Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τον Γκιώνη στη Μπορούσια Ντίσελντορφ

Gio fanela_Borousia_1

Gio fanela_Borousia_1Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Παναγιώτη Γκιώνη αθλητές, προπονητές, διοικητικά στελέχη και φίλαθλοι της Μπορούσια Ντίσελντορφ. Το μεταγραφικό απόκτημα της διάσημης ομάδας, η οποία έχει αναδειχτεί δέκα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, βρίσκεται στη γερμανική πόλη για πρώτη φορά μετά την υπογραφή του ετήσιου συμβολαίου και γίνεται δεκτός με τόσο ζεστό τρόπο απ’ όλους σαν να είναι αρκετό καιρό μέλος του κλαμπ! Ο σημερινός κάτοχος δύο μεταλλίων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν παρών στο τελευταίο ματς της Μπορούσια για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Μπουντεσλίγκα και παρουσιάστηκε στο κοινό, ενώ στη συνέχεια οργανώθηκε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη μεταγραφή του. Ύστερα από τέσσερις ημέρες δυνατών προπονήσεων στις άρτιες εγκαταστάσεις της ομάδας επιστρέφει αύριο στην Αθήνα.

Ο πρωταθλητής μας έφτασε στο Ντίσελντορφ το πρωί της Κυριακής. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η νέα του ομάδα υποδεχόταν τη Σααρμπρίκεν για τη 18η αγωνιστική της 1ης γερμανικής κατηγορίας. Τη νίκησε με 3-1, τερμάτισε στη 2η θέση με 28 βαθμούς και συνεχίζει στα πλέι οφ για τη διεκδίκηση του τίτλου. Στο γυμναστήριο βρέθηκαν περίπου 800 φίλαθλοι, οι οποίοι γέμισαν τις κερκίδες και δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ο ενθουσιασμός τους δεν είχε να κάνει μόνο με το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και με την παρουσία δύο νέων και σπουδαίων αποκτημάτων. Εκτός από τον Γκιώνη ήταν εκεί ο Γερμανός πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού Πάτρικ Φρανζίσκα, η διοίκηση του κλαμπ παρουσίασε τους δύο μεγάλους αθλητές και το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες.   

Gio fanela_Borousia_2Ο 34χρονος διεθνής άρχισε αμέσως προπονήσεις στο υπερσύγχρονο ARAG Center Court, αλλά φυσικά το ολιγοήμερο πρόγραμμά του περιλάμβανε κι άλλες δραστηριότητες. Γνώρισε αθλητές, τεχνικό τιμ και άλλα στελέχη της Μπορούσια και πήρε τις πρώτες πληροφορίες για την ιστορία, τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας της κορυφαίας ομάδας. Τη Δευτέρα πήρε τη φανέλα του και μετείχε στη φωτογράφιση για το ρόστερ της ομάδας τη σεζόν 2014-2015, ενώ την Τρίτη μίλησε σε συνέντευξη Τύπου.

«Όλοι οι άνθρωποι της Μπορούσια με υποδέχτηκαν με μεγάλη θέρμη και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Κάνω προπόνηση δύο φορές την ημέρα σε εντατικούς ρυθμούς και με σπουδαίους παίκτες. Όλα λειτουργούν απολύτως επαγγελματικά, γίνεται σκληρή και πολύ ποιοτική δουλειά και σαφώς ωφελούμαι ιδιαίτερα λίγες εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο. Όλα είναι πολύ όμορφα. Επιστρέφω στην Ελλάδα την Πέμπτη κι έρχομαι ξανά στη Γερμανία τον Αύγουστο, όταν και θ’ αρχίσει το πρωτάθλημα», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Παναγιώτης Γκιώνης αναφορικά με τις πρώτες του εντυπώσεις. Στη συνέντευξη Τύπου της Μπορούσια είχε τονίσει ότι αποτελεί μεγάλο βήμα στην καριέρα του αυτή η μεταγραφή, ότι ενθουσιάζεται στη σκέψη ότι θα δοκιμάσει την εμπειρία του κορυφαίου γερμανικού πρωταθλήματος και ότι θα τα δώσει όλα για να βοηθήσει σημαντικά στην εκπλήρωση των υψηλών στόχων τον σύλλογό του. «Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα και τι βλέψεις έχει. Ο στόχος είναι οι τίτλοι. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας, που με εμπιστεύτηκαν και να πω ότι θα δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους και να κατακτήσουμε τίτλους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γκιώνης στους Γερμανούς δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί τέλος, ότι πέρα από τον ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων Τίμο Μπολ, που αποτέλεσε βασικό κίνητρο για τον Γκιώνη ώστε ν’ αποφασίσει να μετακινηθεί από τη Γαλλία στη Γερμανία, τη φετινή σεζόν αγωνίστηκαν στη Μπορούσια οι επίσης Γερμανοί Κριστιάν Σους, Πάτρικ Μπάουμ, Ρικάρντο Βάλτερ και ο Ινδός Σάραθ Καμάλ Ατσάντα.

 

* Φωτό 1: Ο Παναγιώτης Γκιώνης ποζάρει όλο καμάρι με τη φανέλα της Μπορούσια. Δίπλα του το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα.

* Φωτό 2: Ο team manager της Μπορούσια Αντρέα Πράους, ο άνθρωπος που προσέγγισε από πέρσι τον Γκιώνη, τον καλωσορίζει στην ομάδα και του δίνει τη νέα του φανέλα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ