Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανοιχτό τουρνουά στα Χανιά σημείωσε μεγάλη επιτυχία με 70 συμμετοχές!

Xania tournoua_2014

Xania tournoua_2014Την ανάγκη για δράση και ψυχαγωγία με τη μικρή ρακέτα σ’ ένα μέρος που δεκαετίες τώρα καλλιεργεί την επιτραπέζια αντισφαίριση, κατέδειξε η επιτυχία του ανοιχτού τουρνουά, το οποίο έγινε το Σάββατο 22 Μαρτίου στα Χανιά! Την πρωτοβουλία πήρε ο Ο.Α. Χανίων και ανέλαβε την οργάνωση του πρωταθλήματος στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης. Προσκάλεσε επίσημους αθλητές και ανεξάρτητους όλων των ηλικιών, δημιούργησε τρεις μικτές κατηγορίες και η ιδέα είχε τέτοια απήχηση, που ανταποκρίθηκαν 70 άτομα! Πήραν μέρος αθλητές κι αθλήτριες από τα Χανιά και το Ηράκλειο και ήταν η πρώτη φορά (στα τελευταία τουλάχιστον χρόνια), που διεξήχθη event με τέτοια εμβέλεια στην Κρήτη. Μέχρι τώρα διοργανώνονταν κάποιοι αγώνες τοπικά σε πόλεις κι όπως έλεγε ο επικεφαλής προπονητής του Ο.Α. Χανίων Μιχάλης Αγγελίδης η μεγάλη απήχηση των αγώνων δημιουργεί στους διοργανωτές την ώθηση για τη διεξαγωγή κι ενός Παγκρήτιου τουρνουά.

Αγωνίστηκαν αθλητές από τον Ο.Α.Α. Ηρακλείου, τον Ο.Α. Χανίων, τον Ο.Α. Χανίων 2000 και τον Πανακρωτηριακό (σωματείο από το Ακρωτήρι Χανίων). Οι ανεξάρτητοι έφτασαν τους 16, ενώ υπήρχαν ακόμα μία συμμετοχή από την Αθήνα (Θανάσης Δελαρόκας) και άλλη μία παλιού Αθηναίου αθλητή, ο οποίος ζει μόνιμα στα Χανιά και απέκτησε ξανά επαφή με το άθλημα ύστερα από 25 χρόνια (Γιώργος Χατζηπλής)!

Έγιναν τρεις μικτές κατηγορίες και οι συμμετέχοντες έπαιξαν πρώτα σε ομίλους και μετά (οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα γκρουπ) σε νοκ άουτ παιχνίδια. Η 1η κατηγορία αφορούσε παμπαίδες και παγκορασίδες, δηλαδή μαθητές και μαθήτριες έως 12 ετών. Η 2η τους ανεξάρτητους όλων των ηλικιών, όσους δηλαδή δεν έχουν δελτίο σε κάποιο σωματείο και η 3η νυν ή πρώην αθλητές και αθλήτριες.

Στους αγώνες για τους μαθητές δημοτικών σχολείων πρώτευσε ο Στέφανος Σταγκουράκης, που αγωνίζεται στον Πανακρωτηριακό. Στον τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του Γιώργου Παυλάκη του Ο.Α.Α. Ηρακλείου. Την 3η θέση «μοιράστηκαν» η Μαρία Τρύφωνος και ο Μπάμπης Φραγκάκης.

Στην κατηγορία των ανεξαρτήτων αναδείχτηκε νικητής ο Γιάννης Κοκκινάκης. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιωάννης Γκούβερης και το χάλκινο ο Μανώλης Κοκκινάκης και η Γωγώ Πρωτοπαπαδάκη.

Στην κατηγορία των αγωνιστικών τμημάτων τέλος, κατέκτησε την πρωτιά ο Ανδρέας Φανουράκης του Πανακρωτηριακού. Στον τελικό συνάντησε αθλήτρια μάλιστα, τη Δωροθέα Δελάκη κι επικράτησε με 3-2 σετ ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση. Την 3η θέση πήραν η Στέλλα Λαδάκη και ο Τάσος Πουλιέζος.

 

* Φωτό: Γενική άποψη από το κλειστό γυμναστήριο των Χανίων στη διάρκεια των αγώνων.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ