Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με πέντε προκρίσεις στο ταμπλό έκλεισε η ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα

Pagosmio Sxoliko_Gallia_oloi

Pagosmio Sxoliko_Gallia_oloiΜε πέντε παρουσίες στα νοκ άουτ του απλού ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων, που έγινε στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας. Τη διαδικασία των προκριματικών γκρουπ πέρασαν με επιτυχία οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Ανδρέας Τσόπελας, Φιλία Εμίρη, Χριστιάνα Κανάρη και  Θάλεια Κορδούτη. Ωστόσο, επειδή το κατάφεραν με τη 2η θέση των ομίλων τους, ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε αμέσως στα νοκ άουτ και τελικά όλα τα παιδιά αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο από δυνατούς Ασιάτες αθλητές. Επίσης, στους ανεπίσημους αγώνες του διπλού ο Νίκος  Σιάχος και η Νίκη Μπρισκόλα έφτασαν μέχρι τον τελικό του ταμπλό της «παρηγοριάς». Η ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι. Η προπονητική ομάδα χάρηκε για την προσπάθεια και την εμφάνιση των παιδιών και τόνισε ότι όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες αποκόμισαν χρήσιμη εμπειρία παίρνοντας μέρος σ’ ένα πρωτάθλημα πολύ καλού αγωνιστικού επιπέδου.

Στο απλό μαθητών μετείχαν 88 άτομα και άλλα τόσα ήταν στο απλό μαθητριών. Χωρίστηκαν σε ομίλους των 4ων και στο ταμπλό προκρίνονταν οι δύο πρώτοι/ες. Οι διεθνείς, που πήραν την προνομιούχο 2η θέση στους ομίλους τους, απέδωσαν καλό πινγκ πονγκ σε γενικές γραμμές και κατάφεραν ν’ αποκλείσουν αξιόλογους αντιπάλους από τη Γαλλία, την Τσεχία, την Τουρκία και το Βέλγιο. Στο απλό χρειάστηκε να γίνουν ορισμένα ακόμα παιχνίδια, σαν δεύτερη προκριματική φάση, προκειμένου να προκύψουν οι «32» και δύο από τους αθλητές μας κληρώθηκαν να δώσουν τέτοιο ματς. Ο Αγγελάκης σημείωσε μία ακόμα νίκη εναντίον Γάλλου αθλητή και μπήκε στον 1ο γύρο, ενώ η Κανάρη αποκλείστηκε δύσκολα από Βουλγάρα αντίπαλο. Στη συνέχεια και οι τέσσερις μαθητές/τριες έπεσαν πάνω σε ασιατικά …τείχη. Αντιμετώπισαν αθλητές από την Κίνα και την Ταϊπέι (που είχαν πρωτεύσει στους ομίλους τους) και δεν μπόρεσαν ν’ αντισταθούν στην ανωτερότητά τους.

Στα προκριματικά γκρουπ αποκλείστηκαν οι μαθητές Αναστάσιος Ασημακόπουλος, Νίκος Σιάχος, Νικόλαος Ασημακόπουλος, Πέτρος Σιαπκαράς, Γιώργος Καλογερόπουλος, Αναστάσιος Δουκέρης και οι μαθήτριες Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Στέλλα Πατεράκη, Νίκη Μπρισκόλα, Χριστίνα-Ιωάννα Πιτσούλη και Ιφιγένεια-Κυριακή Παπαγεωργοπούλου.

Στους αγώνες του διπλού, που έχουν φιλικό χαρακτήρα και γίνονται βασικά για τη σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ των μαθητών απ’ όλες τις χώρες, άφησαν καλά δείγματα γραφής ο Σιάχος με τα Μπρισκόλα. Παίζοντας στο ταμπλό της «παρηγοριάς» προχώρησαν μέχρι τον τελικό κι εκεί γνώρισαν την ήττα από ζευγάρι Βούλγαρου και Τουρκάλας αθλήτριας. Θυμίζουμε ότι τους αθλητές καθοδήγησαν τεχνικά οι προπονητές Διάνα Ζέρδιλα, Λουίτζι Σκέμβρης, Χρήστος Βατσακλής και Αλέξανδρος Μπακόλας, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν η διευθύντρια του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Β΄Αθήνας Βούλα Μιχαηλίδου.  

* Η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, ομάδα ανδρών του Ολυμπιακού, θ’ αποτελέσει μέρος της φιέστας, που πραγματοποιεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να γιορτάσει τον 41ο τίτλο στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με το  πλάνο οι αθλητές και ο προπονητής τους θα μπουν στο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο, μαζί με τις πολίστριες του Ολυμπιακού, που κατέκτησαν πριν λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Κύπελλο LEN Trophy και θα περπατήσουν με τα κύπελλα για να δεχτούν το θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

 

* Αναμνηστική φωτό στο όμορφο γυμναστήριο του Κλερμόν Φεράν με όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα                      

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ