Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με εκλεκτό προσκεκλημένο τον Ντ. Τσιόκα έγινε το 2ο μαθητικό τουρνουά της Λάρισας!

Larisa mathites_me_Tsioka

Larisa mathites_me_TsiokaΜία εκλεκτή παρουσία είχε το 2ο τουρνουά πινγκ-πονγκ για παιδιά, που οργάνωσε πριν από λίγες ημέρες στη Λάρισα ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη. Προσκλήθηκε από τους διοργανωτές και ανταποκρίθηκε με χαρά ο επί σειρά ετών αθλητής της εθνικής μας ομάδας ανδρών Ντανιέλ Τσιόκας! Ο 43χρονος αμυντικός, που φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έκανε επίδειξη στους μαθητές και τις δύο ημέρες των αγώνων, έπαιξε μαζί τους, βγήκε φωτογραφίες και υπέγραψε αυτόγραφα. Η παρουσία του στο τουρνουά ενθουσίασε τα παιδιά και παράλληλα αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση γενικά για το άθλημα στην περιοχή. Σημειωτέον ότι το τοπικό σωματείο έχει ξαναπάρει τέτοιες όμορφες πρωτοβουλίες στο κοντινό παρελθόν, καθώς είχε καλέσει από την εθνική ανδρών τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και ο θρυλικός πρωταθλητής μας είχε πάει στη θεσσαλική πόλη για επίδειξη με τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το eventφιλοξενήθηκε στο γυμναστήριο του 17ου Δημοτικού Σχολείου και συγκέντρωσε περίπου 50 μαθητές ηλικίας από 7 έως 18 ετών. Δεν ήταν μόνο εν ενεργεία αθλητές, αλλά και ανεξάρτητοι και όλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν αρκετά παιχνίδια και να ψυχαγωγηθούν άριστα στην αίθουσα του συλλόγου. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις, την πρώτη μέρα έπαιξαν τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου και την δεύτερη του δημοτικού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΟΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Tsioka me_AmpelakiotiΟ πρώην «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού έκανε επίδειξη με παρτενέρ τον προπονητή του σωματείου Στέφανο Αμπελακιώτη. Σε ανάπαυλα της δραστηριότητάς του παραχώρησε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία». Εμείς παραθέτουμε αυτούσιο ολόκληρο το κομμάτι της εφημερίδας διότι, πέρα από τη σημαντική προβολή που πρόσφερε στην εκδήλωση, ήταν πραγματικά πολύ τιμητικό για τον παλιό πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών.

«Αν ο Λούκι Λουκ ήταν πιο γρήγορος από τη σκιά του στο τράβηγμα του όπλου του, πενήντα Λαρισαίοι μαθητές είδαν έναν αθλητή που έχει παρόμοια ταχύτητα με τη… ρακέτα του. Ο Ντανιέλ Τσιόκας κατάφερε να «μαγέψει» τους μικρούς φίλους του πινγκ πονγκ στη Λάρισα, καθώς το γύρισμα της ρακέτας 360 μοίρες σε κάθε χτύπημά του έκανε όλους όσοι τον παρακολούθησαν να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Αυτό άλλωστε το παιχνίδι του τον έχει κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο. Του έχει δώσει δεκάδες διακρίσεις και παρουσία σε τρεις Ολυμπιάδες (Ατλάντα 1996, Σίδνεϊ 2000 και Πεκίνο 2008). Με την Εθνική έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλές παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ για περίπου 15 χρόνια έπαιζε σε ομάδες του εξωτερικού (Ιταλία, Αυστρία, Πορτογαλία, Γαλλία κ.α.).

Πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα και στα 42 του χρόνια ακόμα κατακτά τίτλους καθώς πριν από λίγο διάστημα κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο γυμναστήριο «Φανή Χαλκιά» του 17ου Δημοτικού Σχολείου στην Ανθούπολη, προσκεκλημένος του ΑΣ Δύναμη Λάρισας. Έπαιξε αγώνα επίδειξης με τον προπονητή Στέφανο Αμπελακιώτη και παράλληλα έδειξε μικρά μυστικά σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Paidia vlepoun_Ntaniel_Larisa* Ο Ντανιέλ Τσιόκας έκανε μια παύση και μίλησε στην «Ε» για μερικά ζητήματα. Αρχικά του ζητήσαμε να μας σχολιάσει τον τρόπο παιχνιδιού με το γύρισμα της ρακέτας και μας είπε: «Είναι ένα χαρακτηριστικό των αμυντικών παικτών που παίζουν με δύο διαφορετικά λάστιχα. Απλά προσπαθείς να μπερδέψεις τον αντίπαλο όσο πιο γρήγορα μπορείς για να μην δει με πιο λάστιχο πρέπει να χτυπήσει».

Όσον αφορά για το πόσα χρόνια ακόμα μπορεί να αγωνίζεται τόνισε: «Οι μεγάλοι παίκτες μέχρι τα 47- 48 μπορούν να αγωνίζονται σε καλό επίπεδο. Με λίγη προπόνηση, γιατί δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα».

Σχετικά με τους επόμενους στόχους του, ανέφερε: «Επόμενος στόχος είναι να πάρω μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων και από εκεί και πέρα στον σύλλογο Ελλάδας ή Ευρώπης».

Για τα στοιχεία του καλού αθλητή στο πινγκ πονγκ: «Τα στοιχεία ενός καλού αθλητή είναι συνδυασμός καλής φυσικής κατάστασης, καλής διατροφής και καλής προπόνησης. Επίσης σοβαρότητα, συγκέντρωση και αντανακλαστικά».

Για το ελληνικό πινγκ πονγκ: «Το 2013 η Ελλάδα πήρε ένα ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό στη Γερμανία που δεν το περίμενε κανένας. Αυτό θα συνεχιστεί. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Υπάρχει ανάπτυξη στο άθλημα. Πιστεύω πως θα πάρει τα πάνω του», ενώ για το ενδιαφέρον που είδε στη Λάρισα: «Μου άρεσε η προσπάθεια στη Λάρισα. Είναι ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα να βοηθάει η περιφέρεια. Για να μεγαλώσει το ενδιαφέρον για το άθλημα θέλει προβολή και διακρίσεις. Ακόμα και το μετάλλιο δεν προβλήθηκε σχεδόν καθόλου. Η επαρχία διψάει για κάτι καλό αλλά χρειάζεται προβολή». Να μια καλή ευκαιρία λοιπόν για τους μικρούς φίλους του αθλητισμού που ψάχνουν κάτι το διαφορετικό από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Το πινγκ πονγκ…».

 

* Τρία στιγμιότυπα από την όμορφη εκδήλωση στη Λάρισα με τον Ντανιέλ Τσιόκα να βγάζει αναμνηστική φωτογραφία ανάμεσα στα παιδιά, να κάνει ασκήσεις επίδειξης με τον προπονητή της Δύναμης Στέφανο Αμπελακιώτη και τους μαθητές να τον παρακολουθούν με θαυμασμό.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ