηγύρισαν έξαλλα την πρωτιά.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Ο. Φοίνιξ 3-2:

Χριστιάνα Κανάρη-Ζωή Αθανασοπούλου 3-0 (11-2, 11-7, 11-2)

Βασιλική Τζάμου-Κωνσταντίνα Παρίδη 0-3 (9-11, 4-11, 6-11)

Γεωργία Χατζηλυγερούδη-Θάλεια Κορδούτη 2-3 (11-5, 12-10, 6-11, 3-11, 8-11)

Κανάρη-Παρίδη 3-2 (11-9, 5-11, 11-6, 7-11, 14-12)

Χατζηλυγερούδη/Τζάμου-Κορδούτη/Ευαγγελία Οικονόμου 3-0 (11-6, 11-9, 12-10)

P4162862Αρχιτέκτονας και αυτής της επιτυχίας ο Γιάννης Σταύρου. Ο νεαρός προπονητής, που δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του ν’ αφήσει πριν από λίγα χρόνια τη γενέτειρά του, την Πάτρα, να πάει να δουλέψει στην Καβάλα (και στις πολύ καλές συνθήκες, που έχει δημιουργήσει η διοίκηση) και να φτάσει να εμφανίζει ήδη σπουδαίο έργο. Στον Φοίνικα ο Παναγιώτης Πετρής χρησιμοποίησε στον τελικό και τις τέσσερις αθλήτριες, που είχε στη διάθεσή του.

Την 3η θέση κατέκτησαν το Π.Κ.Δ. Ταύρου (με τις Αλεξάνδρα Τουντακώβα, Τζούλια Μυτακίδου, Κριστίν Σεβνταγιάν και προπονητή τον Άρη Τσακίρογλου) και η Αθηνά Μαγκουφάνας, που ήταν 1ο φαβορί του αγωνίσματος και πέρσι είχε φτάσει στον τελικό (Φιλία Εμίρη, Κατερίνα Ράπτη, Νίκη Μπρισκόλα και προπονητής ο Χρήστος Βατσακλής).

 

Φωτό 1: Η απονομή στο ομαδικό νεανίδων

Φωτό 2: Φάση από τον αγώνα Σγουρόπουλου-Αντωνιάδη

Φωτό 3: Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Αγγελάκη-Ζώνιου

Φωτό 4: Η Κορδούτη και η Χατζηλυγερούδη σε στιγμή του 5ου και καθοριστικού σετ

Φωτό 5: Οδηγίες από τους προπονητές Γ. Σταύρου και Π. Πετρή στην Κανάρη και την Παρίδη αντίστοιχα σε ανάπαυλα των σετ.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ