Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γ. Χριστοφοράκης: «Φάνηκε ότι στον Ολυμπιακό το θέλαμε περισσότερο»

P2232686

P2232686Στον Ολυμπιακό ήταν πεπεισμένοι από τη μεταγραφική περίοδο ότι είχαν δημιουργήσει ομάδα για τίτλο. Ήξεραν επίσης, ότι είχαν έντονη τη θέληση για επιστροφή στα πρωταθλήματα, όχι μόνο γιατί πέρασαν εννέα χρόνια από την τελευταία τους πρωτιά, αλλά και γιατί έζησαν δύο πολύ δύσκολες περιόδους αρχικά με υποβιβασμό κι έπειτα με μέτρια παρουσία στην Α2 κατηγορία. Στο τέλος του νικηφόρου αγώνα με τον Α.Σ. Πέρα, που ουσιαστικά σιγούρεψε τον 11ο τίτλο στην ιστορία της ανδρικής ομάδας, τα στελέχη του Ολυμπιακού αισθάνονταν δικαιωμένα για την υπομονή και τις επιλογές τους. Μιλώντας στον απόηχο του καθοριστικού ντέρμπι ο προπονητής Γιώργος  Χριστοφοράκης τόνισε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε περισσότερο την πρωτιά από τους «Πολίτες» και μέτρησε κι αυτό σημαντικά, πέρα από την αξία της ομάδας. Πριν περάσουμε στις δηλώσεις προσθέτουμε στον πρόλογο ότι είναι έτοιμο το βίντεο από τον συναρπαστικό σαββατιάτικο αγώνα του Πέρα Αθηνών με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου (έληξε 4-3) για την Α1 γυναικών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στα θέματα της πρώτης σελίδας του σάιτ Sportshero.gr (ή στη διεύθυνση http://sportshero.gr/index.php/sports/pingpong/item/6249-a1-ping-pong-women-as-pera-daot-video).

 «Πήγαμε στον αγώνα της Κυριακής έχοντας σοβαρό πλεονέκτημα από τη νίκη με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ήταν μεγάλη υπόθεση αυτό το αποτέλεσμα, πραγματικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια. Όποιο κι αν ήταν το σκορ στον πρώτο γύρο όμως, πιστεύαμε ότι θα παίρναμε τη νίκη και στον επαναληπτικό κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Φάνηκε και στους δύο αγώνες πιστεύω ότι θέλαμε αυτό το πρωτάθλημα περισσότερο από τον αντίπαλο. Άλλωστε, υπήρξε αναγνώριση και από το Πέρα ότι φέτος ήμασταν η καλύτερη ομάδα», σημείωσε ο τεχνικός υπεύθυνος του Ολυμπιακού και συνέχισε:

Mentes petseta«Πέρασε δύσκολες στιγμές το τμήμα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αντέξαμε. Μετά την πρωτιά στην Α2 ενισχύσαμε κι άλλο την ομάδα με σκοπό να επιστρέψουμε στους τίτλους κι αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις επιλογές μας. Ο Μέντες βοήθησε καθοριστικά στο πρώτο ματς, πέτυχε και χτες τη δεύτερη νίκη χρονικά, ενώ σχημάτισε πολύ καλό διπλό με τον Ρηνιώτη, σημείο στο οποίο υπερτερούσαμε του Πέρα. Σίγουρα έκρυβε ένα ρίσκο αυτή η μεταγραφή επειδή δεν τον ξέραμε, όμως αρκούσε που μίλησε γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια ο Ρηνιώτης. Και βέβαια αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη η προσθήκη του Τσιόκα».

Ο Γιώργος Χριστοφοράκης εγκωμίασε και τον Ρηνιώτη καθώς «το χτεσινό μου πλάνο βασίστηκε κυρίως πάνω του, εκείνος τα πήγε εξαιρετικά κι απέδειξε ότι άμα δουλέψει σωστά είναι μεγάλος παίκτης». Ο πολύπειρος τεχνικός εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί και η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού να φτάσει στην ανατροπή έναντι του πρωτοπόρου Πέρα στο τελευταίο διήμερο της Α1, στις αρχές Απριλίου, ενώ τέλος εκφράζοντας ευχαριστίες επισήμανε ότι το τμήμα θα εμφανιστεί πολύ δυνατό και την επόμενη χρονιά. «Τώρα πάμε για νέες διακρίσεις. Έχουμε τη συμπαράσταση του προέδρου του Ερασιτέχνη Μιχάλη Κουντούρη, το τμήμα είναι νοικοκυρεμένο οικονομικά, ό,τι ζητήσουμε για τη νέα σεζόν μπορεί να ικανοποιηθεί και ήδη έχουμε προτάσεις για πολλούς δυνατούς παίκτες. Με τον Μέντες δεν συζητήσαμε ακόμα για την επόμενη περίοδο, να δούμε πρώτα τι μπορεί να προκύψει από την εγχώρια αγορά, πάντως θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και του χρόνου σε άνδρες και γυναίκες. Θέλω να ευχαριστήσω όλη τη διοίκηση και τον έφορο Αλέξανδρο Αγάθο, όπως φυσικά και τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν χτες, ενώ βοήθησαν πάλι οικονομικά στην αρχή της σεζόν».

Να σημειωθεί ότι στη χτεσινοβραδινή «Αθλητική Κυριακή» της Δημόσιας Τηλεόρασης ήταν προσκεκλημένοι ο Γιώργος Χριστοφοράκης και οι αθλητές Ντανιέλ Τσιόκας και Ανδρέας Τσόπελας και μίλησαν για λίγα λεπτά για την επιτυχία του Ολυμπιακού. Στο τέλος του ντέρμπι εξάλλου, έκανε δηλώσεις στο μικρόφωνο της Δ.Τ. ο Πορτογάλος Ένιο Μέντες: «Το κλειδί για την επιτυχία μας ήταν η σκληρή προπόνηση, η καλή γενικά προετοιμασία. Ήταν πολύ δύσκολος και ο δεύτερος αγώνας με το Πέρα, όμως καταφέραμε να υπερασπιστούμε αμέσως τη διαφορά του πρώτου ματς και τελικά έχοντας και το ψυχολογικό πλεονέκτημα να φτάσουμε σε νέα νίκη. Το 4-1 του Νοεμβρίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ουσιαστικά εκεί κρίθηκε η πρωτιά. Εντυπωσιάστηκα με την ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Έφτιαξαν πολύ ωραίο κλίμα στην κερκίδα, μας βοήθησαν σημαντικά και μπορώ να πω ότι τους αγαπώ». Μετά τη νίκη τους οι αθλητές και ο προπονητής του Ολυμπιακού φόρεσαν αναμνηστικά μπλουζάκια, που έγραφαν «Ολυμπιακός πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2014 Α1 ανδρών».

Στην κάμερα της Δ.Τ. είπε λίγα λόγια και ο προπονητής του Πέρα Αθηνών Γιάννης Βλοτινός και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μπορούσε και στον πρώτο γύρο, αλλά και τώρα να είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα, αφού τα παιχνίδια κρίθηκαν στον πόντο. Σήμερα αν επικρατούσε ο Παπαγεωργίου στο εναρκτήριο παιχνίδι τότε θα είχε διαφορετική εικόνα το ντέρμπι. Μετά το 4-1 του Νοεμβρίου πάντως, γνωρίζαμε πως ήταν πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε την κατάσταση». 

 

Φωτό 1: Ο Γιώργος Χριστοφοράκης, δεξιά στον πάγκο, χειροκροτά προσπάθεια του Ρηνιώτη μαζί με τους Τσόπελα, Μέντες και Τσιόκα.

Φωτό 2: Ο Ένιο Μέντες σε στιγμιότυπο από το χτεσινό ντέρμπι 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ