Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλη απήχηση σε επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Imerida Ekpaideftikon

Imerida EkpaideftikonΤεράστια ανταπόκριση συνάντησε η ιδέα συμβούλων του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Πειραιά να οργανωθεί επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «βασικές αρχές επιτραπέζιας αντισφαίρισης» για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τη διοργάνωσαν οι σύμβουλοι της Φυσικής Αγωγής Πειραιά Μαρία Παπαδοπούλου και Ηρακλής Κέλλης και συγκέντρωσε 125 καθηγητές! Ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι ανάλογο στην πόλη και σίγουρα ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι εντυπωσιακός. Οι επιμορφούμενοι μάλιστα, έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για κύριους κανονισμούς του αθλήματος, όπως και βασικές αρχές της τεχνικής. Το σεμινάριο κράτησε δύο ώρες, από τις 12.00 έως τις 14.00 και είχε σκοπό να μεγαλώσουν τη γνώση τους γύρω από το δημοφιλές άθλημα οι εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν στα δημοτικά σχολεία του Πειραιά. Εισηγήτρια ήταν η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κατερίνα Σπανού, ενώ παρέστη ο ομοσπονδιακός προπονητής κι επίσης καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κώστας Βατσακλής.

Οι διοργανωτές συζήτησαν για το σεμινάριο με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη, ο οποίος χάρηκε για την πρωτοβουλία τους και τόνισε ότι η ομοσπονδία θα βοηθούσε όπου χρειαζόταν. Εν συνεχεία απευθύνθηκαν στην Κατερίνα Σπανού, που έχει και τη μεγάλη εμπειρία από εισηγήσεις σε προπονητικά σεμινάρια των τελευταίων ετών. Η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δέχτηκε με χαρά ν’ αναλάβει ξανά αυτόν τον ρόλο και μίλησε στους 125 εκπαιδευτικούς για τις βασικές κινήσεις του αθλήματος, όπως και τους βασικούς κανονισμούς. Επίσης, βοήθησε στο οργανωτικό κομμάτι κι έκανε παρέμβαση ο Κώστας Βατσακλής, που χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους όταν η Κατερίνα Σπανού τον παρουσίασε ως προπονητή της δευτεραθλήτριας Ευρώπης εθνικής ομάδας των ανδρών.

Οι συμμετέχοντες (ανάμεσά τους ήταν και δύο άνθρωποι του χώρου, η Μαρία Καλογιάννη και ο Γιώργος Χριστοφοράκης) είχαν μαζί τους ρακέτες και από την κερκίδα πέρασαν στο τραπέζι για να δουν στην πράξη ορισμένα βασικά πράγματα για την τεχνική. Επιπλέον, έκαναν πολλές ερωτήσεις για το άθλημα και πήραν απαντήσεις σε όλα από τους ειδικούς. Αποχώρησαν 15 λεπτά μετά το τέλος της ημερίδας και με δυνατό χειροκρότημα φανέρωσαν την ικανοποίησή τους γι’ αυτή την εκδήλωση. Το ίδιο ικανοποιημένοι ήταν και οι διοργανωτές και αντιλαμβανόμενοι τη χρησιμότητα τέτοιων κινήσεων κανόνισαν ήδη το επόμενο σεμινάριο, το οποίο θα γίνει στις 27 του μήνα και θ’ απευθύνεται στους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

* Φωτό: Η Κατερίνα Σπανού μιλά στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι γέμισαν τις εξέδρες της ομοσπονδιακής αίθουσας στο Σ.Ε.Φ.  

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ