Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 9-16 του διπλού παίδων πλασαρίστηκαν οι Δαμιανής/Σγουρόπουλος στην Τσεχία

Sgouro-Damia 2

Sgouro-Damia 2Με τους παίδες Γιάννη Σγουρόπουλο και Στράτο Δαμιανή να φτάνουν στις θέσεις 9-16 του διπλού ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ελληνική παρουσία στο τσεχικό τουρνουά του Global Junior Circuit της I.T.T.F., που έγινε στο Χοντονίν. Οι δύο πρωταθλητές, που ήταν νούμερο 8 του αγωνίσματος, προχώρησαν στο ταμπλό με δύσκολη νίκη κι έπειτα έχασαν στις λεπτομέρειες την πρόκριση στα προημιτελικά. Ενδιάμεσα ο Σγουρόπουλος αποκλείστηκε στον 2ο γύρο (σ.σ. των «32») του απλού παίδων. Γενικά πάντως, το δυνατό τουρνουά της Τσεχίας έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να κάνουν γερά τεστ και να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Θυμίζουμε ότι αγωνίστηκαν και οι νεάνιδες Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη και Θάλεια Κορδούτη, ενώ το τεχνικό κομμάτι είχαν αναλάβει οι σωματειακοί προπονητές Χρήστος Λάμης του Α.Ο. Ταταύλα (υπεύθυνος στους παίδες) και Γιάννης Κορδούτης του Α.Ο. Ελληνικού.

Στη σημερινή τελευταία ημέρα των αγώνων ο Σγουρόπουλος είχε πολύ δύσκολο έργο στους «32» του απλού παίδων κόντρα στον Γάλλο Ρεμί Μενάν. Πάλεψε όλα τα σετ όμως κάμφθηκε με 3-0 σετ και αποκλείστηκε (8-11, 9-11, 7-11). Ο 14χρονος αθλητής είχε προκριθεί στο ταμπλό με πρωτιά στο 23ο γκρουπ, ενώ πέρασε χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο.

Στο διπλό οι Δαμιανής/Σγουρόπουλος πραγματοποίησαν νέα καλή εμφάνιση και μπορούσαν σίγουρα να φτάσουν σε υψηλότερη θέση. Στον γύρο των «32» απέκλεισαν τους Σάμπα Άντρας/Όλιβερ Μποτ από την Ουγγαρία με 3-1 σετ (9-11, 11-9, 11-3, 11-9). Στον γύρο των «16» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-1 απέναντι στους Ρώσους Ντένις Ιβόνιν/Άντον Κότοφ, όμως στο τέλος λύγισαν με 3-2 (5-11, 11-7, 11-9, 6-11, 5-11). Να σημειωθεί τέλος, ότι στους παίδες και τις κορασίδες δεν έγιναν αγώνες «παρηγοριάς», όπως στους νέους και τις νεάνιδες.

* Μία νίκη και μία ήττα ήταν και αυτό το Σαββατοκύριακο ο απολογισμός της Στόρφορς στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας γυναικών της Σουηδίας. Το κλαμπ της Μαρίας Χριστοφοράκη και της Φιλαρέτης Εξάρχου έχασε χτες 6-2 από την Άνγκμπι κι έκαμψε με 6-4 την Σπαρβάγκεν. Έχει προς το παρόν 2 νίκες και 3 ήττες και κυνηγά πάντα την είσοδο στα πλέι οφ της τελικής 6άδας. Στην αναμέτρηση με την Άνγκμπι η Εξάρχου έχασε 3-0 σετ από τη Λίντα Μπέργκστρομ και 3-2 από τη Καρολίν Βέρσαλ. Η Χριστοφοράκη αγωνίστηκε μόνο στο διπλό και με συμπαίκτρια την Εξάρχου νίκησαν με 3-1 σετ τις Μπέργκστρομ/Βέρσαλ.

Στον αγώνα με τη Σπαρβάγκεν η Χριστοφοράκη και η Εξάρχου έδωσαν αρχικά προβάδισμα με 2-1 στη Στόρφορς επικρατώντας της Μαρλίν Άπελγκρεν και της Τζένιφερ Τζόνσον με 3-0 και 3-1 σετ αντίστοιχα. Στη συνέχεια η Χριστοφοράκη κάμφθηκε 3-0 σετ από τη Στίνα Ζέτερστρομ, ενώ η Εξάρχου κατέβαλλε με 3-0 την Άπελγκρεν. Θετικό ήταν και το φινάλε τους με νίκες εναντίον της Τζόνσον (3-2) και της Ζέτερστρομ (3-1) αντίστοιχα, ενώ νωρίτερα είχαν χάσει 3-1 σετ στο διπλό από τις ίδιες αντιπάλους.

* Την Παρασκευή 7 Μαρτίου, στην έδρα της Ανζέ, θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός της ομάδας του Παναγιώτη Γκιώνη με την Ποντουάζ για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ρεβάνς δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, πάντως είναι προγραμματισμένη για το διάστημα από 21 έως 23 Μαρτίου, όπως ισχύει και για τον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, αυτόν μεταξύ των Όρενμπουργκ και UMMCαπό τη Ρωσία.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ