Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με νέα νίκη 4-2 επί του Πέρα ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ουσιαστικά το πρωτάθλημα στην Α1 ανδρών!

OSFP 14

OSFP 14Ύστερα από εννέα ολόκληρα χρόνια ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. επιστρέφει στους τίτλους στην Α1 κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στο ντέρμπι κορυφής, σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, έφτασε σε νέα νίκη επί του Α.Σ. Πέρα Αθηνών με 4-2 και ουσιαστικά του απέσπασε ήδη τα σκήπτρα! Κράτησε το αήττητο δείχνοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν, βρέθηκε δύο βαθμούς μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο και τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε θεωρείται απίθανο πια να χάσει τα κεκτημένα. Ο Ολυμπιακός, που επανήλθε το 2013 στην κορυφαία κατηγορία, θα πανηγυρίσει ξανά το πρωτάθλημα ύστερα από τους διαδοχικούς τίτλους το 2004 και το 2005, ενώ το Πέρα χάνει τον τίτλο μόλις για δεύτερη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια (η πρώτη το 2011 από τα Ταταύλα)! Τον μεγάλο αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 θεατές, ανάμεσά τους ήταν και περίπου 30 οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που έδωσαν άλλο χρώμα με τις ιαχές και τα πανό. Επιπλέον, το ιδιαίτερο σκηνικό, που δημιουργήθηκε αυτή τη φορά στους αγώνες της Α1, περιλάμβανε την κάλυψη του ντέρμπι από τη Δημόσια Τηλεόραση (με πολλά πλάνα και δηλώσεις από πρωταγωνιστές, που θα προβληθούν το βράδυ στην «Αθλητική Κυριακή»), την απευθείας μετάδοση στο ίντερνετ από το Sportshero.gr, αλλά και την παρουσία φωτογράφων και δημοσιογράφων. Σημειωτέον ότι οι απευθείας διαδικτυακές μεταδόσεις από την Α1 εγκαινιάστηκαν νωρίτερα με τους αγώνες Ηράκλειο-Φιλία Ορεστιάδας και Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα (ο τελευταίος μεταδόθηκε μέχρι λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα κορυφής). Στις γυναίκες ο αήττητος Α.Σ. Πέρα και ο 2ος της βαθμολογίας Ολυμπιακός συνέχισαν νικηφόρα στην 11η αγωνιστική και θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στο τελευταίο αγωνιστικό διήμερο, τον Απρίλιο.

Kosmos OSFPΣτην Α1 ανδρών έγιναν σήμερα παιχνίδια για τη 14η και τη 15η αγωνιστική. Το σασπένς και το πάθος περίσσευαν, βαθμολογικό ενδιαφέρον υπήρχε στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα τρία ματς έφτασαν μέχρι το 4-3. Το ενδιαφέρον βέβαια, κορυφώθηκε το απόγευμα με την αναμέτρηση του Πέρα με τον Ολυμπιακό, άλλωστε όλος ο κόσμος ήξερε ότι το αποτέλεσμα ουσιαστικά έβγαζε πρωταθλητή.  

Οι δύο ομάδες στήθηκαν κανονικά και στο πρώτο επί μέρους ματς αναμετρήθηκαν ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Τάσος Ρηνιώτης. Ο δεύτερος πήρε τη νίκη με 3-1 κι έκανε αμέσως ευνοϊκότερη τη θέση της ομάδας του σε σχέση πάντα και με το ματς του Νοεμβρίου. Στο 1ο σετ ο Ρηνιώτης επικράτησε στην παράταση με τη βοήθεια της τύχης (τρία «σόρι») κι αυτό ψυχολογικά έστω έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση του παιχνιδιού, όμως στο 4ο σετ έκανε μεγάλη ανατροπή από 0-5 πίσω.

Mentes-MakrasΣτη συνέχεια ο Λευτέρης Μάκρας και ο Ένιο Μέντες έδωσαν εξίσου αμφίρροπη αναμέτρηση με αυτή του 1ου γύρου. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών πάλεψε για να κρατήσει το Πέρα στη διεκδίκηση νίκης με καλή διαφορά, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον πολύ αξιόλογο Πορτογάλο, όμως υπέστη και αυτή τη φορά την ήττα με 3-2 σετ. Ο Μέντες είχε τις λύσεις στα πιο κρίσιμα σημεία και ιδιαίτερα στο φινάλε έδειξε την κλάση του με δύο εξαιρετικές προσπάθειες. Το 2-0 πανηγυρίστηκε δεόντως από την πλευρά του Ολυμπιακού αφού εξασφάλιζε τουλάχιστον την υπεροχή της ομάδας σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Πέρα.  

Φυσιολογικά σε εκείνο το σημείο μειώθηκε η ένταση, αλλά όχι φυσικά και η θέληση των ομάδων να φτάσουν στη νίκη. Στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι ο Κώστας Λαγογιάννης αντιμετώπισε τον Ντανιέλ Τσιόκα. Με τη μεγάλη ικανότητα, που τον διακρίνει απέναντι σε άμυνα, ο Λαγογιάννης επιβλήθηκε χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Στην τακτική του με τις συνεχείς επιθέσεις από το forehand και αλλαγή στα χτυπήματα όποτε χρειαζόταν, ο Τσιόκας δεν έβρισκε λύσεις και τα περισσότερα από τα ρίσκο που πήρε δεν του βγήκαν.

Στο διπλό ο Ολυμπιακός είχε θεωρητικά τον πρώτο λόγο και το επιβεβαίωσε. Ο Ρηνιώτης και ο Μέντες συνδυάστηκαν θαυμάσια άλλη μία φορά, εφάρμοσαν πολύ καλό πλάνο και κατέβαλλαν τους πρωταθλητές Ελλάδας Παπαγεωργίου/Λαγογιάννη με 3-0. Ενδεικτικό της ανωτερότητάς τους και το γεγονός ότι έφεραν το ίδιο σκορ με το ντέρμπι του 1ου γύρου!

Στο πέμπτο επί μέρους παιχνίδι συναντήθηκαν οι πρώτοι παίκτες των δύο ομάδων. Ο Παπαγεωργίου πήρε …ρεβάνς από τον Μέντες για την ήττα τον Νοέμβριο και τον υποχρέωσε στην πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα. Αναδείχτηκε νικητής με 3-0 σετ, πάντως ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, μάλιστα και τα τρία σετ κρίθηκαν με διαφορά δύο πόντων.

Διαφορετικό το αποτέλεσμα και στο έκτο παιχνίδι σε σχέση με το ντέρμπι του 1ου γύρου. Ο Ρηνιώτης λύγισε με 3-1 σετ τον Λαγογιάννη μετατράπηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στα στελέχη και τους φίλους του Ολυμπιακού. Έχασε το 1ο σετ, όμως στη συνέχεια ήταν πολύ σταθερός, είχε ενθουσιασμό κι έφτασε στη νίκη.

ΡΗΝΙΩΤΗΣ: «ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΟΥ»

Papa-Riniotis«Έγινε συναρπαστικός αγώνας με μία σειρά από μεγάλους παίκτες και χαιρόμαστε πολύ που αναδειχτήκαμε ξανά νικητές και κάναμε πια το καθοριστικό βήμα για τον τίτλο», δήλωσε με πλατύ χαμόγελο ο Ρηνιώτης και πρόσθεσε: «Χρωστούσα στον εαυτό μου και στην οικογένειά μου τη σημερινή μου εμφάνιση. Τα αποτελέσματά μου και τη νίκη της ομάδας τα αφιερώνω στη μητέρα μου, που χτες είχε τα γενέθλιά της και στον προπονητή μου Γιώργο Χριστοφοράκη, που είναι σαν πατέρας μου. Το 4-1 του 1ου γύρου έπαιξε σίγουρα πολύ μεγάλο ρόλο, αλλά καταφέραμε να νικήσουμε και σήμερα δείχνοντας ότι φέτος ήμασταν καλύτεροι».   

Από την πλευρά του Πέρα ο Μάκρας σχολίασε: «Σίγουρα μέτρησε καθοριστικά η ήττα μας με 4-1 τον Νοέμβριο και ξέραμε ότι σήμερα ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θεωρώ ότι ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά για να κυνηγήσουμε την ανατροπή. Φάνηκε από το πρώτο κομμάτι του ντέρμπι όταν ο Κώστας μπορούσε σίγουρα να επικρατήσει στο πρώτο ματς, εγώ ηττήθηκα στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ και ο Λαγογιάννης νίκησε 3-0. Δυστυχώς έχασε ο Κώστας στην έναρξη του αγώνα κι αυτό έκανε τα πράγματα αφάνταστα δύσκολα. Στη συνέχεια θελήσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, δεν τα καταφέραμε και πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ δυνατός και στους δύο αγώνες».

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Πέρα-Ολυμπιακός 2-4:

Κώστας Παπαγεωργίου-Τάσος Ρηνιώτης 1-3 (12-14, 8-11, 11-4, 8-11)

Λευτέρης Μάκρας-Ένιο Μέντες 2-3 (7-11, 11-8, 7-11, 11-8, 8-11)

Κώστας Λαγογιάννης-Ντανιέλ Τσιόκας 3-0 (11-5, 11-4, 11-8)

Λαγογιάννης/Παπαγεωργίου-Μέντες/Ρηνιώτης 0-3 (10-12, 5-11, 8-11)

Παπαγεωργίου-Μέντες 3-0 (14-12, 11-9, 12-10)

Λαγογιάννης-Ρηνιώτης 1-3 (11-9, 7-11, 4-11, 2-11)

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μεγάλη βαθμολογική σημασία είχε η συνάντηση του Ηρακλείου 2001 με τον Γ.Σ. Φιλία, που παλεύουν για την απευθείας παραμονή. Η ομάδα της Ορεστιάδας πραγματοποίησε την τέλεια εμφάνιση κι έφτασε στο επιβλητικό 4-0 καλύπτοντας και την ήττα του 1ου γύρου με 4-1! Τώρα η Φιλία είναι στην 7η θέση της κατάταξης και το Ηράκλειο μ’ έναν βαθμό λιγότερο στην 8η, που οδηγεί στα μπαράζ για την παραμονή. 

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ηράκλειο-Φιλία 0-4:

Γιώργος Παντερής-Γιάννης Γεωργαντάς 2-3 (6-11, 14-12, 12-10, 4-11, 9-11)

Αλέκος Μητρόπουλος-Ανέστης Καριοφυλλίδης 0-3 (6-11, 7-11, 12-14)

Γιώργος Νταλιάνης-Γιώργος Μακρής 1-3 (10-12, 11-7, 9-11, 11-13)

Παντερής/Νταλιάνης-Γεωργαντάς/Καριοφυλλίδης 2-3 (11-8, 7-11, 8-11, 11-8, 4-11)

Στα επτά επί μέρους ματς κρίθηκαν και οι δύο σημερινοί αγώνες του Άρη και της Πεύκης! Η ομάδα της Βούλας κατ’ αρχάς επικράτησε οριακά και στις δύο περιπτώσεις (απέναντι σε Α.Ο. Πεύκης και Ο.Α. Χανίων) για να υπογραμμίσει κι άλλο την πολύ θετική παρουσία της στη φετινή χρονιά. Το απόγευμα είχαν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον οι Χανιώτες και κυνήγησαν το καλύτερο, όμως και πάλι οι δύο νίκες του Κώστα Μουτσάκη στο απλό και η τρίτη στο διπλό μαζί με τον Γιώργο Σοφίλλα δεν ήταν αρκετές…Η Πεύκη κοντραρίστηκε για περίπου 4 ώρες με τα Ταταύλα κι έφτασε στη νίκη με 4-3. Στο φινάλε ο Σωτήρης Κανναβός ξεπέρασε με 3-2 σετ το εμπόδιο του Πάρι Ζώνιου, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι σήμερα βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα ο Γιώργος Κανάσης και πέτυχε τέσσερις δύσκολες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εναντίον των Αντώνη Μαλινάκη, Μιχάλη Τσαχάκη (του Άρη Βούλας), Στέφανου Μανουσώφ και Γιάννη Σγουρόπουλου (Ταταύλα).

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ Δ.Α.Ο. ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στις γυναίκες ο πρωτοπόρος Α.Σ. Πέρα είχε εύκολο έργο απέναντι στην Καβάλα, ενώ ο Ολυμπιακός συνάντησε έντονη δυσκολία με αντίπαλο τον Δ.Α.Ο. Ταύρου. Στην έναρξη μάλιστα, η Κατερίνα Τόλιου κατέβαλλε τη Βουλγάρα Ντετελίνα Πέτροβα, από την οποία είχε χάσει στον 1ο γύρο και μεγάλωσε το ενδιαφέρον του αγώνα.  Στο τέλος ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 4-2 έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τη Γεωργία Ζαβιτσάνου, που επικράτησε και στα δύο ατομικά παιχνίδια της, αλλά και τη σταθερή αξία της πρώην πρωταθλήτριας Ελλάδας Δέσποινας  Δάνδουλα, η οποία έφτασε οριακά στη νίκη στο κρίσιμο δεύτερο ματς. Ο Φοίνικας εκμεταλλεύτηκε το καλό πρόγραμμα και με μία ακόμα νίκη είναι στην 3η θέση με δύο βαθμούς διαφορά από τον Δ.Α.Ο.Τ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Δ.Α.Ο. Ταύρου 4-2:

Ντετελίνα Πέτροβα-Κατερίνα Τόλιου 0-3 (8-11, 4-11, 8-11)

Δέσποινα Δάνδουλα-Αλίκη Κιούφη 3-2 (12-10, 11-8, 8-11, 4-11, 11-7)

Γεωργία Ζαβιτσάνου-Κωνσταντίνα Μάγκου 3-1 (11-6, 2-11, 11-9, 11-9)

Πέτροβα/Ζαβιτσάνου-Τόλιου/Κιούφη 1-3 (12-10, 7-11, 9-11, 5-11)

Πέτροβα-Κιούφη 3-1 (10-12, 13-11, 11-4, 12-10)

Ζαβιτσάνου-Τόλιου 3-1 (11-8, 0-11, 13-11, 11-3)

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας:

Στους άνδρες:

Α.Ο. Αμφιθέας-Α.Ο. Παγώνα Πάτρας            4-1

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Φιλία Ορεστιάδας        0-4

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Ο.Α. Χανίων               4-0

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Ο. Πεύκης                 4-3

Ο.Α. Χανίων-Γ.Σ. Άρης Βούλας                 3-4

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα                       4-3

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.       2-4

Στις γυναίκες:

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών         1-4

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Αθηνά Μαγκουφάνας 4-0

Ολυμπιακός-Δ.Α.Ο. Ταύρου                      4-2

Φοίνικας Πειραιά-Α.Σ. Αετοί Πόλης            4-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 15 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                            ΒΑΘΜΟΙ         Ν.-Η.

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          30                15-0

2. Α.Σ. Πέρα Αθηνών           28                 13-2

3. Α.Ο. Αμφιθέας                 26                 11-4

4. Α.Ο. Ταταύλα                  25                 10-5

5. Γ.Σ. Άρης Βούλας            25                10-5

6. Α.Ο. Πεύκης                    22               7-8

7. Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας       19                   4-11

—————————————————————-

8. Α.Ο. Ηράκλειο 2001         18                 3-12

9. Ο.Α. Χανίων                    17                           2-13

—————————————————————–

10. Α.Ο. Παγώνα Πάτρας      15                   0-15

* Η ομάδα, που τερματίζει στην τελευταία θέση, υποβιβάζεται. Ο 8ος και ο 9ος πάνε στα μπαράζ παραμονής.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 11 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                          ΒΑΘΜΟΙ          Ν.-Η.

1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών          22                 11-0

2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          21                 10-1

3. Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας     19                 8-3

4. Δ.Α.Ο. Ταύρου                17                 6-5

5. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης       16                 5-6

———————————————————–

6. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας            13                 2-9

-. Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 13                  2-9

————————————————————

8. Α.Σ. Αετοί Πόλης             11                  0-11

* Οι ομάδες, που τερματίζουν στην τελευταία θέση υποβιβάζονται. Ο 8ος και ο 9ος από την Α1 ανδρών, όπως και ο 6ος και ο 7ος από την Α1 γυναικών πάνε στα μπαράζ παραμονής.    

Φωτό 1: Ο Ολυμπιακός κατά την επίσημη παρουσίαση των ομάδων. Από αριστερά ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης και οι αθλητές Ανδρέας Τσόπελας, Ντανιέλ Τσιόκας, Ένιο Μέντες και Τάσος Ρηνιώτης.

Φωτό 2: Άποψη από την κατάμεστη εξέδρα στην ομοσπονδιακή αίθουσα με τους φίλους του Ολυμπιακού να έχουν απλώσει αρκετά πανό.

Φωτό 3: Φάση από τον αγώνα Μέντες-Μάκρα

Φωτό 4: Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παπαγεωργίου με τον Ρηνιώτη

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ