Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 209 συμμετοχές συνολικά έριξε αυλαία το Παναττικό πρωτάθλημα!

Panattiko paides_2014

Panattiko paides_2014Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε το απόγευμα η αυλαία στο 6ο Παναττικό πρωτάθλημα της Βούλας: Με τις συνολικές συμμετοχές να φτάνουν Panattiko korasides_2014τις 209 και ν’ αποτελούν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στην ιστορία των αναπτυξιακών τουρνουά μετά τις 253 της Σίνδου! Με συναρπαστικές αναμετρήσεις σε παίδες και κορασίδες, τις δύο κατηγορίες, που είχαν μείνει μετά από τις τέσσερις του Σαββάτου. Με αθλητές, γονείς και συνοδούς απόλυτα ικανοποιημένους από την οργάνωση και τις συνθήκες των αγώνων. Με τους διοργανωτές του Α.Ο. Άρης 2006 να δίνουν εορταστικό τόνο στο φινάλε και να ευχαριστούν από μικροφώνου όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του όπεν και φυσικά με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να νιώθει υπέροχα βλέποντας ότι ο θεσμός έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στον χώρο των παιδιών και (των σταθερών χορηγών του αθλήματος) των γονιών τους! Διότι μιλάμε για εντυπωσιακό αποτέλεσμα όταν συμπληρώνονται τα 10 από τα 13 τουρνουά της σεζόν 2013-2014 και το ενδιαφέρον όχι απλά δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται κιόλας! Το Παναττικό πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του δήμου Βάρης‐Βούλας‐Βουλιαγμένης και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή Τάσου Ισαακίδη, ήταν το 3ο φετινό με περισσότερους από 200 αθλητές. Προηγήθηκαν οι 207 στο τουρνουά του Ολυμπιακού και του Φοίνικα και οι 253 στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης!

Στη σημερινή δεύτερη ημέρα πήραν μέρος 55 παίδες (από τους 56 που είχαν δηλώσει συμμετοχή) και 34 κορασίδες (από 35) και πρέπει να θυμίσουμε ότι εκτός από σωματεία της Αττικής βρέθηκαν στη Βούλα ομάδες της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα άρχισε στις 8.30, κράτησε σχεδόν δέκα ώρες και στα 8 τραπέζια καταγράφηκαν πολύ ωραία παιχνίδια σε ομίλους και νοκ άουτ. Και τα δύο χρυσά μετάλλια της ημέρας πήραν παιδιά του διοργανωτή συλλόγου.

Στην κατηγορία των παίδων πρώτευσε ο Ξάνθος Παναγόπουλος, που έδωσε πολύ δυνατό τελικό με τον Γιάννη Ράμμο. Επικράτησε με 3-1 σετ κι αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1ο σετ προηγήθηκε 10-7 και το έχασε, ενώ στο 4ο έκανε ανατροπή από 2-7 πίσω. Η εξέλιξη 10-12, 11-7, 11-7 και 11-9. Ο Παναγόπουλος ήταν νούμερο 3 του αγωνίσματος και ο Ράμμος νούμερο 4. Ο νικητής είχε αποκλείσει στα ημιτελικά το πρώτο φαβορί του τουρνουά, τον Νίκο Βλαχάκη με 3-1 σετ.

Στις κορασίδες κατέκτησε την πρωτιά η 13χρονη Έλλη Φίσερ. Στον αμφίρροπο τελικό έκαμψε τη συμπαίκτριά της Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου με 3-1 σετ (9-11, 11-9, 11-5, 12-10). Όσον αφορά σε κρίσιμα σημεία του αγώνα η Φίσερ ανέτρεψε το 7-9 του 2ου σετ για να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ έσωσε και σετ μπολ στο 4ο όταν η Ισαμπάλογλου προηγήθηκε 10-9. Η Ελένη Σοφρά, που ήταν νούμερο 1 φαβορί, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ισαμπάλογλου με 3-0 σετ.

Φυσικά έγιναν και σε αυτές τις κατηγορίες παιχνίδια «παρηγοριάς» με τον Στέφανο Κουφόπουλο από την Πρόοδο Ραφήνας και τον Σταύρο Γεωργιόπουλο από τον Ολυμπιακό να παίρνουν την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα στο ξεχωριστό ταμπλό των παίδων και τη Μαριάνα Πιτσικάλη του Π.Κ.Δ. Ταύρου με την Ευαγγελία Οικονόμου του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά να κατακτούν τις αντίστοιχες θέσεις στις κορασίδες.

Panattiko episimoiΣτο τέλος των αγώνων το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γ.Σ. Άρης Βούλας  Άγγελος Μακρής είπε δύο λόγια και αφού στάθηκε στη δίψα των παιδιών και των γονέων για τέτοιες διοργανώσεις απηύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του τουρνουά. Τα σωματεία της επαρχίας, την ομοσπονδία, τους χορηγούς, τους επιδιαιτητές, τους διαιτητές, τους προπονητές και τους αθλητές, που ανέλαβαν τη γραμματεία και βέβαια όλους τους αθλητές και τους γονείς τους για τη σπουδαία ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του καθιερωμένου πρωταθλήματος.  

Εκτός από αρκετούς επίσημους, στους αγώνες της Κυριακής έδωσε το «παρών» και η Φρόλικα Ισαακίδου. Η αδερφή του Τάσου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από επτά χρόνια, έκανε απονομή και στους παίδες και στις κορασίδες. Στους νικητές των δύο κατηγοριών, όπως και στους δύο πρώτους των αγώνων «παρηγοριάς», απένειμαν επίσης έπαθλα ο υποψήφιος δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Δημήτρης Δαβάκης, ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος στον ίδιο δήμο Θάνος Ματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπελετσιώτης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού στον δήμο Βύρωνα Θοδωρής Ράμμος, ο γραμματέας της Ε.Α. Βόχας Σωτήρης Σωτηρίου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Ηλίας Χαρίτος και Πέτροβιτς.

Οι νικητές και οι νικήτριες στις δύο κατηγορίες, που έγιναν σήμερα:

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Γιάννης Ράμμος (Α.Ο. Καρέα)

3. Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

-. Νίκος Σωτηρίου (Ε.Α. Βόχας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

-. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)

 

* Φωτό 1: Η απονομή στους νικητές της κατηγορίας παίδων                                                       

* Φωτό 2: Η απονομή στην κατηγορία κορασίδων

* Φωτό 3: Χαμογελαστοί για την επιτυχία του τουρνουά ποζάρουν οι: Γενεράλης (ταμίας του Α.Ο. Άρης), Καρατζάς (διαιτητής), Πλακαντωνάκης (πρόεδρος του Άρη Βούλας), Αργυρουδάκης (αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης), Τσόπελας (μέλος Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.), Ισαμπάλογλου (πρόεδρος του Άρη 2006) και Μακρής (μέλος της διοίκησης του Άρη Βούλας). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ