Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τη 2η θέση πάει στα πλέι οφ της Α1 Ιταλίας η Νορμπέλο, νικηφόρα τελείωσε τα παιχνίδια του στη Γερμανία ο Παπαδημητρίου

Papadaki se_aspromavro

Papadaki se_aspromavroΠολύ ενδιαφέροντα είναι τα τελευταία νέα για δύο Έλληνες «ξενιτεμένους», που  αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Ιταλίας και της Γερμανίας. Στη100 national_team Α1 κατηγορία γυναικών της γειτονικής χώρας η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη εξασφάλισε τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με αυτή θα πάει στα πλέι οφ της πρώτης 4άδας προσβλέποντας ακόμα και στον τίτλο! Στη Μπουντεσλίγκα 2 των ανδρών ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ολοκλήρωσε θετικά την παρουσία του στη Μπρακβέντε μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Η νέα χρονιά είναι σίγουρο ότι θα τον βρει σε άλλο μέρος διότι η ομάδα του δεν αποφεύγει τον υποβιβασμό από τον όμιλο του βορρά και αυτομάτως θα μειωθούν οι οικονομικές της δυνατότητες. Αγωνιστική δραστηριότητα είχε τις τελευταίες ημέρες και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα στην Α΄κατηγορία της Τσεχίας, ενώ ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει τα πρώτα του παιχνίδια στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας ο Λευτέρης Μάκρας.

«Μεταφερόμαστε» στην Ιταλία πρώτα όπου η Νορμπέλο έδωσε το τελευταίο τριήμερο στην έδρα της ένα εξ αναβολής παιχνίδι για τη 12η κι ένα προγραμματισμένο για τη 13η αγωνιστική και σημείωσε ισάριθμες νίκες. Την Παρασκευή κατέβαλλε την Τραμίν με 4-1 και το Σάββατο την Κάστελ Γκοφρέντο με το ίδιο σκορ. Στην πρώτη αναμέτρηση η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών επιβλήθηκε με 3-1 σετ της Τζόρτζια Πικολίν και με 3-0 της Μίριαμ Σάτλερ. Στη δεύτερη έχασε 3-2 από την Μπιάνκα Μπράκο και νίκησε την ασιατικής καταγωγής Λε Θι Χονγκ Λοάν με 3-1 σετ.

Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση των δύο γύρων η Νορμπέλο βρίσκεται στη 2η θέση με 22 βαθμούς και δεν θ’ αλλάξει κάτι εν όψει των πλέι οφ. Ο λόγος είναι ότι η πρωτοπόρος Ζευς, που συγκεντρώνει 24 βαθμούς, διατηρεί το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Ακόμα κι αν χάσει στη 14η και τελευταία αγωνιστική, με ταυτόχρονη νίκη της Νορμπέλο, υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια γιατί νίκησε 4-0 στον 2ο γύρο (με απούσα τη Στεφάνοβα πάντως) κι έχασε 4-1 στον 1ο.

Ως εκ τούτου το τελευταίο ματς της ομάδας από τη Σαρδηνία, εκτός έδρας με τη Κορτεματζιόρε στις 4 Απριλίου, δεν έχει βαθμολογική σημασία και γι’ αυτό η Παπαδάκη δεν θα δώσει το «παρών» και θα ξαναπάει στην Ιταλία κατευθείαν για τα πλέι οφ.

Σημειωτέον, ότι η Κορτεματζιόρε θα τερματίσει σίγουρα στην 3η θέση της κανονικής δάρκειας και θα είναι αντίπαλος της Νορμπέλο στα ημιτελικά των πλέι οφ. Η 1η και η 4η της βαθμολογίας σχηματίζουν το άλλο ζευγάρι και γίνονται ματς μέσα-έξω για να προκύψουν οι φιναλίστ του τελικού. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελειώνει στις 16 Απριλίου και τα πλέι οφ κάνουν πρεμιέρα στις αρχές Μαΐου. Η Νορμπέλο, που έχει πλατιά δημοτικότητα στο νησί και όλοι οι αγώνες της εντός κι εκτός έδρας έχουν ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ (!), είχε αγωνιστεί και πέρσι στα πλέι οφ (επίσης με την Παπαδάκη στη σύνθεση φυσικά) και είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά.

Στη 2η κατηγορία ανδρών της Γερμανίας και τον όμιλο του βορρά ο Παπαδημητρίου ολοκλήρωσε τη σεζόν με νίκες σε απλό και διπλό και βοήθησε τη Μπρακβέντε να προσθέσει δύο βαθμούς στο ενεργητικό της. Η ομάδα του όμως, υποβιβάζεται στην 3η κατηγορία κι αυτός είναι και ο λόγος, που δεν θα μείνει εκεί για δεύτερη χρονιά. Η Μπρακβέντε κατέβαλλε στην έδρα της με 6-0 την ουραγό Χάντεν. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών πέτυχε πολύ δύσκολη νίκη εναντίον του Κινέζου Βαγκ Ξι με 3-1 σετ, ενώ νωρίτερα είχε θετικό αποτέλεσμα και στο διπλό με συμπαίκτη τον Σούμποτιτς (3-1 τους Πρζίμπιλικ/Κόστνερ).

Η Μπρακβέντε είναι στην 6η θέση της κατάταξης με 15 βαθμούς ύστερα από 17 ματς. Ισοβαθμεί με την Όμπερ Έρλενμπαχ, που υπολογίζεται ως 5η, όμως τόσο αυτή η ομάδα, όσο και η Κολωνία (σ.σ. πρώην του Παπαδημητρίου) των 14 βαθμών έχουν δώσει από 16 αγώνες. Επιπλέον, η Μπρακβέντε αντιμετωπίζει στο φινάλε την πρωτοπόρο Σβάλμπε Μπεργκνέουσταντ, που είναι και σίγουρη πρωταθλήτρια. Μετά την απόφαση της γερμανικής ομοσπονδίας να οργανώσει ενιαία Μπουντεσλίγκα 2 και να ενώσει βορρά και νότο, πέφτουν κατηγορία φέτος οι 5 από τις 10 ομάδες τόσο από τον έναν όμιλο όσο κι από τον άλλον! Συνεπώς ήταν εξαιρετικά δύσκολο από την αρχή για την Μπρακβέντε να κερδίσει την παραμονή και αυτή μπορεί να έρθει τώρα μόνο με θαύμα.

Ο αριστερόχειρας διεθνής κάλυψε με τις συμμετοχές του τα συμφωνηθέντα με τη διοίκηση και δεν θ’ αγωνιστεί στην τελευταίο παιχνίδι. Παράλληλα, είναι ήδη σε αναζήτηση νέας ομάδας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό διότι η Μπρακβέντε έκανε γνωστό ότι με τον υποβιβασμό χάνει χορηγούς και δεν θα έχει την οικονομική ευχέρεια για επέκταση της συνεργασίας. Παίζοντας πάντα με αθλητές των θέσεων 1 και 2 της εκάστοτε αντιπάλου ο Παπαδημητρίου είχε προσωπικό απολογισμό στο φετινό πρωτάθλημα 12 νίκες και 19 ήττες (7-9 στον 1ο γύρο και 5-10 στον 2ο), ενώ στο διπλό σημείωσε 8 νίκες και 9 ήττες (4-5 και 4-4 αντίστοιχα). Να προστεθεί ότι στο απλό είχε την ατυχία να χάσει επτά παιχνίδια με 3-2 σετ. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 13 Απριλίου.

Στην Α΄κατηγορία γυναικών της Τσεχίας τώρα, η Τσεκούρα συνέχισε με πολύ καλά αποτελέσματα, άσχετα αν η ομάδα της, η Σλαβόι Πράγας, παραμένει στην τελευταία θέση με νέες ήττες και οδηγείται οριστικά στον υποβιβασμό. Την προπερασμένη αγωνιστική η Σλαβόι κάμφθηκε με 6-3 από τη Σοκόλ Νούσλε, αλλά η νεαρή αθλήτρια πέτυχε και τις τρεις νίκες της ομάδας της. Με σκορ 3-1 κατέβαλλε τις Μαρκέτα Βοντράκοβα, Κατρίν Βαϊκόβα και Λένκα Ραντνίκοβα.  

Την προηγούμενη αγωνιστική καταγράφηκε νέα ήττα, αυτή τη φορά με 6-2 από τη SKΝτόμπρε. Η Τσεκούρα σημείωσε άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα, ξανά με 3-1 εναντίον της Ντανιέλα Ροζίνκοβα, ενώ έχασε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ (και 11-8 το «κόντρα») από την Ιβάνα Πελκμάνοβα. Το πρωτάθλημα τελειώνει (μόνο οι έξι πρώτες ομάδες συνεχίζουν σε πλέι οφ) και με σίγουρο τον υποβιβασμό αναμένεται να λήξει και η συνεργασία της πρώην διεθνούς με τη Σλαβόι.

Στη Γαλλία τέλος, ο Μάκρας δεν έχει αγωνιστεί το 2014 στην 4η κατηγορία με την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 διότι έχει ολοκληρώσει τα πέντε ματς, που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Στη συμφωνία όμως, είναι να χρησιμοποιηθεί και σε δύο παιχνίδια της Αμικάλ 1 στη 2η κατηγορία και η αρχή θα γίνει την άλλη Τρίτη. Ο 27χρονος πρωταθλητής ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στην πολύ δυνατή ProBκαι θ’ αντικαταστήσει τον (συμπαίκτη του εκεί αλλά και στο Πέρα Αθηνών) Κώστα Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει κανονίσει με την ομάδα να μην ταξιδέψει στη Γαλλία.

Σημειωτέον, ότι στο νέο έτος δεν έχει παίξει ούτε ο Γιώργος Φραγκούλης στην 3η κατηγορία της Γαλλίας με την Μπαγιάρ Αρζεντάν 2. Η ομάδα του έχει τρεις νίκες και μία ήττα στο γκρουπ της δεύτερης φάσης, ενώ ο ίδιος παίρνει πολύτιμες εμπειρίες στην Α΄κατηγορία με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν 2.

 

* Ασπρόμαυρη αγωνιστική φωτό της Παπαδάκη με τη φανέλα της Νορμπέλο από το σάιτ του σωματείου.

* Δεξιά ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (σε φωτό του Πέτρου Γιαννακούρη) διακρίνεται σε προπόνηση της εθνικής ομάδας.                                                            

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ