Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στα πλέι οφ της πρώτης 6άδας του σουηδικού πρωταθλήματος και φέτος η Στόρφορς των Εξάρχου, Χριστοφοράκη

Storfors 4

Storfors 4Με την πολύτιμη βοήθεια των διεθνών μας Φιλαρέτης Εξάρχου και Μαρίας Χριστοφοράκη η Στόρφορς πραγματοποίησε και φέτος τον βασικό της στόχο, που ήταν να μπει στην τελική 6άδα του σουηδικού πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας. Στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, όπου πήραν μέρος οκτώ ομάδες σε αγώνες του ενός γύρου (σ.σ. οι τέσσερις πρώτες από τους ομίλους του νότου και του βορρά) το σκανδιναβικό κλαμπ κατέλαβε την 4η θέση με 8 βαθμούς (στη φωτό η φετινή ομάδα με τη Χριστοφοράκη και την Εξάρχου στις δύο άκρες αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Έτσι, στα πλέι οφ, που αρχίζουν αύριο, θ’ αντιμετωπίσει τη Σπαρβάγκεν, η οποία τερμάτισε 5η. Όποια ομάδα φτάσει πρώτη σε δύο νίκες θα πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου πέρασαν απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Έσλοβ και η Άνγκμπι.

Η δεύτερη φάση της Α΄κατηγορίας ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και η Στόρφορς σημείωσε δύο νίκες. Αρχικά κατέβαλλε τη Ντανινγκελάντα με 6-2 και στη συνέχεια τη Μάλμε με 6-4. Από τις δύο πρωταθλήτριές μας και πολύ καλές φίλες πάντως, αγωνίστηκε μόνο η Εξάρχου. Η Χριστοφοράκη δεν αγωνίστηκε στα τελευταία ματς κι ετοιμάζεται για τα πλέι οφ, διότι είναι επιλογή της να μην καταπονείται πολύ λόγω των ενοχλήσεων στη μέση. Στον αγώνα με τη Ντανινγκελάντα η Εξάρχου νίκησε 3-0 σετ την Έλιν Χέλγκεσον, έχασε 3-0 από τη Τίλντα Γιόχανσον, ενώ μαζί με την Αγγλίδα συμπαίκτριά της Χάνα Χικς επικράτησαν με 3-0 στο διπλό εναντίον των Γιόχανσον/Ρίντεν.

Στην αναμέτρηση με τη Μάλμε πήρε τη νίκη απέναντι στην Καΐσα Άντερσον με 3-2 και τη Σάντρα Άντερσον με 3-0 σετ, ενώ έχασε από την Αντζέλικα Άγκουτσον με 3-1 και στο διπλό με τη Χικς από τη Σάντρα και την Καΐσα Άντερσον με 3-0 σετ. Η Εξάρχου είχε συνολικό απολογισμό στη δεύτερη φάση 11 νίκες και 8 ήττες, ενώ η Χριστοφοράκη, που έχοντας το πρόβλημα στη μέση έδωσε λίγα ατομικά παιχνίδια, είχε 2 νίκες και 3 ήττες. Για την τελική 6άδα η Στόρφορς κοντράρεται αύριο πρώτη φορά με τη Σπαρβάγκεν. Το δεύτερο ματς θα γίνει την Παρασκευή κι αν χρειαστεί και τρίτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο. Το άλλο παιχνίδι της 6άδας είναι μεταξύ της Μαλαρένερτζι και της Τάμπεργκ. Στα ημιτελικά, που λαμβάνουν χώρα στα τέλη του μήνα, η Έσλοβ περιμένει τη νικήτρια του αγώνα Στόρφορς-Σπαρβάγκεν και η Άνγκμπι όποια επικρατήσει από την κόντρα Μαλαρένερτζι-Τάμπεργκ. Οι τελικοί του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένοι για τον Απρίλιο.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ