Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα μετέχουν από αύριο 16 αθλητές κι αθλήτριες

Sxoliko Likeion_aponomi_mathiton

Sxoliko Likeion_aponomi_mathitonΔεκαέξι αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν την ελληνική μαθητική κοινότητα στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα γίνει από αύριο έως την προσεχή Πέμπτη στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας. Στο προάστιο του Παρισιού θ’ αγωνιστούν όλα τα παιδιά, τα οποία είχαν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με βάση τις θέσεις, που κατέλαβαν στο ομαδικό και το ατομικό του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τον Μάρτιο. Ήτοι, η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Διόνυσου με τους Αναστάσιο Ασημακόπουλο, Νικόλαο Ασημακόπουλο, Γιώργο Καλογερόπουλο και Αναστάσιο Δουκέρη, η πρωταθλήτρια ομάδα των μαθητριών του 2ου ΓΕΛ Βούλας με τις Θάλεια Κορδούτη, Στέλλα Πατεράκη, Ιφιγένεια-Κυριακή Παπαγεωργοπούλου και Χριστίνα-Ιωάννα Πιτσούλη και ως επίλεκτοι οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης (από την περιφέρεια Ανατολικής Αττικής), Ανδρέας Τσόπελας (Γ΄Αθήνας), Νίκος  Σιάχος (Κορινθίας), Πέτρος Σιαπκαράς (Κορινθίας), Φιλία Εμίρη (Β΄Αθήνας), Χριστιάνα Κανάρη (Καβάλας), Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Αχαΐας) και Νίκη Μπρισκόλα (Β΄Αθήνας). Τα παιδιά, που είναι στο Παγκόσμιο Σχολικό ως επίλεκτοι, είχαν κατακτήσει, με την ίδια σειρά που αναφέρονται, τις τέσσερις πρώτες θέσεις στο απλό μαθητών και το απλό μαθητριών αντίστοιχα.

Κάποιοι αθλητές αναχώρησαν χτες για τη Γαλλία και οι υπόλοιποι έφυγαν νωρίς σήμερα το πρωί. Αναγκαστικά τα παιδιά θα λείψουν από τους αγώνες των σωματείων τους αυτό το Σαββατοκύριακο στο φινάλε των πρωταθλημάτων. Είχαν ζητηθεί από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναβολές συναντήσεων σε Α1 και Α2 κατηγορία, όμως η ομοσπονδία απάντησε αρνητικά (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους λόγους, που δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα στην ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της httf.gr).  

Η μεγάλη ελληνική αποστολή αποτελείται από 24 άτομα συνολικά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ορίσει επικεφαλής τη διευθύντρια του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Β΄Αθήνας Βούλα Μιχαηλίδου. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού και του απλού, αλλά σημειώνεται ότι στο πρώτο οι ομάδες των επιλέκτων μετέχουν σε ξεχωριστούς αγώνες. Στο Κλερμόν Φεράν θα συνοδεύσουν τους μαθητές τέσσερις προπονητές. Η Διάνα Ζέρδιλα (που αναλαμβάνει το σχολείο της Βούλας), ο Λουίτζι Σκέμβρης (θα είναι υπεύθυνος για τους επίλεκτους), ο Χρήστος Βατσακλής (θα έχει τις επίλεκτες) και ο Αλέξανδρος Μπακόλας (σχολείο Διονύσου). Παρόντες στη Γαλλία θα είναι και δύο διεθνείς Έλληνες διαιτητές, η Ειρήνη Σκάρπου και ο Απόστολος Τσιούνης.

                                      

* Φωτό από την απονομή των επάθλων στους νικητές του απλού μαθητών του Πανελληνίου Σχολικού, που είχε κάνει ο αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κωνσταντίνος Μάκρας. Διακρίνονται από αριστερά οι Ανδρέας Τσόπελας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης και Νίκος Σιάχος.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ