Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καθορίζει τον τίτλο στην Α1 ανδρών την Κυριακή η μεγάλη κόντρα Πέρα–Ολυμπιακού

PB102233

PB102233Στο μεγάλο ντέρμπι των ανδρών μεταξύ του Πέρα Αθηνών και του Ολυμπιακού στρέφονται όλα τα βλέμματα στο προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο της Α1 εθνικής κατηγορίας, που διεξάγεται στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Οι δύο κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης συγκρούονται το απόγευμα της Κυριακής (16.00) και το αποτέλεσμα ουσιαστικά βγάζει πρωταθλητή. Ο αήττητος Ολυμπιακός έχει μεγάλο πλεονέκτημα από τη νίκη με 4-1 στον 1ο γύρο κι εκτός από νίκη τον ευνοεί και ήττα με χειρότερο σκορ. Ο πρωταθλητής Α.Σ. Πέρα είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει ευρεία νίκη είτε με 4-0, είτε με 4-1 και καλύτερη διαφορά στα σετ από το 13-9 του Ολυμπιακού τον Νοέμβριο. Το καθοριστικό ματς θα προσελκύσει πλήθος κόσμου, αλλά θα γίνει και σε διαφορετικό σκηνικό λόγω του ενδιαφέροντος από μέσα ενημέρωσης! Είναι γνωστό ότι η έναρξη μετατέθηκε τρεις ώρες αργότερα ώστε να καλυφθεί το ματς από τη Δημόσια Τηλεόραση, ενώ θα υπάρξει και ειδική διαμόρφωση του χώρου (όπως στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων). Η Δ.Τ., που πρόκειται ν’ αρχίσει σταθερή συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σαν χορηγός επικοινωνίας, θα μεταδώσει εκτεταμένα στιγμιότυπα στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή», ενώ μέλη από την ομάδα, που θα έχει γίνει ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, θα βρεθούν στο στούντιο της εκπομπής. Επίσης, η γνωστή ιστοσελίδα Sportshero.gr, με την οποία η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει επίσης προχωρημένες συζητήσεις για συνεργασία, θα δώσει στους φίλους του αθλήματος την ευκαιρία ν’ απολαύσουν πολύωρο θέαμα από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Θα μεταδώσει ζωντανά στο διαδίκτυο την «τιτανομαχία» Πέρα-Ολυμπιακού, αλλά νωρίτερα θα έχει live streaming από τέσσερις ακόμα αγώνες! Το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων του Sportshero.gr είναι το εξής:

Το Σάββατο:

Στις 13.00 Πέρα Αθηνών-Δ.Α.Ο. Ταύρου στις γυναίκες

Στις 16.00 Α.Ο. Αμφιθέας-Α.Σ. Πέρα στους άνδρες

Την Κυριακή:

Στις 10.00 Ηράκλειο-Φιλία Ορεστιάδας στους άνδρες

Στις 13.00 Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα στους άνδρες

Στις 16.00 Α.Σ. Πέρα-Ολυμπιακός στους άνδρες

Μάλιστα, αν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια οι κάμερες του σάιτ θα γυρίζουν και σε άλλα τραπέζια για μετάδοση αγώνα.

Στην Α1 ανδρών θα διεξαχθούν η 13η, η 14η και η 15η αγωνιστική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις και στις χαμηλές βαθμολογικές θέσεις, όπως αυτή του Ηρακλείου Αττικής με τη Φιλίας Ορεστιάδας, που διεκδικούν την απευθείας παραμονή. Όλη η προσοχή όμως, πέφτει στο ντέρμπι, που θα κλείσει τη δράση του διημέρου, μάλιστα επειδή θα υπάρχει και η παρουσία της τηλεόρασης και του αθλητικού σάιτ οι αθλητές υπογραμμίζουν ότι θέλουν να διαφημίσουν το άθλημα και να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των φιλάθλων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤ. ΤΣΙΟΚΑ ΚΑΙ Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Πέρα από τον αγωνιστικό στόχο θέλω να προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα στον κόσμο λόγω τηλεόρασης και ίντερνετ. Είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη για το άθλημά μας και πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό», σημείωσε ο Ντανιέλ Τσιόκας του Ολυμπιακού, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου του Πέρα ανέφερε: «Είναι πολύ ωραίο που το ντέρμπι θα καλυφθεί και από την τηλεόραση και από το ίντερνετ. Ελπίζουμε να γίνει ωραίο ματς, να προσφέρουμε θέαμα και σασπένς να ευχαριστηθεί ο κόσμος κι ο καλύτερος ας νικήσει».

Όσο για το πώς περιμένουν οι δύο κορυφαίοι αθλητές το μεθαυριανό ντέρμπι; Αμφότεροι ξεκινούν από τη διαπίστωση ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. «Πιστεύω ότι θα κάνουμε το καθοριστικό βήμα για τον τίτλο. Θωερώ ότι θα πανηγυρίσουμε από τώρα ουσιαστικά τον πρώτο ύστερα από πολλά χρόνια τίτλο του Ολυμπιακού. Έχουμε σοβαρό πλεονέκτημα με το 4-1 του 1ου γύρου και πιστεύω ότι με τη συμπαράσταση αρκετών φίλων μας, που θα έρθουν στο Σ.Ε.Φ. θα το αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο Τσιόκας και συμπλήρωσε: «Είναι και για μένα μεγάλο το κίνητρο γιατί παίζω ξανά φέτος σε επίπεδο πρωταθλητισμού και θέλω να επανέλθω στους τίτλους μετά από εκείνους, που κατέκτησα με το Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου τη δεκαετία του ‘90. Επιζητούμε οπωσδήποτε μία νίκη στα πρώτα τρία ματς και νομίζω ότι θα τη βρούμε. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αλλαγές στο στήσιμο της ομάδας, όπως δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει και ιδιαίτερο άγχος για εμάς ή τους αντιπάλους. Θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης του πρώτου αγώνα και ο καλύτερος ας φτάσει στη νίκη».

Ο Παπαγεωργίου ανέλυσε αρχικά γιατί είναι εξαιρετικά δυσχερές το έργο του Πέρα για την ανατροπή. «Κατ’ αρχάς ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο φαβορί. Είναι το σκορ του πρώτου αγώνα, είναι και η κατάσταση, στην οποία εμφανίστηκε, ενώ ο πρώτος του παίκτης, ο Μέντες φέρνει και τώρα πολύ καλά αποτελέσματα στην Ισπανία και σε διάφορα τουρνουά κι επιβεβαιώνει ότι δεν σημείωσε καθόλου τυχαία τις δύο νίκες τον Νοέμβριο. Οι αντίπαλοι φάνηκαν ανώτεροι και στο διπλό, ο Ρηνιώτης και ο Τσιόκας είναι πάντα πολύ δύσκολοι, ενώ είναι ένα ερωτηματικό για μας η αγωνιστική εικόνα του Λαγογιάννη, ο οποίος ταλαιπωρείται από το γνωστό πρόβλημα στον ώμο κι έχει χάσει προπονήσεις. Ο συνδυασμός όλων αυτών καθιστά εξαιρετικά δύσκολη μία νίκη με μεγάλο σκορ. Ωστόσο, όσο έχουμε ελπίδες θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο πρωταθλητής Ελλάδας υπογραμμίζει ότι «ακόμα και νίκη με χειρότερο σκορ θα είναι κάτι για μας, διότι όχι μόνο γιατί θα δημιουργηθεί η ελπίδα για τυχόν στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο τελευταίο Σαββατοκύριακο, αλλά και γιατί άλλο να χάσεις τίτλο σε ισοβαθμία και άλλο με δύο ήττες». Θυμάται πάντως, ότι πριν από λίγα χρόνια, λίγο έλειψε ν’ ανατρέψει ο Ολυμπιακός σε βάρος του Πέρα ένα σκορ 4-1 και τελικά οι Πολίτες έχασαν στον 2ο γύρο με το ίδιο σκορ, αλλά ευνοήθηκαν στα σετ! «Ήταν τη σεζόν 2007-2008. Είχε προηγηθεί 3-0 και 2-0 στα σετ ο Ολυμπιακός μέσα στο Βυζαντινό και με 4-0 έφτανε μία ανάσα από τον τίτλο! Τελικά πήραμε ένα παιχνίδι, χάσαμε 4-1, όμως με συνολικά σετ ευνοηθήκαμε. Θα ήταν τεράστια έκπληξη αν είχε κάνει την ολική ανατροπή ο Ολυμπιακός και συγκριτικά με τώρα εμείς ήμασταν μεγαλύτερο φαβορί απ’ ό,τι ο Ολυμπιακός σήμερα. Τώρα είναι ισοδύναμες οι ομάδες. Αυτό που είχε συμβεί τότε, μπορεί να γίνει οδηγός για εμάς να πετύχουμε εμείς τώρα ανάλογη ανατροπή. Για το ενδεχόμενο να κάνουμε ανάποδο στήσιμο δεν ξέρω τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο προπονητής μας ο Γιάννης Βλοτινός, πάντως δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια». 

Στις γυναίκες θα γίνουν η 9η, η 10η και η 11η αγωνιστική. Το πρόγραμμα αρχίζει αύριο το μεσημέρι με τη δυνατή αναμέτρηση του πρωτοπόρου και αήττητου Α.Σ. Πέρα εναντίον του Δ.Α.Ο.Τ.. Η ομάδα του Ταύρου, που θέλει να διαφυλάξει την 3η θέση και το μετάλλιο, έχει ν’ αντιμετωπίσει την Κυριακή και τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκεται στη 2η θέση και κυνηγά πάντα τις πιθανότητές του για την πρωτιά. Οι ουραγοί Αετοί Πόλης ίσως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την αποφυγή του υποβιβασμού στο αυριανό παιχνίδι με την Αθηνά Μαγκουφάνας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α1:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 13.00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Παγώνα Πάτρας            

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Αμφιθέας

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Γ.Σ. Άρης Βούλας       

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Ταταύλα         

Το Σάββατο στις 16.00:

Α.Ο. Πεύκης-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Ο. Παγώνα Πάτρας-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Α.Ο. Αμφιθέας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Την Κυριακή στις 10.00:

Α.Ο. Αμφιθέας-Α.Ο. Παγώνα Πάτρας            

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Ο.Α. Χανίων

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Ο. Πεύκης

Την Κυριακή στις 13.00:

Ο.Α. Χανίων-Γ.Σ. Άρης Βούλας       

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα         

Την Κυριακή στις 16.00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Στις γυναίκες:

Το Σάββατο στις 13.00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας-Α.Σ. Αετοί Πόλης

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά   

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Ολυμπιακός      

Το Σάββατο στις 16.00:

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Ολυμπιακός-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά-Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας

Α.Σ. Αετοί Πόλης-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Την Κυριακή στις 10.00:

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας

Ολυμπιακός-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά-Α.Σ. Αετοί Πόλης

      

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 12 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                            ΒΑΘΜΟΙ     Ν.-Η.

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          24                12-0    

2. Α.Σ. Πέρα Αθηνών           23                 11-1

3. Α.Ο. Αμφιθέας                 21                 9-3

4. Α.Ο. Ταταύλα                  20                 8-4

5. Γ.Σ. Άρης Βούλας            19                  7-5

6. Α.Ο. Πεύκης                    18                6-6

7. Α.Ο. Ηράκλειο 2001         15                3-9

—————————————————————-

8. Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας       14                   2-10

-. Ο.Α. Χανίων                    14                    2-10

—————————————————————–

10. Α.Ο. Παγώνα Πάτρας      12                   0-12

* Η ομάδα, που τερματίζει στην τελευταία θέση, υποβιβάζεται. Ο 8ος και ο 9ος πάνε στα μπαράζ παραμονής.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 8 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                          ΒΑΘΜΟΙ          Ν.-Η.

1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών          16                 8-0

2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          15                 7-1

3. Δ.Α.Ο. Ταύρου                13                 5-3

-. Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας     13                 5-3

5. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης       12                 4-4

———————————————————–

6. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας            10                 2-6

7. Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 9                  1-7

————————————————————

8. Α.Σ. Αετοί Πόλης             8                  0-8

* Οι ομάδες, που τερματίζουν στην τελευταία θέση υποβιβάζονται. Ο 8ος και ο 9ος από την Α1 ανδρών, όπως και ο 6ος και ο 7ος από την Α1 γυναικών πάνε στα μπαράζ παραμονής.

                                             

* Στιγμιότυπο από τον αγώνα Λαγογιάννη-Ρηνιώτη στο ντέρμπι του 1ου γύρου.             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ