Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δράση δεκατριών και πλέον ωρών πρόβαλλε άψογα το άθλημα στην πρώτη ημέρα του Παναττικού τουρνουά

P3292808

P3292808Πανδαισία επιτραπέζιας αντισφαίρισης για περισσότερες από 13 ώρες χαρακτήρισε την πρώτη ημέρα του Παναττικού πρωταθλήματος και Panattiko aponomi_pagorasidesδημιούργησε μία πολύ ελκυστική εικόνα για τους μικρούς σε ηλικία αθλητές, τους γονείς και όλους τους φίλους του αθλήματος! Το 6ο διαδοχικό ατομικό τουρνουά της Βούλας άρχισε το Σάββατο με τις κατηγορίες των νέων, των νεανίδων, των παμπαίδων και των παγκορασίδων και συγκέντρωσε 120 συμμετοχές. Το  κλειστό γυμναστήριο του δήμου Βάρης‐Βούλας‐Βουλιαγμένης …φόρεσε τα καλά του και παρουσίασε στον πολύ κόσμο τη νέα του μορφή με τις ξύλινες κερκίδες, την τροπαιοθήκη, τις σημαίες κ.α.. Ο τοπικός Α.Ο. Άρης 2006, που διοργανώνει το αναπτυξιακό όπεν σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο. Επ.Α. και το αφιερώνει στη μνήμη του παλιού αθλητή Τάσου Ισαακίδη, έκανε ό,τι μπορούσε για την οργανωτική επιτυχία και κατάφερε να κυλήσουν όλα ομαλά σ’ ένα μαραθώνιο αγωνιστικό πρόγραμμα από τις 08.30 έως τις 22.00! Το πρωτάθλημα συνεχίζεται αύριο Κυριακή από τις 08.30 (θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα αρχίζει η θερινή ώρα και βάζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά) με τους παίδες και τις κορασίδες. Οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν περίπου στις 18.20 των αγοριών και στις 18.40 των κοριτσιών. 

P3292771Για τις τέσσερις κατηγορίες, που έγιναν σήμερα, χρησιμοποιήθηκαν αρχικά δέκα τραπέζια (για τους παμπαίδες και τις παγκορασίδες) και στη συνέχεια οκτώ. Η πρώτη φάση περιλάμβανε γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ ματς, ενώ έγιναν και  παιχνίδια «παρηγοριάς». Το ωραίο σκηνικό περιλάμβανε και βάθρο νικητών. 

Η κατηγορία των παμπαίδων ήταν η πρώτη χρονικά που ολοκληρώθηκε. Πήραν μέρος 60 αθλητές (από τους 71, που είχαν δηλώσει συμμετοχή) και κυριάρχησε ο Γιάννης Δαμιανής (φωτό πάνω αριστερά). Στον τελικό συνάντησε τον Αλκιβιάδη Σταματούρο και τον κατέβαλλε με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-5). Σημειωτέον ότι στα ημιτελικά έφτασαν τα τέσσερα πρώτα φαβορί. 

Στις παγκορασίδες οι συμμετοχές ήταν 31 με μία μόνο αποχή (η φωτό πάνω δεξιά είναι από την απονομή στις νικήτριες). Στον τελικό συναντήθηκαν το τρίτο φαβορί του αγωνίσματος, η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με το πρώτο, τη Βασιλική Ηλιοπούλου. Νικήτρια αναδείχτηκε η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-1 σετ (11-5, 6-11, 11-9, 11-7).

Στους εφήβους η οικογένεια Δαμιανή πανηγύρισε κι άλλο χρυσό μετάλλιο, σε αυτή την περίπτωση με τον Στράτο. Το νούμερο 1 του τουρνουά ξεπέρασε στον τελικό με 3-1 σετ το εμπόδιο του Γιώργου Σταματούρου. Και οι δύο αθλητές είναι 15 χρονών και αγωνίστηκαν κατ’ επιλογή στην κατηγορία των νέων. Τα σετ 11-3, 12-10, 3-11 και 11-5. Δεν έλειψε κανένας απ’ όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή και αγωνίστηκαν 23 αθλητές.

Στην κατηγορία των νεανίδων μετείχαν τελικά 6 αθλήτριες από τις 8, που επρόκειτο να είναι παρούσες. Την πρωτιά κατέκτησε μία κορασίδα, η 15χρονη Αλεξάνδρα Τουντακώβα, που στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε την αντίσταση της Στέλλας Πατεράκη με 3-2 σετ (5 9-11, 8-11, 11-8, 11-7).

P3292780Αξίζει να σημειωθεί ότι το μικρότερο σε ηλικία παιδί, που έλαβε μέρος στο τουρνουά, ήταν ένα κοριτσάκι της Α΄τάξης του Δημοτικού, η Νεφέλη Πέρτση από τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης (φωτό αριστερά)!

Στους αγώνες παρέστησαν πολλοί επίσημοι και γι’ αυτό οι διοργανωτές κάλεσαν για απονομές περισσότερους από έναν σε κάθε κατηγορία. Εκτός από τους νικητές μάλιστα, πήραν έπαθλο ο 1ος και ο 2ος των αγώνων «παρηγοριάς». Από ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης έκαναν απονομή ο αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Λευτέρης Αργυρουδάκης, η δημοτική σύμβουλος του ίδιου δήμου Λυδία Αργυροπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Δαβάκης, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Βαμβακούση, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλλικράτης Αντωνιάδης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Ελευθερίου. Απονομές έκαναν επίσης ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Τσόπελας, ο πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Επ.Α. Σταύρος Πλακαντωνάκης, ο πρόεδρος του Α.Ο. Άρης 2006 Βασίλης Ισαμπάλογλου και ο ταμίας του ίδιου σωματείου Γιάννης Γενεράλης, ενώ στους εφήβους, στο κλείσιμο της σημερινής ημέρας, έδωσαν τα έπαθλα οι προπονητές Γιώργος Χριστοφοράκης (του Ολυμπιακού), ο Χρήστος Λάμης (του Α.Ο. Ταταύλα) και ο Γιάννης Λογοθέτης (του Γ.Α.Σ. Ελευσίς).

P3292787Στο ταμπλό της «παρηγοριάς» στις παγκορασίδες πρώτευσε η Ιουλία Τσαγκάρη και τη 2η θέση πήρε η Κωνσταντίνα Πατεράκη (και οι δύο από τον Φιλονίκη). Στους παμπαίδες επικράτησε στο αντίστοιχο ταμπλό ο Μάριο Μέρα του Α.Ο. Ελληνικού και τον ακολούθησε ο Αλέξανδρος Μαδέσης του Α.Ο. Ηράκλειο 2001. Στις νεάνιδες ήρθε 1η σε αυτούς τους αγώνες η Δέσποινα Γκοβάτσου του Άρη Βούλας και 2η η Σεφίκα Μεχτέρ του Δ.Α.Ο. Ταύρου και στους νέους ο Αναστάσιος Ασημακόπουλος και ο Απόστολος Δουκέρης αντίστοιχα (αμφότεροι του Α.Ο. Διόνυσου).

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Γιώργος Σταματούρος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Γιάννης Πετρόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

-. Αντρέι-Ράντου Κοντουράρου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Στέλλα Πατεράκη (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Ελένη Στραϊτούρη (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

-. Μαρία Αντωνιάδου (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

1. Γιάννης Δαμιανής (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

2. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

3. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

-. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

2. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

3. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

-. Αθηνά Λιβιεράτου (Αναγεννησιακός Πατρών)

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ