Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ισοπαλία Μετς-Αμικάλ με επικράτηση Ρηνιώτη στη μοναδική ελληνική «κόντρα»

Papa Rinio_Lago_sth_Gallia

Papa Rinio_Lago_sth_GalliaΜία ελληνική «μονομαχία» έδωσε άλλο χρώμα χτες βράδυ στη 13η αγωνιστική των δύο σημαντικότερων διασυλλογικών πρωταθλημάτων της Γαλλίας. Για τη 2η εθνική κατηγορία η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη υποδέχτηκε την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ των Κώστα Παπαγεωργίου και Κώστα Λαγογιάννη και οι Γάλλοι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν άλλη μία αμφίρροπη ελληνική «κόντρα» στο δικό τους έδαφος. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 3-3, καταγράφηκε μία αναμέτρηση μεταξύ δύο διεθνών μας, έγινε στο φινάλε και ήταν συναρπαστική. Ο Ρηνιώτης έκαμψε τον Λαγογιάννη με 3-2 σετ και απέτρεψε την ήττα για την ομάδα του. Γενικά οι Έλληνες πρωταθλητές ήταν πρωταγωνιστές του ματς, καθώς ο Ρηνιώτης σημείωσε δυο νίκες, ο Παπαγεωργίου επίσης δύο και ο Λαγογιάννης μία. Θυμίζουμε ότι αυτός ο αγώνας ήρθε μόλις εννέα ημέρες ύστερα από το καθοριστικό ντέρμπι της Α1, όπου επίσης αγωνίστηκαν οι τρεις αθλητές και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ουσιαστικά τον τίτλο επικρατώντας 4-2 του Πέρα. Ρηνιώτης και Λαγογιάννης είχαν συναντηθεί και τότε και ο πρώτος είχε νικήσει με 3-1.  Στη φωτό οι τρεις πρωταθλητές μας ποζάρουν λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα στη Γαλλία. Από αριστερά Παπαγεωργίου, Ρηνιώτης και Λαγογιάννης. 

Στο χτεσινό παιχνίδι το βαθμολογικό άγχος το είχε η γηπεδούχος ομάδα, καθώς κινδυνεύει με υποβιβασμό από την Pro B. Με το τελικό 3-3 οι δύο αντίπαλοι πήραν από δύο βαθμούς και τώρα η Μετς υποχώρησε στην 9η και προτελευταία θέση με 20 βαθμούς και η Αμικάλ είναι 5η με 26 βαθμούς. Οι πρωτοκλασάτοι αθλητές μας εμφανίστηκαν σε καλή κατάσταση και είχαν μόνο νίκες μέχρι τον καθοριστικό…εμφύλιο. Ο Παπαγεωργίου είχε νικήσει τον Ντοριάν Νικόλ με 3-2 σετ (12-10 έληξε το 5ο σετ) και τον Πιερ Τεριό με 3-0, ο Λαγογιάννης τον Τεριό με 3-0 και ο Ρηνιώτης τον Κουεντέν Πραντέλ με 3-0. Το φινάλε ήταν…όλα τα λεφτά. Ο Ρηνιώτης προηγήθηκε 2-0 σετ του Λαγογιάννη, ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών ισοφάρισε και στο τέλος επικράτησε ο αθλητής της Μετς. Η εξέλιξη 11-6, 11-9, 5-11, 7-11 και 11-7.

Στην Α΄εθνική κατηγορία της Γαλλίας αγωνίστηκε χτες μόνο ο Καλλίνικος Κρεάνγκα της Ενεμπόν και μάλιστα είχε πολύ καλή απόδοση. Ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν ενίσχυσε την Ανζέ, καθώς έγινε χρήση της συμφωνίας, που προέβλεπε ότι σε δύο ματς της σεζόν δεν θα έπαιρνε μέρος.  Επίσης, ο Γιώργος Φραγκούλης δεν χρησιμοποιήθηκε αυτή τη φορά από το τεχνικό τιμ της Μπαγιάρ Αρζεντάν και το χαρακτηριστικό για τα κλαμπ των τριών Ελλήνων αθλητών είναι ότι στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής έφεραν όλα ισόπαλο αποτέλεσμα!

Η Ενεμπόν ήταν φαβορί απέναντι στην ουραγό Βιλνέβ, όμως έφερε ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας. Ο Κρεάνγκα σημείωσε δύο δύσκολες νίκες πρώτα κόντρα στον Αιγύπτιο Λασίν Ελ Σαγιέντ με 3-1 σετ κι έπειτα επί του φετινού πρωταθλητή Γαλλίας του απλού ανδρών Στεφάν Ουέτς, επίσης με 3-1.

Η Ανζέ απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 από τη Λα Ρομάν και η μη συμμετοχή του Γκιώνη έπαιξε μεγάλο ρόλο, καθώς ο Μπένζαμιν Μπροσιέ, που τον αντικατέστησε χτες, υπέστη δύο ήττες.  Όλο το βάρος για την Ανζέ πέφτει τώρα στον γαλλικό «εμφύλιο» με την Ποντουάζ Σερζί για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δίνει εντός έδρας τον πρώτο ημιτελικό μεθαύριο το βράδυ (20.30 ώρα Ελλάδας και με απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο από το Laola1.tv) και θέλει να πάρει αποτέλεσμα, με το οποίο θα διατηρήσει σοβαρές πιθανότητες για την πρόκριση στον τελικό. Το έργο της βέβαια, είναι εξαιρετικά δύσκολο, αρκεί να σημειώσουμε ότι η Ποντουάζ και η πρωτοπόρος Σαρτρ διατηρούν ακόμα το αήττητο στην ProAτης Γαλλίας.

Εκτός έδρας αγωνίστηκε και η Μπαγιάρ Αρζεντάν κι έφερε 3-3 με την Καέν. Ο Φραγκούλης, που είχε χρησιμοποιηθεί στα τελευταία τρία ματς, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής αυτή τη φορά. Στη βαθμολογία Ανζέ και Ενεμπόν συγκατοικούν στην 4η θέση με 27 βαθμούς, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι 8η μαζί με την Ισέν με 20 βαθμούς. Τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν στις 18 Μαρτίου.

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ