Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Παπαγεωργίου μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο παγκόσμιο Προολυμπιακό του Κατάρ

Μόνο ο Κώστας Παπαγεωργίου θα εκπροσωπήσει την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 13 Μαΐου στην Ντόχα του Κατάρ. Μετά το πρόσφατο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, που δεν είχε θετικό αποτέλεσμα για τα ελληνικά χρώματα, ο 33χρονος διεθνής θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να προκριθεί για το Λονδίνο μέσα από το τελευταίο αγωνιστικό κομμάτι της προολυμπιακής διαδικασίας. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποφάσισε να μην υπάρχει αποστολή στο Κατάρ σε επίπεδο γυναικών. Κρίθηκε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα πρόκρισης και σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος του ταξιδιού, όπως και τις αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες, ελήφθη η απόφαση να πάει στη διοργάνωση μόνο ένας αθλητής.

Βεβαίως στη διοίκηση και την εθνική ομάδα παραδέχονται ότι είναι μικρές οι πιθανότητες επιτυχίας και του σημερινού πρωταθλητή Ελλάδας, όπως φάνηκε στο επίσης πολύ δύσκολο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, που έγινε πριν από δέκα ημέρες στο Λουξεμβούργο. Επιπλέον, στην Ντόχα είναι πολύ λιγότερες οι προνομιούχες θέσεις. Θα δοθούν τουλάχιστον από δύο προκρίσεις σε άνδρες και γυναίκες και θα είναι ελάχιστα περισσότερες αν δεν συμπληρώνονται οι συνολικά 86 θέσεις και στη μία και στην άλλη κατηγορία, που προβλέπονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει στο προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι στους άνδρες υπάρχει πάντα για την ελληνική πλευρά το έξτρα κίνητρο της παρουσίας και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Με τη συμμετοχή του Παπαγεωργίου στο Κατάρ θα κλείσει μία μεγάλη προσπάθεια, που άρχισε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ και ο πολύπειρος αθλητής δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να τα δώσει όλα για την υπέρβαση της ολυμπιακής πρόκρισης.

ΣΤΙΣ 8-9 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Toυπουργείο Παιδείας διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) γνωστοποίησε προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ότι το διήμερο 8 και 9 Μαΐου θα διεξαχθεί το φετινό Πανελλήνιο Φοιτητικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα το συνδιοργανώσουν η Ε.Α.Τ.Ε. του υπουργείου Παιδείας και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Παντείου.

Δικαίωμα συμμετοχής στους φοιτητικούς αγώνες έχουν οι φοιτητές/τριες, καθώς και όσοι/όσες έχουν αποφοιτήσει εδώ κι ένα εξάμηνο από κάποιο εγχώριο Α.Ε.Ι. – Α.Τ.Ε.Ι. Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι μαζί με το Φοιτητικό πρωτάθλημα θα γίνουν και καινοτόμοι αγώνες, όπως συνήθως γίνεται σε εκδηλώσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ενώ επιπλέον θα διεξαχθούν και αγώνες μεταξύ καθηγητών. Οι   ενδιαφερόμενοι/νες   μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση και να δηλώσουν online συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gym.panteion.gr/index.php?option=com_ckforms&;view=ckforms&id=11&Itemid=186&lang=el, ή να αποταθούν άμεσα στους υπευθύνους Φυσικής   Αγωγής των Ιδρυμάτων στα οποία φοιτούν.

 

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ