Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φυσιολογικοί αποκλεισμοί στο ομαδικό για παίδες και κορασίδες στην Ιταλία

Lignano oloi_2

Lignano oloi_2Στη φάση των γκρουπ αποκλείστηκαν σήμερα οι δύο ελληνικές ομάδες, που μετέχουν στο διεθνές τουρνουά του Λινιάνο. Οι παίδες κατέλαβαν την 3η θέση στον όμιλό τους με μία νίκη και δύο ήττες, οι κορασίδες περιορίστηκαν στην τελευταία θέση χωρίς νίκη και αμφότερες γνώρισαν φυσιολογικούς αποκλεισμούς. Υπογραμμίστηκε βέβαια, από την πρώτη στιγμή ότι το αγωνιστικό επίπεδο στο ιταλικό όπεν είναι πολύ υψηλό, οπότε σε αυτό το πρώτο μέρος της παρουσίας τους οι έξι αθλητές μας κρατούν τις πολύτιμες εμπειρίες και την ευκαιρία για χρήσιμα τεστ. Το τουρνουά συνεχίζεται για την ελληνική αποστολή με το αγώνισμα του απλού.

Στο ομαδικό παίδων σχηματίστηκαν 5 γκρουπ των 4ων ομάδων. Η Ελλάδα πήρε μέρος στο 1ο γκρουπ, έχασε 3-1 από την Ιταλία Α και 3-0 από τη Σουηδία, ενώ νίκησε με 3-0 τη μικτή Βοσνία Ερζεγοβίνης/Σαν Μαρίνο. Τερμάτισε 3η και στο ταμπλό των «16» προχώρησαν οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ.

Το πρωί ήρθε η ήττα από την Ιταλία Α με 3-1. Η μοναδική νίκη καταγράφηκε στο διπλό με τους Δημήτρη Κορδούτη/Γιώργο Σταματούρο να επικρατούν 3-1 σετ των Πίντο/Ρόσι. Πριν και μετά το διπλό ο Κορδούτης κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον Κάρλο Ρόσι και με 3-0 από τον Ντανιέλε Πίντο, ενώ ο Σταματούρος ηττήθηκε με 3-1 από τον Πίντο.  

Απέναντι στη μικτή ομάδα Βοσνίας Ερζεγοβίνης/Σαν Μαρίνο το ελληνικό δίδυμο δεν είχε καμία πίεση και επιβλήθηκε 3-0 χωρίς να χάσει σετ. Ο Κορδούτης κατέβαλλε τον Νικόλα Μιχαΐλοβιτς, ο Σταματούρος τον Φεντερίκο Τζιάρντι και οι δυο μαζί τους ίδιους αντιπάλους στο διπλό.

Το απόγευμα το ελληνικό δίδυμο είχε πολύ δύσκολο έργο κόντρα στη Σουηδία και δεν απέφυγε την ήττα. Προσπάθησε, όμως κάμφθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε. Ο Σταματούρος έχασε 3-0 σετ από τον Λούκας Κοπρίβα, ο Κορδούτης με το ίδιο σκορ από τον Βίλμερ Γκεόργκσον και οι δυο τους στο διπλό από τον Μέλκερ Νίλσον και τον Γκεόργκσον με 3-1 σετ.

Στο ομαδικό κορασίδων έγιναν 4 γκρουπ των ισάριθμων ομάδων. Η Ελλάδα έπαιξε στο 2ο γκρουπ, κάμφθηκε από τη Σλοβακία με 3-0, από την Ιταλία Α και τη Σουηδία με 3-1 κι έμεινε 4η με 3 βαθμούς.

Η Σλοβακία αποδείχτηκε πολύ δυνατή το πρωί. Η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου έχασε 3-1 σετ από τη Ναταλία Γκριγκέλοβα, η Έλλη Φίσερ από τη Μόνικα Ουρίκοβα, επίσης με 3-1 και μαζί στο διπλό από τις ίδιες αθλήτριες με 3-0 σετ.

Στην αναμέτρηση με την Ιταλία Α το ελληνικό συγκρότημα προηγήθηκε όταν η Ελισάβετ Τέρπου έκαμψε τη Μαρκέλα Ντελάσα με 3-2 σετ. Με το ίδιο σκορ όμως, έχασε αργότερα η Ισαμπάλογλου από τη Σοφία Μεσέρι. Στο διπλό αγωνίστηκαν η Χριστίνα Ταουσάνη με την Τέρπου και ηττήθηκαν 3-0 από τις Ντελάσα/Μεσέρι και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με ήττα 3-0 της Ισαμπάλογλου από την Ντελάσα.

Το απόγευμα ήρθε και η ήττα από τη Σουηδία. Η Τέρπου κάμφθηκε με 3-0 σετ από την Έλεν Χόλμστεν, η Ταουσάνη επίσης με 3-0 από τη Φιλίπα Μπέργκαντ και στο διπλό μείωσαν οι Ισαμπάλογλου/Τέρπου όταν λύγισαν με 3-2 σετ τις Κριστίνα Κάλμπεργκ/Χόλμστεν. Στο τέταρτο επί μέρους παιχνίδι στη σειρά η Τέρπου δεν μπορούσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της Μπέργκαντ (3-0).

Νωρίς σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του απλού για τους παίδες και τις κορασίδες και τα παιχνίδια γίνονται αύριο και μεθαύριο. Στο απλό παίδων ο Κορδούτης βρέθηκε στο 1ο προκριματικό γκρουπ. Έχει τρεις αθλητές και αντίπαλοί του είναι ο Ίστβαν Μόλναρ από την Ουγγαρία και ο Νικόλα Μιχαΐλοβιτς από την Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ο Σταματούρος κληρώθηκε στο 20ο και προτελευταίο γκρουπ. Αντιμετωπίζει τον Σουηδό Μέλκερ Νίλσον, τον Ρουμάνο Μπογκντάν Σινγκεορζάν και τον Γάλλο Αντουάν Ντουέν.

Στο απλό κορασίδων η Τέρπου είναι στο 1ο γκρουπ, επίσης των 3ων. Θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ζανγκ Σουάν, που αγωνίζεται με την ισπανική υπηκοότητα και τη Νίκα Νάγκλιτς από τη Σλοβενία.

Η Φίσερ κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ και βρίσκει μπροστά της την Κριστίνα Κάλμπεργκ από τη Σουηδία, τη Μέιλι Ντάχι από το Βέλγιο και τη  Βαλεντίνα Ρονκάλο από την Ιταλία.

Η Ισαμπάλογλου θ’ αγωνιστεί στο 5ο γκρουπ και θα διεκδικήσει το καλύτερο εναντίον της Μιχαέλα Πλεάσου από τη Ρουμανία, της Έλι Φονγκ από το Χονγκ Κονγκ και της Γκάια Σμαργκιάσι από την Ιταλία.

Η Ταουσάνη είναι στο 6ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την Τσέχα Κατερίνα Σέτσοβα, την Ιταλίδα Μαρκέλα Ντελάσα και την Ουγγαρέζα Κάτα Φούλε.

Στους αγώνες για την κατηγορία mini cadet (σ.σ. έως 13 ετών) η Φίσερ βρέθηκε στο 4ο προκριματικό γκρουπ κι επίσης το Σαββατοκύριακο θα κοντραριστεί με τη Τσιάρα Μόρι από το Σαν Μαρίνο και τη Λίζα Μπρεσάν από την Ιταλία.

 

* Φωτό: Όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής μπροστά από μασκότ της ιταλικής ομοσπονδίας στο τουρνουά. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ