Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα ζευγάρια των αυριανών τελικών του ομαδικού σε νέους και νεάνιδες

P4162868

P4162868Τα σωματεία, που θα διεκδικήσουν τα χρυσά μετάλλια στους αυριανούς τελικούς του ομαδικού, ανέδειξε η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων-νεανίδων, το οποίο διεξάγεται στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στα αγόρια το ζευγάρι του τελικού απαρτίζουν η Πρόοδος Ραφήνας και ο Α.Ο. Ταταύλα και στα κορίτσια ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά. Η Καβάλα μάλιστα, υπερασπίζεται τον πανελλήνιο τίτλο της στο ομαδικό νεανίδων. Οι αγώνες συνεχίστηκαν μέχρι νωρίς το βράδυ με τα ατομικά αγωνίσματα και φυσικά τη Μεγάλη Τετάρτη, στη δεύτερη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, γίνονται εκτός από το ομαδικό και οι τελικοί στο απλό και το διπλό.

Στο ομαδικό νέων σχηματίστηκαν 4 γκρουπ των 3ων ομάδων και οι δύο πρώτες προκρίθηκαν στην τελική 8άδα. Το νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος, ο Α.Ο. Ταταύλα αναδείχτηκε αρχικά νικητής στο 1ο γκρουπ με νίκες 3-1 εναντίον του Α.Σ.Ε.Α Καβάλας και του Α.Ο. Καρέα. Στα νοκ άουτ κατέβαλλε την Ε.Α. Βόχας με 3-0 στα προημιτελικά και τον Άρη Νικαίας με 3-1 στα ημιτελικά.

Το 2ο φαβορί, ο Α.Σ. Πρόοδος, πρώτευσε στο 2ο γκρουπ επικρατώντας 3-1 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κι επίσης 3-1 της Ε.Α. Βόχας. Με το ίδιο σκορ προχώρησε και στα νοκ άουτ αποκλείοντας τον Α.Ο. Καρέα στα προημιτελικά και τον Δ.Α.Ο. Ταύρου στα ημιτελικά.

Στο ομαδικό νεανίδων έγιναν 3 γκρουπ των 3ων ομάδων και οι δύο πρώτες προχώρησαν στην τελική 6άδα. Στο ταμπλό των «8» υπήρχαν δύο bye. Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας ήταν 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τοποθετήθηκε επικεφαλής στο αντίστοιχο γκρουπ, ωστόσο προχώρησε ως 2ος στο ταμπλό. Ο λόγος είναι ότι υπέστη ήττα-έκπληξη από το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Η αθηναϊκή ομάδα ξεπέρασε την κάτοχο του τίτλου με 3-2 και πήρε την πρωτιά στο 1ο γκρουπ. Το σπουδαίο αποτέλεσμα έφεραν οι Αλεξάνδρα Τουντακώβα, Τζούλια Μυτακίδου και Κριστίν Σεβνταγιάν, ενώ η Καβάλα αγωνίστηκε με τις Χριστιάνα Κανάρη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη και Βασιλική Τζάμου. Το σωματείο της Μακεδονίας πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη 3-0 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στην 8άδα νίκησε τον Άρη 2006 με 3-1 και στην 4άδα την περσινή αντίπαλό της στον τελικό και 1ο φαβορί του φετινού πρωταθλήματος Αθηνά Μαγκουφάνας με 3-2 ύστερα από συναρπαστική αναμέτρηση.

Ο Φοίνικας πήρε την 1η θέση στο 3ο γκρουπ όπου έκαμψε τον Άρη 2006 με 3-1 και τη Βοκαριά Χίου με 3-0. Στα προημιτελικά απέκλεισε τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας με 3-0 και στα ημιτελικά το Π.Κ.Δ. Ταύρου με 3-1. Οι ηττημένες των ημιτελικών και στις δύο κατηγορίες παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο. Οι τελικοί του ομαδικού ανοίγουν το πρόγραμμα αύριο στις 9. Ακολουθούν τα νοκ άουτ των ατομικών αγωνισμάτων και οι τελικοί πρόκειται να γίνουν περίπου στις 14.45 αυτοί του διπλού και περίπου στις 15.15 εκείνοι του απλού.

* Με ήττα αλλά χωρίς την παρουσία της Αγγελίνας Παπαδάκη ολοκλήρωσε η Νορμπέλο τους αγώνες της στην κανονική διάρκεια της Α1 εθνικής κατηγορίας της Ιταλίας. Έχασε 4-1 εκτός έδρας από τη Κορτεματζιόρε για τη 14η αγωνιστική, όμως το παιχνίδι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ομάδα της Σαρδηνίας τερμάτισε στη 2η θέση με 22 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ζευς. Το πρωτάθλημα τελειώνει αύριο με τη διεξαγωγή ενός αγώνα και στις αρχές Μαΐου παίρνουν σειρά τα πλέι οφ της πρώτης 4άδας. Η Νορμπέλο θα δώσει δύο ακόμα αγώνες με την Κορτεματζιόρε, η οποία πλασαρίστηκε στην 3η θέση του πίνακα με 20 βαθμούς. Η Παπαδάκη θα είναι παρούσα φυσικά σε αυτά τα ματς.

* Τους αγώνες της τελείωσε και η Μπρακβέντε στον όμιλο του βορρά της Μπουντεσλίγκα 2 και, όπως ήταν επίσης συμφωνημένο, δεν είχε στη σύνθεσή της τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Το γερμανικό κλαμπ αρκέστηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς (μάλιστα είχε ισορροπία αποτελεσμάτων με 78 κερδισμένα ματς και 78 χαμένα) και υποβιβάστηκε. Ως 5η και μόλις μ’ έναν πόντο παραπάνω έμεινε στην κατηγορία η Κολωνία, στην οποία αγωνίστηκε πέρσι ο Έλληνας διεθνής. Στο τυπικής διαδικασίας τελευταίο παιχνίδι η Μπρακβέντε νίκησε 6-2 εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Μπεργκνέουσταντ.

* Το Βερολίνο κατέκτησε τον φετινό τίτλο στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών και άφησε στη θέση της φιναλίστ την τουρκική Φενέρμπαχτσε. Το κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ύστερα από το 3-2 του πρώτου τελικού στη Γερμανία επιβλήθηκε προχτές και στην Κωνσταντινούπολη με 3-0. Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος στην κορυφαία διοργάνωση για τη BerlinEastside, όπως είναι η πλήρης ονομασία της. Η Φενέρμπαχτσε είχε πάρει πέρσι το E.T.T.U. Cupκαι φέτος έκανε το ντεμπούτο της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δεύτερος τελικός εξελίχτηκε ως εξής: Χου Μελέκ-Τζορτζίνα Πότα 1-3 (5-11, 11-4, 12-14, 4-11) ,Βικτόρια Πάβλοβιτς-Σαν Ξιάονα 1-3 (11-2, 6-11, 13-15, 6-11), Τσεν Ι Τσενγκ-Ιρέν Ιβάνκαν 2-3 (11-4, 9-11, 11-7, 6-11, 15-17).

 

Φωτό: Ο προπονητής του Φοίνικα Πειραιά Παναγιώτης Πετρής δίνει οδηγίες στη Θάλεια Κορδούτη και την Ευαγγελία Οικονόμου.

                                                                  

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ