Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εξαντλεί όλα τα οικονομικά περιθώρια η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και συνεχίζει την αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι τα τέλη Απριλίου!..

EFOEpA simaies

EFOEpA simaiesΤη γενναία απόφαση να συνεχίσει την αγωνιστική δραστηριότητα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου, παρά την ασφυξία που της δημιουργεί η έλλειψη χρημάτων, πήρε απόψε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης! Ως γνωστόν, είχε εξουσιοδοτηθεί από την πρόσφατη γενική συνέλευση των σωματείων-μελών να εξετάσει ενδελεχώς την κατάσταση και να δει τι μπορεί να κάνει με την πενιχρή επιχορήγηση των 220.000 ευρώ για το 2014. Ύστερα από δραματική συνεδρίαση λοιπόν, η οποία ολοκληρώθηκε στις 9.30 το βράδυ και κράτησε 3,5 ώρες, διαπιστώθηκε ότι τα χρηματικά διαθέσιμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μαζί με τις όποιες ταμειακές διευκολύνσεις έχουν γίνει από διάφορες πλευρές (μέλη του Δ.Σ., γονείς, ακόμα και αθλητές) και φυσικά το ποσό της επιχορήγησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, φτάνουν για να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι αγώνες μόλις για 1,5 μήνα ακόμα! Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα γίνεται και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού στο Τόκιο, για το οποίο επίσης πάρθηκε απόφαση να μετάσχουν οι εθνικές ομάδες ανδρών-γυναικών αρκεί να ευοδωθούν διαπραγματεύσεις οικονομικού περιεχομένου με διάφορους εμπλεκόμενους! Σκεπτόμενη κυρίως τους αθλητές και τους γονείς το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πράττει το καλύτερο δυνατό με βάση τα τωρινά δεδομένα, αλλά κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι απαιτούνται εντυπωσιακές εξελίξεις προς το θετικό για να υπάρξει αύριο από τον Μάιο κι έπειτα!!! Αν συνεχιστεί η ίδια απελπιστική κατάσταση τότε οι αγώνες θα σταματήσουν και σύσσωμη η διοίκηση θα παραιτηθεί!!!

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τη βαριά ατμόσφαιρα, το απαισιόδοξο κλίμα, που αποτυπώθηκε και στη γενική συνέλευση του προηγούμενου Σαββάτου, ελάχιστα μόλις 24ωρα μετά τη δημοσίευση των προϋπολογισμών. Ήταν δεδομένη η απειλή για άμεση διακοπή των διοργανώσεων, ωστόσο οι διοικούντες της ομοσπονδίας αποφάσισαν να εξαντλήσουν όλα τα οικονομικά περιθώρια και να περάσουν το μήνυμα πως ούτε αυτή τη φορά σκοπεύουν να το βάλουν εύκολα κάτω. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών διεξάγεται κανονικά το προσεχές Σαββατοκύριακο, το πλάνο δεν αλλάζει μέχρι τα τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου, αλλά από κει και πέρα τα χρήματα τελειώνουν και αναζητείται …θαύμα.

Μία τέτοια εντυπωσιακή εξέλιξη μπορεί να καταγραφεί αν φέρει αποτέλεσμα η προσπάθεια, που υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός ώστε να εξασφαλίσει πρόσθετη επιχορήγηση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα μέλη της διοίκησης υπογράμμισαν ότι για τη σημερινή απόφασή τους μέτρησαν ιδιαίτερα και την ειλικρινή πρόθεση του υφυπουργού να βοηθήσει τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Δεν παραβλέπουν τη φροντίδα και την αγάπη, που έχει δείξει για το άθλημα ο Γιάννης Ανδριανός και με την απόφαση τους θέλουν να του δώσουν χρόνο και διάθεση να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να βρει επιπλέον χρήματα για τις αθλητικές ομοσπονδίες. Ελπίζουν λοιπόν, αλλά βέβαια, την ίδια στιγμή παραδέχονται ότι δεν γίνεται να θεωρήσουν τίποτα σίγουρο όταν τα πράγματα στη χώρα είναι γενικώς ρευστά στο οικονομικό κομμάτι. Η κατάσταση στο άθλημα μάλιστα, δεν οδηγείται σε αδιέξοδο μόνο επειδή θα στερέψει το ταμείο, αλλά και γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι κυρώσεων σε προσωπικό επίπεδο για τα μέλη της διοίκησης και κυρίως τον πρόεδρο Μανώλη Κολυμπάδη από πιθανές οικονομικές εκκρεμότητες της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προς το κράτος όσο μικρές κι αν είναι!

Το πνεύμα, στο οποίο κινήθηκαν οι διοικούντες ήταν το εξής: «Συνεχίζουμε μόνο προς χάρη των αθλητών και των γονιών, που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια, διότι δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Πέρα από τον Απρίλιο δεν βγαίνουμε. Κάθε λογικός άνθρωπος θ’ αποφάσιζε σήμερα την άμεση παύση των αγώνων και την παραίτηση, αλλά δεν μας πήγαινε η καρδιά να τα παρατήσουμε και βάζουμε το κεφάλι μας στον ντορβά μέχρι το τέλος Απριλίου με τις αρχές Μαΐου. Ελπίζουμε σε κάτι θετικό από τις υποσχέσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, που ξέρουμε πόσο ενδιαφέρεται για το καλό του αθλήματος, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε μεγάλη βάση, αφού δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη χώρα σε γενικότερο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Αν δεν μεσολαβήσει κάτι συγκλονιστικό στον επόμενο ενάμιση μήνα, η ομοσπονδία θ’ αναγκαστεί να διακόψει τις αγωνιστικές δραστηριότητες και το συμβούλιο θα παραιτηθεί. Για όλους και κυρίως τον πρόεδρο, μπορεί να προκύψουν επιπτώσεις από εκπρόθεσμες καταβολές χρημάτων της ομοσπονδίας προς το κράτος και δεν νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να συνεχίζεις έτσι. Όταν το χόμπι σου κατακτά βραχνάς και δημιουργούνται τέτοιοι κίνδυνοι για σένα και την οικογένειά τότε δεν αξίζει να το παλεύεις».

* Όπως προαναφέραμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θα πάνε στην Ιαπωνία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η σημασία που έχει για τους ανθρώπους του αθλήματος να είναι εκεί η δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική μας ομάδα των ανδρών φαίνεται και από το ξεχωριστό ρεπορτάζ της E.T.T.U. «Η Ελλάδα κοιτάζει την πρώτη 12άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος», έγραψε στην ιστοσελίδα της η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος, δημοσιεύει φωτογραφία του Καλλίνικου Κρεάνγκα και φιλοξενεί δηλώσεις του Κώστα Βατσακλή. Ο ομοσπονδιακός προπονητής χαρακτήρισε καλή την κλήρωση με τις Ιαπωνία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ρουμανία, Ουγγαρία και τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος της ομάδας του είναι να μπει στην τελική 12άδα της κορυφαίας διοργάνωσης.

* Η θαυμάσια πορεία της Ανζέ στο Τσάμπιονς Λιγκ αναμένεται να φτάσει αύριο Παρασκευή στο τέλος της. Η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη δίνει εκτός έδρας τον δεύτερο ημιτελικό με την Ποντουάζ κι έχοντας χάσει (χωρίς τον Έλληνα αθλητή στην τριάδα της) με 3-0 στον πρώτο αγώνα προκρίνεται στον τελικό μόνο με θαύμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πρωτοφανής διαδρομή μέχρι τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Ανζέ στην  τελευταία χρονιά του Γκιώνη στη Γαλλία. Ο επαναληπτικός αρχίζει στις 20.30 ώρα Ελλάδας (19.30 τοπική) και μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο από το laola1.tv.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ