Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αγγελάκης, Εμίρη πρώτευσαν στο ατομικό του πρωταθλήματος Λυκείων, Διόνυσος και Βούλα νικητές στο ομαδικό

Sxoliko Likeion_14_omadiko_mathitrion_nikitries

Sxoliko Likeion_14_omadiko_mathitrion_nikitriesΟι μαθητές και οι μαθήτριες Λυκείων χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε μία διοργάνωση με ξεχωριστή σημασία και παράλληλα η επιτραπέζια Likeio Dionisouαντισφαίριση τιμήθηκε δεόντως μέσα από ένα διαφορετικό αγωνιστικό πεδίο. Το Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, πέτυχε οργανωτικά και αγωνιστικά και υπενθύμισε την ανάγκη για τη διεξαγωγή τέτοιων αθλητικών εκδηλώσεων. Άλλωστε, πέρα από τη χαρά της συμμετοχής κι ενός μεταλλίου υπήρχε και το πολύ σημαντικό κίνητρο των μορίων για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Για τα μπόνους άλλωστε, αποφάσισε ν’ αναλάβει φέτος όλο το πρωτάθλημα (στο οργανωτικό και το οικονομικό κομμάτι) η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ν’ απαντήσει θετικά στη σχετική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αρωγό της είχε την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν το ΓΕΛ Διόνυσου στο ομαδικό μαθητών, το 2ο ΓΕΛ Βούλας στο ομαδικό μαθητριών, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Φιλία Εμίρη αντίστοιχα στο απλό.  

Στους αγώνες πήραν μέρος μαθητές από κάθε πλευρά της χώρας και ανάμεσά τους ήταν και δυνατά ονόματα της εφηβικής κατηγορίας, που κράτησαν ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο. Η αποχή επίσης, ήταν πολύ μικρή από τις συνολικά 33 ομάδες και τους 156 μαθητές και μαθήτριες του απλού, που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Πέρα από τα λύκεια της Αττικής, είχαν εκπροσώπηση σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Πέλλα, την Ημαθία, την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία, την Κορινθία, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, την Κρήτη (Χανιά), τις Κυκλάδες (Άνδρο), τα Δωδεκάνησα (Κάσο), τη Δράμα, τη Ροδόπη, την Κοζάνη, την Καβάλα και  τη Φλώρινα. 

Στο ομαδικό μαθητών κατέκτησε την πρωτιά το ΓΕΛ Διόνυσου. Αγωνίστηκε με τους Αναστάσιο Ασημακόπουλο, Νικόλαο Ασημακόπουλο, Γιώργο Καλογερόπουλο και Αναστάσιο Δουκέρη. Στον αμφίρροπο τελικό ξεπέρασε με 4-3 το εμπόδιο του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος Θεσσαλονίκης, το οποίο πήγε στην Αθήνα με τους Λευτέρη Σβαρνά, Γιώργο Αραμπατζή, Κωνσταντίνο Τσώμο και Γιώργο Γραμματικό. Την 3η θέση κατέλαβε το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης με τους Δημήτριο Γεωργούλα, Βασίλειο Μίχο, Αλέξανδρο Παναγιωτίδη και Μάριο Στεφανίδη.

Στο ομαδικό μαθητριών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Βούλας. Είχε στη σύνθεσή του τις Θάλεια Κορδούτη, Στέλλα Πατεράκη, Ιφιγένεια-Κυριακή Παπαγεωργοπούλου και Χριστίνα-Ιωάννα Πιτσούλη. Στον τελικό επιβλήθηκε του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας με σκορ 4-1. Η φιναλίστ ομάδα της Έδεσσας στηρίχτηκε στις Αναστασία Μπέλου, Μαρία-Ευαγγελία Μαρκοζάνη, Ειρήνη Σαντουρτζόγλου και Ειρήνη Γκίνη. Την 3η θέση κατέλαβε το 2ο ΓΕΛ Πεύκης με τις αθλήτριες Τριάδα Ντελ Ρόσσο, Ειρήνη-Ραφαέλα Γαζεπίδου, Μαρία Πλακουράκη και Σπυριδούλα Πανταζή.

Στο απλό μαθητών πήρε την 1η θέση ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης της Ανατολικής Αττικής. Ο νυν πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων κατέβαλλε στον τελικό τον Ανδρέα Τσόπελα από τη Γ΄Αθήνας με 3-1 σετ. Την 3η θέση πήρε ο Νίκος  Σιάχος από την Κορινθία, που στον «μικρό» τελικό λύγισε με 3-2 σετ τον Πέτρο Σιαπκαρά επίσης από την Κορινθία.

Στο απλό μαθητριών αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η Φιλία Εμίρη από τη Β΄Αθήνας. Στον τελικό κατέβαλλε την Χριστιάνα Κανάρη από την Καβάλα με 3-0 σετ. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Γεωργία Χατζηλυγερούδη από την Αχαΐα. Στο ματς για τις θέσεις 3-4 έκαμψε με 3-2 σετ τη Νίκη Μπρισκόλα από τη Β΄Αθήνας.

Οι 1ες ομάδες των μαθητών και των μαθητριών θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα γίνει στο Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας από τις 4 έως τις 10 Απριλίου 2014. Στην ίδια διοργάνωση ενδέχεται να πάνε και ομάδες επιλέκτων (τις σχηματίζουν τα παιδιά που διακρίθηκαν στο απλό), όμως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό.  

Τις απονομές έκαναν η σύμβουλος Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Μαρία Παπαδοπούλου στο ομαδικό μαθητριών, η υπεύθυνη της ομάδας Φυσικής Αγωγής Πειραιά Αργυρώ Γκάφα στο ομαδικό αγοριών, ο β’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κωνσταντίνος Μάκρας στο απλό αγοριών και ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.) Ευθύμης Χριστοφιλόπουλος στο απλό κοριτσιών.

 

* Φωτό: Τα κορίτσια του 2ου ΓΕΛ Βούλας (αριστερά) και τα αγόρια από το ΓΕΛ Διόνυσου με τον προπονητή του Αλέξανδρο Μπακόλα και τον αθλητή του τοπικού σωματείου Σπύρο Πάντζιο (δεξιά) ποζάρουν χαμογελαστά με τα έπαθλά τους.

 

 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ