Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έπιασαν κορυφή στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης η Νικουλάε στις γυναίκες και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος στους Νέους άνδρες

Laoura Nikoulae_2

Laoura Nikoulae_2Ενδιαφέρουσες αλλαγές, ειδικά εν όψει της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, επιφύλαξαν οι πίνακες 123 national_teamαξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τον Μάρτιο. Η Λάουρα Νικουλάε επανήλθε στο νούμερο 1 των γυναικών και θα είναι πρώτο φαβορί στην κορυφαία ελληνική διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η αθλήτρια του Πέρα Αθηνών ξεπέρασε τη συμπαίκτριά της Χριστίνα Φίλη, η οποία κρατούσε την πρωτιά από τον Σεπτέμβριο του 2013. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας έχασε μία θέση αυτόν τον μήνα, ενώ μία θέση ψηλότερα (στην 3η) βρέθηκε η Κατερίνα Τόλιου. Κορυφή έπιασε και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στους Νέους άνδρες. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας της κατηγορίας …άλλαξε θέσεις με τον αδερφό του Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν στο ρετιρέ από τον Απρίλιο του 2013. Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος, που επίσης θα είναι μέσα στα φαβορί του Πανελληνίου πρωταθλήματος, προχώρησε και στο νούμερο 7 της κατηγορίας ανδρών από το 9 του Φεβρουαρίου.

Για τους πίνακες του Μαρτίου υπολογίστηκαν τα αποτελέσματα από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, τις προκριματικές φάσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων, νέων-νεανίδων, το ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και τα αναπτυξιακά τουρνουά της Πάτρας, της Βέροιας και του Πειραιά. Στην 5άδα των ανδρών βρέθηκε πάλι ο Τάσος Ρηνιώτης του Ολυμπιακού. Ανέβηκε στο νούμερο 4 (από το 7) κι έτσι εξασφαλίζει θέση στα πρώτα τέσσερα φαβορί του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Αντίθετα, έξω από την 5άδα του πίνακα βγήκε ο συμπαίκτης του Ντανιέλ Τσιόκας (πήγε στο νούμερο 6 από το 5), που επίσης είχε προκριθεί απευθείας στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Γενικά στις πρώτες 5άδες καταγράφηκαν έξι ακόμα αλλαγές σε όλες τις κατηγορίες.

Να δούμε και αξιοσημείωτες αλλαγές στις πρώτες 15 θέσεις των πινάκων: Στην κατηγορία των ανδρών μπήκε στη 10άδα ο Γιώργος Κανάσης του Α.Ο. Πεύκης (10 από 12), στις γυναίκες έκανε το ίδιο η Ελένη Γεωργιάδου της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης (10 από 11), ενώ η Γεωργία Ζαβιτσάνου πήγε στο νούμερο 6 από το 8 του Φεβρουαρίου. Στους παμπαίδες και τις παγκορασίδες μετακινήθηκαν στο νούμερο 15 (από 20) ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος του Α.Ο.Ν. Φαλήρου και η Κωνσταντίνα Παιστόλα του Φάρου Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα. Εντυπωσιακή εξάλλου, ήταν η άνοδος της παγκορασίδας Μαίρης Κουκουτού του Γ.Α.Ο. Πειραιά στο νούμερο 17 από το 47.    

Οι πρώτες 5άδες στους πίνακες του Μαρτίου (με τις θέσεις των αθλητών/τριών τον Φεβρουάριο) έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ:

1. («) Κώστας Παπαγεωργίου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

2. («) Ζοσέ Ένιο Μέντες (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. («) Κώστας Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. (7.) Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. (4.) Γιάννης Βλοτινός (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

2. (1.) Λάουρα Νικουλάε (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

1. (2.) Χριστίνα Φίλη (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. (4.) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

4. (3.) Ντετελίνα Πέτροβα (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. («) Μαρία Χριστοφοράκη (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. (2.) Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Αμφιθέας)

2. (1.) Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Αμφιθέας)

3. («) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

4. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

5. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 

1. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. («) Γεωργία Ζαβιτσάνου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. (4.) Ελένη Γεωργιάδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

4. (3.) Αλίκη Κιούφη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

5. («) Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά)

ΝΕΟΙ:

1. («) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

2. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

3. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

4. («) Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα)

5. («) Ηλίας Μιχαηλίδης (Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. («) Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά)

2. («) Φιλία Εμίρη (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. («) Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. (5.) Θάλεια Κορδούτη (Φοίνικας Πειραιά)

5. (4.) Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

2. («) Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα)

3. («) Γιώργος Σταματούρος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

4. («) Δημήτρης Κορδούτης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

5. («) Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. («) Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

3. («) Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. («) Βασιλική Τζίμου (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

5. («) Κριστίν Σεβνταγιάν (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. («) Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών)

2. («) Γιάννης Δαμιανής (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

3. («) Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

4. (5.) Νικόλαος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

5. (4.) Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

2. («) Αθηνά Λιβιεράτου (Αναγεννησιακός Πατρών)

3. (5.) Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

4. (3.) Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

5. (4.) Ναταλία Καφάτου (Φαέθων Α.Ο.)

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ «ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΩΝ»

Έξι Έλληνες διεθνείς είχαν δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες στα ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Τάσος Ρηνιώτης, ο Κώστας Λαγογιάννης στη Γαλλία και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Γερμανία. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Παπαγεωργίου, που πρωταγωνίστησε στη νίκη της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ.

Στην Α΄κατηγορία της Γαλλίας κατ’ αρχάς, έγινε χτες βράδυ η 14η αγωνιστική. Η Ανζέ έχασε στην έδρα της από την πρωτοπόρο Σαρτρ με 4-1 και ο Γκιώνης υπέστη δύο ήττες. Από τον Αυστριακό Ρόμπερτ Γκάρντος με 3-0 και από τον Σουηδό Παρ Γκέρελ με 3-1 σετ. Η Ενεμπόν κάμφθηκε επίσης στην έδρα της από τη Λα Ρομάν με 4-0. Ο Κρεάνγκα έδωσε ένα ματς κι έχασε από τον Γάλλο Μπρις Ολιβιέ με 3-0 σετ. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν έχασε 4-1 εντός έδρας από τη Βιλνέβ με τον Γιώργο Φραγκούλη να μην παίρνει την ευκαιρία της συμμετοχής.

Στη βαθμολογία Ανζέ και Ενεμπόν εξακολουθούν να είναι μαζί στην 4η θέση με 28 βαθμούς, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν περιορίζεται στην 8η θέση (μαζί με την Ισέν στους 21 βαθμούς) και παλεύει για την παραμονή. Μεθαύριο Παρασκευή η Ανζέ δίνει τον δεύτερο ημιτελικό με την Ποντουάζ για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως μετά την ήττα με 3-0 στον πρώτο αγώνα δεν ελπίζει σε πρόκριση στον τελικό.

Στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας διεξήχθη επίσης η 14η αγωνιστική με την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ να προχωρά νικηφόρα και να οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, σ’ ένα καλό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα. Χτες αντιμετώπισε τη Ρουέν και την κατέβαλλε με 4-2. Στο καθοριστικό έκτο επί μέρους παιχνίδι ο Παπαγεωργίου ξεπέρασε το εμπόδιο του Σέρβου Μάρκο Γέφτοβιτς με 3-1 σετ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, ενώ νωρίτερα είχε νικήσει και τον Γάλλο Καν Ακουζού με 3-2 σετ. Σο ίδιο ματς ο Λαγογιάννης έχασε 3-0 σετ από τον Γέφτοβιτς κι επιβλήθηκε 3-0 του Ισπανού Χέσους Καντέρο.         

Η Μετς λύγισε 4-2 εκτός έδρας από τη Νις. Ο Ρηνιώτης επικράτησε αρχικά 3-1 του Γάλλου Άντονι Γκεμινιάνι και αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2 όταν κάμφθηκε 3-2 σετ από τον Μεξικανό Μάρκος Μαντρίντ παρότι προηγήθηκε με 2-0.

Στη βαθμολογία η Αμικάλ βρίσκεται στην 4η θέση με 29 βαθμούς, ενώ η Μετς είναι στην 9η με 21 και διεκδικεί την παραμονή.

Στη Γερμανία τέλος και τον όμιλο του βορρά στη Μπουντεσλίγκα 2 η Μπρακβέντε σημείωσε νίκη στο 16ο παιχνίδι της κι εξακολουθεί να κυνηγά τις ελπίδες της για τη «σωτηρία». Επικράτησε στην έδρα της 6-4 της Όμπερ Έρλενμπαχ 1987 και είναι τώρα στην 7η θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς. Την Κυριακή μπορεί να βάλει άλλους δύο πόντους στο ενεργητικό της αντιμετωπίζοντας την ουραγό Χάντεν, ενώ η διοργάνωση τελειώνει στις 18 αγωνιστικές. Απέναντι στην Όμπερ ο Παπαδημητρίου νίκησε τον Τζούλιαν Μορ με 3-0 σετ κι έχασε από τον Σλοβάκο διεθνή Τόμας Κέινατ με 3-1. Στην αρχή του αγώνα ο ίδιος και ο Ντράγκαν Σούμποτιτς έχασαν 3-2 σετ στο διπλό από τους Κέινατ/Σχάμπακερ. 

 

* Αριστερά η Λάουρα Νικουλάε σε στιγμή χαλάρωσης σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη και δεξιά ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στην προπόνηση σε φωτό του Πέτρου Γιαννακούρη.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ