Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόωρος αποκλεισμός της Εξάρχου και άλλες εκπλήξεις στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Xovsepian 1

Xovsepian 1Κάθε άλλο παρά προβλέψιμη εξέλιξη είχε σήμερα, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου IMG 5946πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Σημειώθηκαν αρκετές εκπλήξεις και η μεγαλύτερη ήταν ότι υπέστη αποκλεισμό-σοκ στα γκρουπ η Φιλαρέτη Εξάρχου, πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού το 2012 και βασικό μέλος της εθνικής γυναικών! Επίσης στις γυναίκες διαφοροποίησε τα δεδομένα το γεγονός ότι το νούμερο 1 φαβορί του απλού και τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας Λάουρα Νικουλάε επέλεξε να μην «κατέβει» στο απλό και αγωνίζεται μόνο στο διπλό! Στους άνδρες το αποτέλεσμα, που δημιούργησε  τεράστια αίσθηση ήταν η νίκη του Πατρινού Ανδρέα Τσεγγενέ επί του έκτου φαβορί του απλού, του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου, στα γκρουπ! Δυνατά παιχνίδια έγιναν και στα νοκ άουτ, ενώ καταγράφηκε και μία σπουδαία κίνηση φερ πλέι από τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη σε καθοριστικό σημείο του αγώνα με τον Λευτέρη Μάκρα. Η κορυφαία διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του επί σειρά ετών εφόρου του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Δάμωνα Δαμιανίδη ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι και τα σημερινά δρώμενα προμηνύουν πολύ ενδιαφέρον φινάλε. Από τις 10 το πρωί αρχίζουν οι προημιτελικοί και γύρω στις 12.30 υπολογίζεται να γίνουν οι τελικοί του διπλού και στις 13.00 του απλού. Στις φωτό, αριστερά η Ρόζα Χοβσεπιάν, που προκάλεσε τον πρόωρο αποκλεισμό της Εξάρχου και δεξιά ο Ανδρέας Τσεγγενές, που έκανε την έκπληξη κόντρα στον Κωνσταντινόπουλο (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).

Οι συμμετοχές ήταν τελικά 32 στους άνδρες (από 36) και 18 στις γυναίκες (από 22). Η Νικουλάε προτίμησε να μείνει έξω από το απλό, η διεθνής νεάνιδα Θάλεια Κορδούτη απουσίασε λόγω τραυματισμού, ενώ στους άνδρες οι πρώην διεθνείς Αντώνης Μαλινάκης και Γιάννης Γεωργαντάς ήταν μέσα στους αθλητές, που δεν αγωνίστηκαν. Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν αρχικά 10 γκρουπ και μετά έγινε ταμπλό των «32» με πολλά bye. Όλα τα φαβορί προχώρησαν στην 8άδα, όμως μέχρι να συμβεί αυτό έγιναν παιχνίδια, που συγκέντρωσαν όλη την προσοχή του κοινού.

Στο 6ο γκρουπ κατ’ αρχάς, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων Ανδρέας Τσεγγενές έκανε μεγάλη εμφάνιση και κατέβαλλε τον διεθνή Γιώργο Κωνσταντινόπουλο με 3-2 σετ! Δεν μπόρεσε όμως, να φτάσει και σε δεύτερη έκπληξη και αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία. Ο Κωνσταντινόπουλος νίκησε με 3-0 σετ τον Γιάννη Παπαδάκη, ο τελευταίος έκαμψε με 3-1 τον Τσεγγενέ κι έτσι από την ισοβαθμία ευνοήθηκαν ο Κωνσταντινόπουλος και ο Παπαδάκης παίρνοντας την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα.

Στο 4ο γκρουπ είναι αξιοσημείωτη η επικράτηση του Θεσσαλονικιού Δημήτρη Καλαϊτζή απέναντι στον αμυντικό Χρήστο Τσαρσιταλίδη. Τον νίκησε με 3-2 σετ και πήρε και την πρόκριση στον γύρο των «32» ως 2ος , καθώς σημείωσε δύο νίκες ο Γιάννης Βλοτινός.

Στα νοκ άουτ …έβγαλαν απαιτήσεις αρκετά αουτσάιντερ και θα μπορούσε να γίνει κάποια ακόμα έκπληξη. Στον 2ο γύρο (σ.σ. των «16») ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος κινδύνεψε άμεσα με αποκλεισμό από τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών Σπύρο Κιούφη. Το συναρπαστικό παιχνίδι πήγε στο 5ο και τελευταίο σετ (από αύριο θα εφαρμοστεί το σύστημα «ο καλύτερος των επτά σετ») κι εκεί ο αθλητής του Π.Κ.Δ. Ταύρου προηγήθηκε με 5-1. Το όγδοο φαβορί του αγωνίσματος όμως, γύρισε την κατάσταση και πέρασε στην 8άδα.  

Επίσης στους «16» ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων Κωνσταντίνος Αγγελάκης ήταν πολύ ανταγωνιστικός κόντρα στον περσινό δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών Λευτέρη Μάκρα. Ο δεύτερος επικράτησε με 3-1 σετ, αλλά το παιχνίδι θα μπορούσε να πάει στο 5ο σετ αν ο νεαρός αμυντικός δεν αναδείκνυε εντυπωσιακά το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι. Στο ματς μπολ με 14-13 ο Μάκρας έκανε «σόρι», που είδαν ελάχιστοι (το μπαλάκι πήγε στην κόχη του τραπεζιού). Πριν ακόμα αποφανθεί ο διαιτητής ο Αγγελάκης το υπέδειξε αμέσως κι έτσι τελείωσε ο αγώνας!

Στο απλό γυναικών δημιουργήθηκαν στην πρώτη φάση 6 γκρουπ. Η «βόμβα» με την Εξάρχου «έσκασε» στο 5ο γκρουπ. Το έκτο φαβορί του αγωνίσματος έπεσε θύμα έκπληξης από την καταπληκτική Ρόζα Χοβσεπιάν! Η αθλήτρια της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης έκανε το τέλειο παιχνίδι και επιβλήθηκε της Εξάρχου με 3-0 σετ. Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη για την προπέρσινη πρωταθλήτρια του αγωνίσματος διότι αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία! Νίκησε με 3-1 σετ τη Δέσποινα Δάνδουλα και η πρώην διεθνής κατέβαλλε τη Χοβσεπιάν με 3-0. Στην ισοβαθμία η Δάνδουλα ήρθε 1η με 4 σετ υπέρ και 3 κατά, η Χοβσεπιάν 2η με 3-3 και η Εξάρχου περιορίστηκε αναπάντεχα στην τελευταία θέση με 3-4.  

Στο 3ο γκρουπ η επικεφαλής Μαρία Χριστοφοράκη τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Κωνσταντίνα Παρίδη, καθώς ανέτρεψε τα πράγματα στο 5ο σετ από 4-7 και 9-10 πίσω! Εκτός από τη βασική αθλήτρια της εθνικής γυναικών προχώρησε στον ταμπλό των «16» και η Νίκη Μπρισκόλα, που επίσης νίκησε την Παρίδη.

Στα διπλά δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο. Στις γυναίκες τα ζευγάρια ήταν 9 κι έτσι για να συμπληρωθεί ο προημιτελικός γύρος έγινε μόνο ένας αγώνας με τις Δέσποινα Δάνδουλα/Κωνσταντίνα Παρίδη να νικούν τις Ιωάννα Γερασιμάτου/Ρόζα Χοβσεπιάν με 3-0 σετ.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών σε όλα τα αγωνίσματα είναι τα εξής:

Απλό ανδρών:

Κώστας Παπαγεωργίου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Αμφιθέας)

Λευτέρης Μάκρας (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Γιάννης Βλοτινός (Αετοί Πόλης)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Αμφιθέας)

Ντανιέλ Τσιόκας (Ολυμπιακός)-Κώστας Λαγογιάννης (Πέρα Αθηνών)

Απλό γυναικών:

Χριστίνα Φίλη (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Αλίκη Κιούφη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

Φιλία Εμίρη (Α.Ε. Αθηνά)-Μαρία Χριστοφοράκη (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

Γεωργία Ζαβιτσάνου (Ολυμπιακός)-Ελένη Γεωργιάδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)–Όλγα Γεωργοπούλου (Πέρα Αθηνών)

Διπλό ανδρών:

Κώστας Παπαγεωργίου/Γιάννης Βλοτινός (Πέρα Αθηνών/Αετοί Πόλης)-Νίκος Αντωνιάδης/Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πρόοδος)

Μιχάλης Τσαχάκης/Σπύρος Κιούφης (Γ.Σ. Άρης Βούλας/Π.Κ.Δ. Ταύρου)-Κώστας Λαγογιάννης/Λευτέρης Μάκρας

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος/Γιώργος Κανάσης (Α.Ο. Αμφιθέας/Α.Ο. Πεύκης)–Χρήστος Τσαρσιταλίδης/Ντανιέλ Τσιόκας (Άρης Βούλας/Ολυμπιακός)

Πάρις Ζώνιος/Κώστας Μουτσάκης (Α.Ο. Ταταύλα/Ο.Α. Χανίων)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Τάσος Ρηνιώτης (Α.Ο. Αμφιθέας/Ολυμπιακός)

Διπλό γυναικών:

Λάουρα Νικουλάε/Χριστίνα Φίλη (Πέρα Αθηνών)-Ελένη Γεωργιάδου/Καλλιόπη Σωτηροπούλου Πεσιρίδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

Γεωργία Χατζηλυγερούδη/Φρόσω Τσαχάκη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας/Άρης Βούλας)-Αλίκη Κιούφη/Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

Γεωργία Ζαβιτσάνου/Όλγα Γεωργοπούλου (Ολυμπιακός/Πέρα Αθηνών)-Δέσποινα Δάνδουλα/Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός/Φοίνικας Πειραιά)

Φιλία Εμίρη/Νίκη Μπρισκόλα (Α.Ε. Αθηνά)-Μαρία Χριστοφοράκη/Φιλαρέτη Εξάρχου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας/Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΖΕ

Με νέα ήττα 3-0 από την Ποντουάζ έφτασε στο τέλος της το βράδυ της Παρασκευής η πολύ καλή πορεία της Ανζέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη προχώρησε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της κι εκεί κάμφθηκε από την επίσης γαλλική Ποντουάζ με δύο ήττες 3-0. Μάλιστα, από την ίδια αντίπαλο έχει χάσει χωρίς να πάρει επιμέρους παιχνίδι και στη φετινή γαλλική λίγκα (4-0)! Μετά το αποτέλεσμα στο εντός έδρας ματς στις 7 Μαρτίου (χωρίς τον Γκιώνη στη σύνθεση) η χτεσινή ρεβάνς είχε τυπικό χαρακτήρα. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη φανέλα της Ανζέ πριν από τη μεταγραφή στη γερμανική Μπορούσια και γνώρισε την ήττα από τον Κινέζο Βανγκ Τζιαν Τζουν με 3-1 σετ. Στο 1ο σετ βρέθηκε πίσω με 4-1 και αντέδρασε σωστά και αργότερα έσωσε τρία σετ μπολ του Ασιάτη για να προηγηθεί. Στο 4ο σετ έχανε 10-6 και πλησίασε στον πόντο, όμως δεν μπόρεσε να πάει το σετ στην παράταση και να διεκδικήσει την ισοφάριση. Η Ποντουάζ (που επίσης σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία) θα περιμένει λίγες ημέρες μέχρι να μάθει τον αντίπαλό της στον διπλό τελικό, καθώς ο επαναληπτικός στη ρωσική κόντρα της Όρενμπουργκ με την UMMCΒερκνάγια θα γίνει στις 11 Απριλίου και όλα είναι ανοιχτά μετά την επικράτηση της δεύτερης με 3-2. Πάντως, έγινε το τρίτο γαλλικό κλαμπ, που θα μετάσχει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από την Καέν το 1999 (νικήτρια) και τη Σαρτρ το 2013 (φιναλίστ).   

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ποντουάζ-Ανζέ 3-0:

Βανγκ Τζιαν Τζουν-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (14-16, 11-7, 11-8, 11-9)

Κρίστιαν Κάρλσον-Γενς Λούντκβιστ 3-2 (11-5, 7-11, 11-2, 7-11, 11-7)

Μάρκος Φρέιτας-Μισέλ Μαρτίνεζ 3-1 (11-7, 8-11, 11-5, 11-6)

* Ο τελικός του E.T.T.U. Cup ανδρών θα είναι γερμανική υπόθεση. Χτες έγιναν και οι δύο ρεβάνς των ημιτελικών κι ενώ η Οχσενχάουζεν είχε απλά να επικυρώσει το εισιτήριο απέναντι στην αυστριακή Βάλτερ Βελς, η Σααρμπρίκεν κατάφερε να περάσει στον τελικό με εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα στη γαλλική Λα Ρομάν. Είχε χάσει με 3-1 και κακή διαφορά στα σετ στο πρώτο παιχνίδι και την Παρασκευή στη Γερμανία επιβλήθηκε 3-0. Η Οχσενχάουζεν κατέβαλλε με 3-1 τη Βάλτερ Βελς και προκρίθηκε με δύο νίκες. Η Σααρμπρίκεν έχει στη βασική τριάδα τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ και τον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς και η επίσης γερμανική Οχσενχάουζεν τον Κορεάτη Ρίου Σέουνγκ Μιν, τον Ρώσο Κιρίλ Σκάσκοφ και τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί.

                                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ