Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι μαθητές στο αγωνιστικό προσκήνιο με το Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων

Sxoliko Kozanis

Sxoliko KozanisΗ μαθητική κοινότητα θα βρεθεί στα αγωνιστικά τραπέζια αυτό το Σαββατοκύριακο και θα τραβήξει την προσοχή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας γίνεται το Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. και παρουσιάζει το δικό του ενδιαφέρον, δεδομένου ότι συγκεντρώνει αθλητές από κάθε πλευρά της χώρας και ανάμεσά τους θα είναι και ηχηρά ονόματα του αθλήματος από την εφηβική κατηγορία. Επιπλέον, μέσα από αυτούς τους αγώνες οι μαθητές διεκδικούν τα μπόνους για τις πανελλήνιες εξετάσεις, τα γνωστά προνόμια δηλαδή, που έδωσαν και την ώθηση στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο ν’ απαντήσει θετικά στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να διοργανώσει εκείνη το πρωτάθλημα. Η ομοσπονδία αναλαμβάνει τα έξοδα και διεξάγει τους αγώνες με τον μηχανισμό και την υποδομή της. Ως συνεργάτη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το Υπουργείο (Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής) όρισε την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Στη φωτό μαθητές της Κοζάνης από την απονομή στο ομαδικό σε παλαιότερο πρωτάθλημα Λυκείων. 

Το Σχολικό περιλαμβάνει το ομαδικό και το απλό. Στο ομαδικό έχουν δηλώσει συμμετοχή 26 ομάδες μαθητών και 7 μαθητριών και στο απλό 125 μαθητές και 31 μαθήτριες. Θα είναι παρόντα λύκεια απ’ όλη την Αττική, ενώ θα υπάρχουν αθλητές κι αθλήτριες από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Πέλλα, την Ημαθία, την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία, την Κορινθία, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, την Κρήτη (Χανιά), τις Κυκλάδες (Άνδρο), τα Δωδεκάνησα (Κάσο), τη Δράμα, τη Ροδόπη, την Κοζάνη, την Καβάλα και  τη Φλώρινα.  

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει στο φαληρικό στάδιο (στην είσοδο των αθλητών) ο έλεγχος των δικαιολογητικών και η κλήρωση των αγώνων. Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο στις 09.00 με το ομαδικό μαθητών. Το ομαδικό ολοκληρώνεται αύριο, ενώ το απλό αρχίζει από τις 12.00 το Σάββατο και κλείνει τη διοργάνωση την Κυριακή. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Από αθλητές κι αθλήτριες, που βρίσκονται σε πολύ υψηλές θέσεις των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης σε νέους και νεάνιδες, πρόκειται ν’ αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, Ανδρέας Τσόπελας, Πέτρος Σιαπκαράς στο απλό μαθητών, Ηλίας Μιχαηλίδης, Νίκος Αντωνιάδης, Λευτέρης Σβαρνάς στο ομαδικό μαθητών, Φιλία Εμίρη, Χριστιάνα Κανάρη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Νίκη Μπρισκόλα, Κατερίνα Ράπτη στο απλό μαθητριών και Θάλεια Κορδούτη, Στέλλα Πατεράκη, Ραφαέλα Γαζεπίδου, Τριάδα Ντελ-Ρόσσο, Αναστασία Μπέλλου και Μαρία Μαρκοζάνη στο ομαδικό μαθητριών.

Με αφορμή το πρωτάθλημα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ώρα προπόνησης και τα στελέχη των εθνικών μας ομάδων ανδρών-γυναικών. Σήμερα το απόγευμα, από τις 6 έως τις 6:30, η ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ θα είναι ανοικτή για τους μαθητές και μαθήτριες, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την προπόνηση των διεθνών αθλητών. Στη συνέχεια από ώρα 7 μ.μ. έως και 8:30μ.μ. οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να προπονηθούν στην αίθουσα.

                                              

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ