Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το σύστημα διεξαγωγής στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά

Τελικό δεκαήμερο πια, πριν από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά, που αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των αθλητών για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 13 Μαΐου στην Ντόχα. Θα τους διοργανώσει η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Κατάρ υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Aspire Zone. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της I.T.T.F. χτες ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές και είναι συνολικά 123 από 47 χώρες όλου του κόσμου. Στο απλό ανδρών 72 και στο απλό γυναικών 51. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει, ως γνωστόν, ο Κώστας Παπαγεωργίου.

Το τουρνουά θα γίνει σε δύο στάδια και όλοι οι αγώνες με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ. Στο πρώτο στάδιο θα σχηματιστούν 16 γκρουπ, τα οποία θα έχουν από 3 έως και 6 αθλητές το κάθε ένα. Εκείνοι, που θα πάρουν την 1η ή τη 2η θέση στα δικά τους γκρουπ θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο κι εκεί θα εφαρμοστεί το προοδευτικό νοκ άουτ σε ταμπλό των «32». Είναι δεδομένο ότι στον 1ο γύρο θα προκύψουν από την κλήρωση ζευγάρια όπου οι νικητές των γκρουπ θ’ αντιμετωπίσουν αθλητές, που προκρίθηκαν ως 2οι. Το ταμπλό θα προχωρήσει και το λιγότερο δύο άνδρες και δύο γυναίκες θα πάρουν το ολυμπιακό «εισιτήριο» για το Λονδίνο. Ο αριθμός μπορεί ν’ αυξηθεί εάν δεν καλυφθούν τρία ενδεχόμενα, που έχουν να κάνουν με τις θέσεις από τα Προολυμπιακά των ηπείρων, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Πέρα από τους προκρίσεις θα προκύψουν και αρκετές θέσεις αναπληρωματικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η I.T.T.F. προσφέρει και οικονομικό έπαθλο στους πρώτους αθλητές. Συνολικά 16.000 ευρώ, τα οποία θα χωριστούν σε 4.000 στον νικητή και τη νικήτρια, σε 2.000 στους φιναλίστ και σε 1.000 ευρώ στους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ