Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Ιταλία από αύριο η ελληνική αποστολή για το τουρνουά νέων του Λινιάνο

Giorgakis

GiorgakisΤο δυνατό όπεν της Ιταλίας, που άρχισε σήμερα στο Λινιάνο και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή, γίνεται ο νέος τόπος αγωνιστικής εξόρμησης για νεαρούς διεθνείς μας. Πάντα με την καθοριστική οικονομική συμβολή των γονέων προηγήθηκε η συμμετοχή στο τουρνουά της Τσεχίας και τώρα δύο παίδες και τέσσερις κορασίδες θ’ αγωνιστούν από την Παρασκευή στο event της γειτονικής χώρας, που επίσης είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Για το Λινιάνο αναχωρούν αύριο οι αθλητές Γιώργος Σταματούρος (φωτό), Δημήτρης Κορδούτης του Δ.Α.Ο. Ταύρου και οι αθλήτριες Έλλη Φίσερ, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006) και Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας). Ο Σταματούρος βρίσκεται στο νούμερο 3 του τελευταίου ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των παίδων και ο Κορδούτης στο 4. Από τις κορασίδες η Φίσερ είναι στο νούμερο 2, η Ισαμπάλογλου στο 6, η Τέρπου στο 7 και η Ταουσάνη στο 12. Αρχηγός αποστολής είναι ο προπονητής του Άρη Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ενώ στην Ιταλία βρίσκονται ήδη ο διευθυντής αθλήματος του τουρνουά (competition manager) Δημοσθένης Μεσσήνης και ο διεθνής διαιτητής Ηλίας Ζαχαρόπουλος.

Συνολικά στο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος περίπου 200 παιδιά, μάλιστα δεν προέρχονται μόνο από την Ευρώπη, αλλά κι από άλλες ηπείρους, όπως την πολύ ισχυρή Ασία. Σήμερα και αύριο αγωνίζονται οι νέοι και οι νεάνιδες και οι παίδες με τις κορασίδες παίρνουν σειρά από την Παρασκευή με το ομαδικό. Η κλήρωση των γκρουπ δεν έχει γίνει ακόμα. Στα παιχνίδια του ομαδικού για την παιδική κατηγορία θα εφαρμοστεί το σύστημα Corbillon Cup, όπου απαιτούνται τουλάχιστον δύο αθλητές/τριες, ωστόσο είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν θα σχηματίσει δύο ομάδες. Οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό λόγω των πολλών συμμετοχών κι έτσι και τα τέσσερα κορίτσια θ’ αποτελέσουν μία ομάδα. Εξάλλου, ειδικά στο αγώνισμα του απλού θα υπάρχει και κατηγορία mini cadet σε αγόρια και κορίτσια κι εκεί έχει δικαίωμα συμμετοχής η Φίσερ, που είναι 13 ετών.

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.

Και από τις αγωνιστικές δραστηριότητες νεαρών αθλητών, στις αθλητικές εκδηλώσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία θερμών φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Τοπική Επιτροπή Ε.Φ.Ο.Επ.Α. της Δυτικής Ελλάδας προκήρυξε το 1ο ατομικό πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων 2014, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΠΕΑΚ Τόφαλος, στην Πάτρα. Στην κατηγορία των βετεράνων, μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες (Έλληνες πολίτες) γραμμένοι στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. που να έχουν κλείσει το 40ο έτος της ηλικίας τους και στην κατηγορία των ανεξαρτήτων άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, τα οποία δεν είχαν ποτέ δελτίο Ταυτότητας και Υγείας σε σωματείο εγγεγραμμένο στην δύναμη της ομοσπονδίας.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής λήγει την Tετάρτη 26 Μαρτίου και οι ενδιαφερόμενοι γράφονται στα γραφεία της Τ.Ε. Δυτικής Ελλάδας στην ηλεκτρονική διεύθυνση tepelop@httf.gr ή στο fax 2610 335141. Το σχετικό παράβολο είναι 7 ευρώ. Την Παρασκευή 28 του μήνα θα γίνει στα γραφεία της Τ.Ε. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και οι αγώνες θ’ αρχίσουν στις 10.00. Στην πρώτη φάση οι αθλητές θα χωριστούν σε ομίλους (ανάλογα με τον αριθμό τους στην κάθε κατηγορία) και στη συνέχεια θα παίξουν σε απλό νοκ άουτ με νικητή τον καλύτερο των 5 σετ.

Στο πρόγραμμα είναι μόνο το αγώνισμα του απλού και προκηρύχθηκαν οι κατηγορίες:

α. Βετεράνων 40-49 ετών

β. Βετεράνων 50-59

γ. Βετεράνων 60 +

——————————————

δ. Ανεξαρτήτων 18-39 ετών

ε. Ανεξαρτήτων 40-49

στ. Ανεξαρτήτων 50+

Στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr) και την ενότητα «Ανακοινώσεις» υπάρχει η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

                                                        

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ