Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα 4-0 από τον Σου Σιν και αποκλεισμός για τον Γκιώνη στην Ντόχα

Gio kopsimo

Gio kopsimoΌπως στη Σουηδία πριν από τρεις μήνες περίπου, έτσι και στο Κατάρ, ένας Κινέζος πρωταθλητής διέκοψε την πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό ενός World Tour. Κι αν στη Στοκχόλμη η ήττα από τον Γιαν Αν είχε έρθει στα ημιτελικά, όταν ήταν ήδη εξασφαλισμένη η επιτυχία ενός μεταλλίου, στην Ντόχα το κακό για τον Έλληνα πρωταθλητή είναι ότι συνάντησε τον Σου Σιν μόλις στο 2ο γύρο. Όπως αναμενόταν, ο νούμερο 1 αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης αυτόν τον μήνα και σημερινός κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποδείχτηκε ασυναγώνιστος και ο Γκιώνης αποκλείστηκε στους «32» του τουρνουά με ήττα 4-0 σετ (8-11, 8-11, 6-11, 8-11). Είχε μέτρια απόδοση και δεν μπόρεσε να πιέσει ιδιαίτερα τον αντίπαλό του. Τον αγώνα μετέδωσε ζωντανά στο διαδίκτυο το itTV.com. Θυμίζουμε ότι χτες στους «64» ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών είχε νικήσει δύσκολα με 4-2 σετ τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον.

Κόντρα στον Σου Σιν το επίπεδο άλλαζε, θα έπρεπε να έχει σταθερά καλή απόδοση για να φανεί ανταγωνιστικός, όμως δεν βρέθηκε στη μέρα του. Σαφώς ήταν και ο σπουδαίος αριστερόχειρας με το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα (penhold grip), που δεν τον άφησε να κάνει παιχνίδι, όμως υστέρησε σε βασικά σημεία όπως στην επίθεσή του από το forehand. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του διπλού ανδρών το 2011 είχε απαράμιλλη τεχνική με διαφορετικά σπιν και ξεδίπλωσε ξανά τις αρετές του απέναντι στην άμυνα, όπως είχε κάνει και στο γερμανικό όπεν το 2010 όταν επιβλήθηκε του Γκιώνη επίσης με 4-0.

Στο 1ο σετ ήταν αρκετό για τον Σου Σιν ένα σταθερό προβάδισμα δύο και τριών πόντων, ενώ στο 2ο ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε με έξι πόντους στη σειρά στο αρχικό 4-0 του Ασιάτη! Αργότερα το σκορ έφτασε στο 8-8, όμως ο Σου Σιν, που έστελνε με ευχέρεια μπάλες και στο σώμα του αντιπάλου, έπαιξε άψογα τρεις σερί πόντους. Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή δεν μπόρεσε να βρει διεξόδους ούτε στο 3ο σετ, το οποίο έχασε σχετικά εύκολα. Θέμα άγχους δεν υπήρχε βέβαια και παίζοντας ελεύθερα προσπάθησε και στη συνέχεια να πάρει κάτι ουσιαστικό, όμως ο Σου Σιν δεν χαλάρωσε στιγμή. Με καλό ρυθμό και ελάχιστα λάθη δημιούργησε μικρό προβάδισμα και το αξιοποίησε. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ