Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Γαλλία ο Γκιώνης με το βλέμμα στον πρώτο τελικό του E.T.T.U. Cup!

Έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του σε επίπεδο συλλόγων είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης. Μετέβη σήμερα στη Γαλλία για διπλή αγωνιστική δραστηριότητα με την Ανζέρ και η προσοχή του είναι από τώρα στραμμένη στον πρώτο τελικό με την Μπορούσια Ντίσελντορφ για το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (E.T.T.U. Cup). Ο αγώνας θα γίνει το προσεχές Σάββατο στη γαλλική κωμόπολη και ο 1ος Μεσογειονίκης θα κάνει εκεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του. Σε αυτό θα τον βοηθήσει σίγουρα, ως πρόβα τζενεράλε και το αυριανό ματς πρωταθλήματος.

Με τη μετάβαση στη Γαλλία ο Γκιώνης άρχισε μία πραγματικά πολύ ξεχωριστή εβδομάδα όσον αφορά στην πολύχρονη καριέρα του σε κλαμπ του εξωτερικού. Στις 5 του μήνα θα γίνει ο πρώτος γηγενής Έλληνας αθλητής, που θα πάρει μέρος σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Συνέβαλε τα μέγιστα στην εντυπωσιακή πορεία της Ανζέρ ως τον τελικό και τώρα θα βρει απέναντί του μία κορυφαία ομάδα, τη νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ την τριετία 2009-2011, Μπορούσια Ντίσελντορφ. Αναντίρρητα η Ανζέρ είναι αουτσάιντερ, πάντως θα κοιτάξει να εξαντλήσει όσες πιθανότητες της αναλογούν. Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 20 Μαΐου.

Πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τους Γερμανούς υπάρχει το βράδυ της Πρωτομαγιάς για το γαλλικό κλαμπ το εντός έδρας ματς με τη Λα Ρομάν για τη 16η αγωνιστική της Α΄εθνικής κατηγορίας. Η Ανζέρ έχει ανέβει στην 8η θέση της βαθμολογίας και λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος θέλει να εξασφαλίσει και τυπικά την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία. Ανεξάρτητα από τους αριθμούς ουσιαστικά την έχει σιγουρέψει εδώ και καιρό, διότι μία ομάδα έχει κάνει γνωστό ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων θα διαλύσει το τμήμα της την επόμενη σεζόν.

Τέλος, για τη 16η αγωνιστική της γαλλικής Λίγκας δίνει αύριο αγώνα και η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα, η οποία υποδέχεται τη Σεν Μορ.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ-Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ερευνητικό πρόγραμμα για αθλητές και αθλήτριες επιτραπέζιας αντισφαίρισης άρχισε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) μαζί με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Είναι μια σύγχρονη και ξεχωριστή, για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, προσπάθεια, που αναφέρεται στο άθλημα. Είναι η δεύτερη φορά που το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α προσπαθούν να ρίξουν φως σε άγνωστες πτυχές του αθλήματος και να διερευνήσουν με καθαρά επιστημονικά κριτήρια τρόπους για την βελτίωση της προπονητικής. Η πρώτη μεγάλης κλίμακας προσπάθεια έγινε το 2004 όπου ένας σημαντικός αριθμός μαθητών/τριών αξιολογήθηκαν σε ειδικές μετρήσεις Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Φυσικής Κατάστασης προκειμένου να μπουν κάποιες βάσεις για την ορθότερη Επιλογή Ταλέντων. Η μελέτη αυτή παρουσιάσθηκε στο Διεθνές συνέδριο της I.T.T.F. το 2005 στη Σαγκάη με πολύ θετικά σχόλια.

Το νέο ερευνητικό πρόγραμμα εξετάζει τις επιδράσεις των ασκήσεων multiball (προπόνηση με πολλά μπαλάκια) στη φυσική κατάσταση και τεχνική αθλητών των λεγόμενων παραγωγικών κατηγοριών. Για πρώτη φορά 30 αθλητές/τριες αξιολογήθηκαν με εργομετρικά τεστ καθώς και με ειδικές δοκιμασίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Σε αυτούς θα εφαρμοστεί ειδικό πρόγραμμα προπόνησης με multiball training και θα επαναξιολογηθούν μετά από 10 και 13 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την εφαρμοσμένη προπονητική. Υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής Θεόφιλος Πυλιανίδης, ενώ η έρευνα υπάγεται στα πλαίσια της Διδακτορικής Διατριβής του ομοσπονδιακού προπονητή Μιχάλη Κατσικαδέλη. Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του συνεργάτη της ομοσπονδίας Παντελή Νικολαΐδη.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ